En vacker vy

Jag var och hälsade på hos Faster häromnyssen och fatta vad härligt
att bara ha några hundra meter ner till denna syn.

Jag längtar tills jag bor invid vattnet, lugnet, djuren och skogen. :)

En brygga är något jag känner att jag skulle vilja bygga vid min stuga också :)
Så en kommer ut längre och kan hoppa i en liten roddbåt eller kanot smidigare :)


Drömmer om min vision om framtiden.

"För kuls skull"

Ikväll har jag bakat banan- och chokladkaka också blev det några grova mini baguetter med sesamfrön på. Har även hunnit med två TV-program. Ett om Sveriges utbildning på Tv4fakta och sedan programmet "I huvudet på en mördare" på samma kanal.

Och jag blir helt ställd. Av att vår utbildning är väldigt skev och väldigt uppbyggd på att tjäna pengar. Skit samma i kvaliteten på kurserna liksom. Eller om det är möjligt att bara gå en sommarkurs "för kuls skull" och få csn pengar istället för att leta efter ett sommarjobb. Visst att det säkert inte finns sommarjobb till alla men ska det gå till så med skattepengarna?

Ska 100 000 tidigare studenter jagas av kronofogden för att de inte har möjlighet att betala sina studielån?

Visst ska en kunna läsa några kurser !för kuls skull! kanske, fast jag vet inte riktigt. Tyckte förslaget dem hade om nå slags checkar som presenterades verkade lite smart. Det var som en investering i utbildning, så att studenterna skulle få pengar som de skulle betala sina utbildningar med. 

kanske inte kurserna "för kuls skull" skulle vara så intressanta. Kan jag tänka mig.

Jag tänker själv i framtiden eventuellt läsa några kurser "för kuls skull" skulle en kunna säga. Kurser som jag kommer att ha användning av i mitt liv, fast som troligtvis inte kommer att vara viktiga i mitt framtida yrke som jag just nu tänker ska vara Dagmamma. :) Fast vem vet, mitt framtida yrke blir nog en alltiallo! :)

Kurser om Naturmedicin, homopati, också skulle jag vilja lära mig att leva av naturen, av allt som naturen har att erbjuda liksom. Sedan skulle jag vilja lära mig mer och bättre om Metamedicin också skulle jag vilja förändra världen, fast jag vet inte om det finns någon kurs i det! ;) Psykologi vill jag även läsa.


Jag blev helt ställd av att se på "I huvudet på en mördare". Det är liksom så mycket djupare och starkare än CSI. Jag blir alldeles äcklad av att höra om några som våldtagit en kvinna en hel natt, tryckt upp en kniv i anus, bajsat i hennes säng och kastat in hennes nyopererade katt i väggen så hårt att stygnen gick upp och det började spruta blod. Jag blir både äcklad, spyfärdig och grinfärdig och ville nästan inte se klart på programmet, fast jag ville se hur det gick så fortsatte att se ändå.

Han som det handlar om fick två döttrar. Fast han visste som tur var vad som var skillnaden mellan hans egna döttrar och andra kvinnor så han begick inga övergrepp på barnen i alla fall. Han var väldigt speciellt för han kunde låna 30böcker i månaden på bilioteket och var väldigt noga med att lämna tillbaka dem. Så han kunde skilja på rätt och fel. Det sluta med att han mördat en kvinna och efter 7år så kom hans dna fram pågrund av att hans systers dna fanns i registret så då fick han 15år och sedan någonting om villkorlig frigivning.

Jag undrar vad som hänt med världen. Jag tvivlar på att det hände liknande saker på stenåldern.

*Är det alla dessa skräckfilmer?
*Vad är det som gör att människor blir sexuella sadister? 
 
   Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag blir äcklad av hur det verkar utvecklas. 

Gömmer mig från de flestas verklighet och ska nu gå ner och lägga mig och läsa lite i Anastasia böckerna. Imorgon blir det att kliva upp runt åtta för att förbereda fika och slå in Mammas presenter. Hon fyller ju nämligen hela 50 år min kära mor imorgon. Så jag håller tummarna för att vår familj ska lyckas hålla sams en dag som var Mammas enda önskning. Också hoppas jag förstås att dagen blir som det är tänkt och att mitt hjärta kommer hit under dagen! :)

Min kära mamma som snart inte är bara 49 år och 364dagar :P haha


Godnatt på er! :)


Hej Sverigedemokrat

Min Insändare som jag skrev angående artikeln ”Vill förbjuda burka i Sundsvalls skolor” som jag såg i Dagbladet tisdag den 11 oktober 2011, publicerades i tidningen i Fredags.

Glad och stolt är vad jag är för att den andra artikeln jag skickar in också publiceras i tidningen! :D

Här nedan följer min insändar text men klicka er gärna in genom länken ovan för att kommentera insändaren på Dagbladets hemsida och för att kunna läsa människors lilla debatt där under. :)

Hej Sverigedemokrat

Angående att ni vill förbjuda burka. Er motion att ”klädseln är olämplig och oacceptabel inte minst då det gör det omöjligt för lärare att fastställa elevens identitet” håller inte, enligt mig.

Om du vet hur en lärare arbetar så vet du att han/hon ofta pratar med sina elever. Oftast pratar även eleverna tillbaka och är med i diskussioner i skol­an. Även om pojkarna pratar nästan tre gånger så mycket som flickorna.

Om en lärare har en elev så vet läraren oftast hur eleven pratar, Hör du någon människa på tv kan du även känna igen dennes röst. Allt som oftast! Fast visst kan det ibland finnas människor som låter väldigt lika. En lärare kan alltså fastställa identiteten, även om eleven bär burka skulle jag vilja påstå.

I Frankrike har användare av burka intervjuats om sina skäl att bära plaggen och ett av huvudmotiven är det samma som kristna nunnors avsikt med särkar och huvudduk, att genom sitt klädval söka en religiös renhet och samtidigt ta avstånd från konsumtion. Ett annat motiv är att vilja anpassa sig till en viss grupp, som salafismen.

Ett tredje argument var att burkan inger respekt och skänker heder åt användarna. En minoritet bland de tillfrågande användarna var även direkt tvingade till att använda burka.

Ett förbud är inte okej med tanke på Europakonventionen om mänskliga rättigheterna som fastslår allas ”rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet”.

Ett förbud mot burka skulle strida mot religionsfriheten och därmed mot de mänskliga rättigheterna.

Att ni föreslår ett förbjud mot tiggeri är förresten även det helt galet enligt mig. Om en människa inte har något så måste väl denna människa få be om pengar. Eller ni kanske tycker att människor som mist sina jobb inte ska få be om pengar på socialen heller? Hoppas att ni en dag får känna hur det känns.

Låt människor se ut och vara som de vill så länge de inte skadar varandra.

Maria Jonsson, 17 år
utan rösträtt men med en rätt att tala!


Som en säck

Jag undrar varför människor har det här ständiga behovet av att klanka ner på andra.
Varför är det så viktigt att påpeka det dåliga, vad är det som är i så gott syfte.

Som idag:
- : Du ser så säckig ut Maria.
Jag; Jaha.
- : Ja axlarna hänger ner liksom. Hehe, Också står magen rätt ut.
Jag; Tycker du det ser ut som att jag är med barn eller?
- : Ja
Jag; Ja det var det en anna gubbe som sa också, fast till Mamma.

Tack för den när vi ändå är ärlig så kan jag berätta för dig att du är sned och det ser ut som att du skitit på dig när du går, du smaskar när du äter också är du en skvallerkärring fast du får leva som du vill. Och jag skulle inte säga ovanstående till dig personligen utan är bara lite less.

Ska lära mig att böja diskriminerande ord på Engelskan!..


Jag sitter på Engelskan..
Inte nog med att han visslade i visselpipan läraren i början för att de livliga jävlarna pratade lite. Sitter och arbetsvägrar på lektionen sedan jag upptäckte att vi ska lära oss hur en ska säga an Afrikan boy. Fast det var ju inte det värsta.

På nästa sida ska vi lära oss utantill: Tomato - Tomatoes. Potato - Potatoes. Hero - Heroes. Och till sist Negro - Negroes... Suck. Varför ska vi få gamla papper för? Det kan inte vara lagligt, med tanke på diskriminering och sånt!


If you're going to San Fransisco..

BE SURE TO WEAR SOME FLOWERS IN YOU'RE HAIR!

Denna bild har faktiskt jag knäppt med min mobilkamera
En vacker syn som en kan se eftersom att jag bor i källaren på blomsteraffären. :)

Jag sitter på bussen upp mot Ånge, dricker bravo juice o när jag känner smaken tänker på San fransisco drinkar. Mamma mötte mig vid bussen o gav mig vatten o en flaska juice. Lite roligt var det ändå att busschauffören och två passagerare såg mamma ge mig en trocadero flaska med juice o en finlandia vodka innehållande källvatten, med tanke på att det ser ut som vodka! ;) haha. När jag kommer fram ska jag byta buss och åka till en skola där min och tvåornas klass ska ha lektioner. :) Jag, Felix, Feliziah och Mia ska måla med barnen och undvika ordet fint. Önska mig Lycka till? :)

Engelska är sådär

Idag började dagen med en engelska lektion och som att inte det var tråkigt nog så var det en drygjävel där.

Jag som har tänkt att å va skönt att jag inte har någon dryg jävel som tror att en är nå mer värd än alla andra i klassen, så som jag hade i stan. Men idag har jag insett att det finns såna jävlar i Ånge med. Fast han går ju bara i min engelska grupp så slipper ju se han för det mesta.

Jag hatar såna jävlar som tror att en kan säga vad som helst till andra, som inte bryr sig det minsta om andra människor och som är dryga.

Engelskan o Matten har jag blivit så grymt omotiverad att gå på. Fast engelskan är ändå värst. Mest pågrund av en incident som hände för några veckor sedan.

Vi satt o skulle skriva ett brev till vårat framtida barn på engelska. Och jag sa fröken till vår lärare. Jag kan inte hans namn och kände inte för att hörrudua.

Jag:
Fröken hur skriver jag inget dumt ska få hända dig?

Då sa surgubben:
Säger du fröken en gång till är dörren där

sedan gick han ut ur klassrummet och svarade inte på min fråga.
Jag blev helt ställd. Jag kände bara för att skrika o grina på samma gång, fast jag gjorde inget utavdem.
Jag satt kvar och sedan började folk skratta och någon sa till mig, Fröken fröken.

Så jag gick ut därifrån, förbannad som tusan, pratade med min gulliga mentor och satte mig i ett annat klassrum.

Inte förrän jag pratade med kuratorn om det idag insåg jag vilket fel gubbstrutten gjort.
Han måste ha blivit mobbad som liten och blivit kallad fröken, eller så hade han bara mens just den dagen.
Jag vet inte, det jag vet är att efter den dagen tycker jag inte om han längre.
Han kanske har glömt det, han kanske tycker att han satt mig på plats.

Idag så påpekade han varje gång som jag sa Hörrudu till honom, jag kan ju inte hans namn o jag vill inte lära mig det hellre. Jag är less. O gubbstruten skrattar när det förekommer småtrakasserier i klassen. Det var inte för egen del jag blev mest upprörd över det! :@

Vet inte vad det är med mig just nu egentligen, varför jag är så omotiverad ibland. En varning pågrund av ogiltig frånvaro har jag fått på idrotten också, visst stämmer det att jag inte varit med några gånger, fast inte sex gånger utan att sjukanmäla mig.

Det är timmarna med Karin och Siv som får mig motiverad att ens kliva upp på morgonen och åka iväg på skolan. Så tur att vi har Lärande och Utveckling, Pedagogisk ledarskap och Historia några gånger då o då. :)


Jag tror att jag har blivit så medveten om hur jag vill leva mitt liv så nu känner jag liksom att matten, vad ska det vara bra för? Jag ska bo där i min stuga i skogen och kanske ha några barn på en dagmamma verksamhet.

Jag måste kunna räkna o så det vet jag, fast det känns bara så tråkigt just nu.

Vem är det som bestämmer att jag behöver göra allt onödigt som
jag inte har någon nytta av för att få ett godkänt gymnasiebetyg egentligen?

Varför kan en inte bara få läsa det saker en själv vill?
Det jag har nytta av i mitt framtida liv.

Livet är bra konstigt ändå. Visst är vi friare än andra, till viss del. Fast jag tycker inte att en kan påstå att en är en fri människa när det är så mycket som (så kallat) måste göras.

Visst har vi det bättre i vårat land än många andra människor i andra länder. Fast det behöver ju inte betyda att vi har det bra. Om ni förstår vad jag menar.

Jag vill leva som Anastasia, hon verkar ha det bra! :)

Nu ska jag koka klart marmeladen och äta kinamat :)


Du får göra som du vill men aldrig förråda den som bryr sig!Hur du städar ett dass

Lyft ut alla saker på marken med handskar och om du inte har det i närheten använd papperstussar om du likt mig är lite obekväm med bajs.

Sopa bort all råttskit.

Stampa med fötterna i golvet för att få mössen att hålla sig borta och inte få dig att skrika som att du håller på och dör eller ge dig en <3 -attack

Sopa bort all råttskit igen eftersom att skiten är så liten och gömmer sig överallt.

Få inte panik när mössen tittar fram.

Blöt papper och torka bort all fågelskit.

Stampa med fötterna i golvet igen!

Häll ut en massa vatten på sittdelen och torka sedan bort det.

Inse att det inte går att få det att se rent ut när någon målat sittdelsfärgen först och sedan väggfärgen så den har skvätt och är överallt. :p

Lycka till!

Jag är i min stuga :)

Igår åkte jag upp till stugan med Pappa fast han åkte hem nästan direkt. Då gick jag bort till Fia o Berra och hämtade vatten o Vigg så jag slapp vara själv o vi slapp vara törstig! :) Jag låg och läste igår till det sprakande ljudet från elden. Läser boken Anastasia som jag börjat läst från "The ringing ceddars" serien. Riktigt bra o häftig bok. Igår hade Anastasia en show med en björn, en varg och några ekorrar för bokens författare :-) Imorse vaknade jag UTVILAD för första gången på riktigt länge runt nio! :-) Låg kvar i sängen o.myste tills min Moster Fia ringde och berätta att dem strax tänkte äta frukost! :-) Tände en brasa och gick ut och fick se den starkt lysande solen, hörde fåglarna kvittra och fylldes av glädje. Äppelträdet, vinbärs och hallonbuskarna ser ut att ha överlevt i alla fall, rabarbern är försvunnen. Tror den gått ner under jord för att övervintra kanske. :) Nu ska jag ut och samla ihop lite ved inför Vintern! :-)

Jag blir jävligt negativt laddad av såna som dig!

Jaha nu var det detta. "Fan ta bort det dära och fixa till håret som du hade förut." Nej! "Jo annars ska jag supa ner dig o raka skallen på dig o raka bort allt hår" Då ska jag supa ner dig, snagga dig o tatuera hela kroppen på dig. Näe det skulle jag inte göra o jag menar inte det jag sa för jag är inte en sådan ond människa. Jag skulle låta människor vara som dem vill. Sköt dig själv o håll käften om min konst och mitt hår!!

Jag har kommit på en sak som är som gjord för min Pappa!

Kanske jag skulle behöva en eller två emellanåt också. En sak som finns på Bluebox :) http://www.bluebox.se/showinfo.asp?id=a06655&method=search Nyckelhattar. Min pappa målar alltid nycklarna u olik färger så vet han att vit nyckel är till affären och guld till huset exempelvis. :) Fast efter ett tag försvinner.färgen så då måste han måla dit ny. Nyckelapans färg tror jag att en skulle kunna se även om det är mörkt ute. :)

Barns utveckling :)

Jag sitter på skolan och ska jobba med barns utveckling. Jag valde mellan 0-1år och undrar om det finns någon som läser här som har något så litet barn eller kommer ihåg och skulle vilja dela med sig om något speciellt som hänt i utvecklingen.

Det ska handla om fysisk och motorisk utveckling. Intellektuell utveckling. Emotionell och social utveckling. Språkutvecklingen, barns reflexer också tänkte jag skriva om tänderna. :)

Från en del av världen

till min del av världen..

idiOt:  Har du sett din pappa idag? 
Jag;  Ja.  (Han har ju nämligen varit till frisören och klippt sig och lockat håret) 
idiOt:  Såg du vad gråhårig han har blivit? 
Jag;  Ja. 
idiOt:  Han har blivit gammal.
Jag;  Ja han är ju inte tio direkt.
idiOt:  Näe då är det ganska ovanligt att man är gråhårig.

Du kommer också bli gråhårig en dag din jävla tjockis.
Och den dagen ska jag skratta om du fortfarande finns i mitt liv då!

Och han är snäll i alla fall, så jag skulle inte bry mig om han var rakad eller hade flätor!
En människa som är vacker på insidan kan aldrig vara något annat än just en vacker människa.

Men jag tror att min pappa trivs i permanentat hår. Och det är jobbigt att färga håret jämnt. Plus att det är dåligt för miljön. Och han har inte sagt annat än att jag "ser ut som ett troll" och "Ja det där blev ju bra" angående mitt hår. Så han får göra vadfan han vill med sitt hår. Sådetså!

Plus att jag i skenet jag såg han i tyckte att det såg ut som att han var blondhårig och inte gråhårig.


Jag vill spy

av bristen på medmänsklighet.

Jag vill spy pågrund av att en 2årig flicka är ensam på en gata i Kina


Jag vill spy för att det går förbi en människa med ett barn och inte bry sig.

Jag hade spytt om hon dog. Jag vill spy för att hon lever som hon lever.

Jag vill spy för att den första jävla bilföraren försöker försvara sig med att han körde därifrån för att han förstod att han skulle hamna i fängelse annars.
Jag vill spy för att det äcklet körde över flickan igen för att han visste att det skulle bli dyrare skadestånd om hon överlevde än om hon dog.

Jag vill spy på den första mannen som gick förbi.
Jag vill spy på den andra mannen som åkte förbi.
Jag vill spy på den tredje mannen också vill jag spy ännu mer på den andra jäveln som kör över flickan.
Jag vill spy på att det kan ta sju minuter innan en människa reagerar över att det ligger en överkörd människa på vägen.

Jag vill pussa och krama kvinnan som visade medmänsklighet och reagerade på att det låg en människa överkörd på vägen, som försökte hjälpa.


Jag vill spy på att om någon reagerat efter att hon blivit överkörd så hade hon kunna sluppit alla hjärnskador och hamnat i koma.

Fast jag har inte tillräckligt mycket spya i mig. Och vad skulle det blir för bättre om jag spyr så mycket?

Knulla får jag göra, men kondomer är jag nog inte tillräckligt mogen för att få köpa.


Jag undrar hur dem tänker
de människor som stiftar lagar o regler. Jag får ha sex från att jag fyllt 15 men köpa kondomer på Ica får jag tydligen inte göra innan jag fyllt arton.

Dem kanske tycker att vi ska ha massa barn mellan 15-18 år. Eller så kanske jag bara inte är tillräckligt mogen för att köpa det?

Det börjar likna det sjuka systemet med 18 års gräns på krogen o 20 på systemet. Jag är ju inte tillräckligt mogen för att köpa sprit och dricka hemma. Fast jag får rösta, köpa folköl, cigg, sitta i fängelset och gå på krogen. För det är ju en säker o skyddad miljö.

Barnvaktande helg! :)

Jag tog med mig min kusins ungar upp till Gimåfors med Mamma och Olle i Lördags. Det har varit roligt och krävande och roligt och lärande.

Jag tog med mig ungarna och grannflickan ut på en promenad i Lördags när vi kom upp. Tilde och grannflickan blev vänner på de hundra meterna från husen till stigen vi skulle in på i skogen. Sedan sprang dem och hoppade och sjöng och skrek och hade sig. Jag sa att när vi är i skogen, då får vi skrika hur mycket vi vill så länge inte någon av oss får ont i öronen.

Efter ett tag vart det ganska irriterande med allt skrikande så då sa jag åt dem att dem fick springa före och skrika lite längre fram. :P haha. Sedan stannade vi på ett kalhygge och la upp en filt och fika banan blommor och äppelbitar, sedan vart det bananpengar och vatten. Det var roligt och härligt att ungarna fick springa av sig lite. Solen fyllde oss med glädje och energi och fåglarna bara var. :)

Jag målade med Tilde senare under lördagen och då insåg jag hur mycket hon bryr sig om vad andra tycker. Ungefär tjugofyratusen gånger fick jag frågan vilken färg hon skulle måla med, vad hon skulle göra, vilken som var finast och om det vart fint.. Jag vill inte uppmuntra finheten men vad ska jag svara när hon frågar om det är fint? Mm svarade jag och sedan frågade jag om hon tyckte att det var roligt att måla, vad det var och vem som skulle få den.

Om hon hela tiden får höra hur fint allting hon gör är så är det klart att hon förstår att det är det som är det viktiga. Men som Agnes kära mor sa till mig, "Det spelar ingen roll vad du gör, det spelar ingen roll om det inte blir något för det blir det ändå. Du kan alltid se något i det. Och tittar du på det när färgen torkar kan du se en annan sak, och tittar du på det efter några dagar eller kanske till och med ett halvår kan det hända att du tänker: Wow, har jag verkligen gjort det här."

Sedan var det det här med färgerna. Hon målade med någon vattenfärg som jag hittade i garderoben som är fylld med gamla leksaker efter mig. Och så vet jag inte hur vi kom in på det, hon sa i alla fall att hon inte kunde måla med svart för att svart är en killfärg. "Nej sa jag då, svart är lika mycket en tjejfärg". "NÄE" sa hon då. "Joo Tilde sa jag då och jag tycker i alla fall om svart. Jag tycker om alla färger och alla kan måla med alla färger för det finns inga pojk eller flickfärger". "Jag tycker också om svart" svarade hon då.

Jag vill inte att hon ska tycka att hon inte kan använda vissa färger för att dem inte är tjejfärger. Jag vill inte att hon ska vara så begränsad och jag önskar att det fanns något jag kunde göra för att hon inte ska växa upp i denna utseendefixerade värld med barbiedocks ideal.

Bildkälla

Ibland då tänker jag Näe skitsamma jag behöver inte jobba som dagmamma när jag blir äldre, jag kan "bara" vara självförsörjande och bo i min stuga i skogen. Fast det skulle nog bli lite tråkigt med tiden och nu känner jag verkligen att NEJ, Jag ska bli dagmamma. Jag måste bli dagmamma. För jag vill förändra! Mina barn ska inte växa upp med detta barbiedocks ideal och dem ska inte få begränsas angående färger och saker dem kan eller inte kan göra pågrund av deras kön.

Måla måla liten tavla

Jag har målat ganska mycket den senaste tiden, både förra veckan och helgen som var. Det är hur roligt som helst och det har blivit både det ena och det andra i akvarell. En till akryltavla har jag påbörjat också.

En tråkig kommentar som jag fick i helgen var; "Du ska ju inte måla ett träd" Nehe? "Du ska ju måla abstrakt". Jaha. Jag visste inte att jag tydligen måste måla abstrakt. Jag trodde att jag kunde måla vad jag ville och att vissa tavlor kanske blir som att en 5åring gjort dem och vissa kanske blir helt pang wow.

Men nej det finns tydligen regler kring ett sådant kreativt intresse också.

Skit på dig, måla abstrakt du om du känner för det. I Lördags kände jag för att måla ett träd! Jag hade en vision skulle jag kunna säga. Men tack för att du fick mig på irriterat humör så att jag kände mig begränsad. "Nej jag kanske inte kan göra såhär. Tro om det blir bra." Till slut när natten krypit sig på och månen stod högt upp på himlen och det bara var jag som var vaken, då blev det både en buske med lila blommor och gröna blad och en älg! :) haha. Även att det blev en älg till och med, fast kladden som jag gjorde på tidningen först, den vart nog fan snyggare än den som jag gjorde på tavlan.

Jag har sparat min kladdtidning. :)
Wonder if i should put my name on it ;)

Tänk att leva i drömmen

Jag har funderat lite och pratat och diskuterat med lite olika människor och istället för att köpa en elmoped kanske det kan vara bättre med en elcykel under den tiden av året då det är möjligt, eller en vanlig så kanske jag får bra kondition också. Och sedan skulle jag kunna ha en spark, fyrhjuling eller skoter under vinterhalvåret.

En spark har jag ju redan, fick en på min 17årsdag och en vanlig jätte skön damcykel har jag också, eller det är mammas egentligen fast jag har lånat den på obestämd framtid skulle jag kunna säga. Så egentligen borde det vara möjligt att flytta ifrån civilisationen med människor. Ska försöka höra mig runt om samåkning en del av vägen från stugan, och nu medans jag skrev detta kom jag på att min Mammas kusins tjej åker neråt i alla fall några dagar i veckan. Värt att tänka på, tror mammas kusin kanske åker ner varenda dag tillochmed. Fan va härligt, att jag inte tänkt på det tidigare.. :)

Nu ska jag drömma vidare...
Snipp snap snut och Godnatt! :)

Kvinnokväll, John Rajiahs barnhem i Indien, lottvinster och julklappstankar.


Idag var Mamma och jag på kvinnokväll
i pingstkyrkan i grannhuset. Vi fick soppa, jag fick en god vegetarisk. Vi fick gott bröd, kex och ost och sedan fick vi te eller kaffe och en jätte god morotsmuffins. Den smaka morotskaka och jag ska be henne om receptet på dem. :)

Det var en man där och pratade. Han heter John Rajiah och han hade en historia som var så wow att jag fick tårar i ögonen.
När John var 23år så var han en helt vanlig dag påväg till ett café och hörde ett litet barn gråta. Han tänkte att barnet kanske var hungrigt och att han kunde köpa lite mjölk och vatten till den. Så han gick för att leta efter barnet och på en soptipp, mitt på sopberget där hela staden slänger sina sopor såg han ett liten barn sitta och gråta. Så han vek upp sina byxben och började gå bort mot barnet. När han kom fram hade han sopor upp till midjan. Han tog tag i den lilla flickan som var ungefär 1-2år och drog henne till sig. Då såg han att det låg en pojke på ungefär 3år bakom flickan och tog tag i han med sin andra arm och drog honom till sig. 

Han tog med sig barnen till cafét och bjöd dem mjölk och vatten. Den lilla flickan kräktes bara upp mjölken och även vattnet så John insåg att flickan måste till sjukhus. Så han tog med sig barnen i sin minibuss och började åka in mot sjukhuset. Det var en timmes bilfärd till sjukhuset och på vägen så tittade den lilla flickan upp på honom och log, sedan slöt hon sina ögon och dog i hans armar... 

När dem kom in till sjukhuset så tog läkarna in flickan till ett akutrum och efter några minuter kom dem ut och berättade att det var försent. Den lilla flickans liv gick inte att rädda. 

John insåg att såhär får det inte vara. Så han berättade för sin fru om vad som hänt och sedan bestämde de sig för att starta ett barnhem. De började med 3barn och idag 23år senare har dem 754 barn tror jag det var.


Bildkälla

Och med detta sagt vill jag berätta för er att jag tänker bli fadder. Det kostar 200kronor i månaden men jag känner att jag vill hjälpa två barn. Jag kommer att få information hemskickad och sedan kommer jag få ett kort på barnet, namn och födelsedatum. Lite kort information om barnet och vilken årskurs den går i. Sedan kommer jag även att få två brev om året och ett julkort. Gånger två eftersom att jag vill förändra två liv till det bättre.

Det är ju säkerligen väldigt ojämnställt i landet. Med tanke på att flickorna blir utbildad till sömmerskor och pojkarna till byggare tror jag det var. Det är bara så det är där och det får jag acceptera. I ett land där du kan lämna ditt barn på sjukhuset efter att det fötts kan vi inte räkna med att det har kommit så långt i jämnställdhet.


Jag hörde om en flicka i min ålder som också var där ikväll och hon skulle åka ner till Indien på Lördag som projektarbete i skolan. Då blev jag inspirerad, jag vill antingen ha min praktik där eller ha det som projektarbete, fast jag vill ju skriva en barnbok också. Kanske kan skriva en barnbok där försäljningspengarna går till min resa och det som blir över till barnen och barnhemmet.


Om det inte hade varit en tillräckligt bra kväll med tanke på allt jag lärt mig så vann Mamma och jag på 7lotter av de 31 stycken som vi köpte för 10kr styck.(Pengar som skulle gå till barnhemmet) Och istället för att välja av allt smink som fanns att tillgå eftersom att det var en kväll i sminkets anda så valde jag först ett badlakan, sedan ett till, sedan ett anteckningsblock, sedan en foundation till mamma, ett anteckningsblock till, ett solskydd som du sätter i fönstret på bilen och en sportbag eller vad det heter. Har alltid velat ha en egen och nu har jag det! :D


Jag funderar på att ge Pappa, Faster och dem ett gåvobevis på att jag gett en summa pengar till exempelvis skor till människor som har spetälska, en början till att gräva en vattenbrunn eller grisar till familjer i behov av det. Grisar förökar sig, ger familjen inkomst och mat.

Jag önskar mig ingenting i jul!!, eller jo jag vill ha kärlek, tid tillsammans med släkt och vänner över lite mat och om någon måste ge mig något kan ni få investera i fler solceller till min stuga, eller en sån där värmelåda som jag sätter utanpå huset som jag fick höra om när jag pratade med kommunrådgivaren. ;)

Tänk vad häftigt..

att komma till mig i december på middag också bjuder jag på egenodlade grönsaker.


I vår del av världen kanske jag skulle behöva några ledlampor om inte soltimmarna räcker till under vinterhalvåret. Det gör inget, en led lampa drar inte så mycket så det skulle säkert kunna funka att ha vid min solcellsdrivna stuga. :)

Blåbärste

Jag googlade för några dagar sedan "Göra eget blåbärste" och fick fram lite olika länkar. En länk från Aftonbladet tyckte jag faktiskt om.

Igår bad jag Pappa leta fram lite blåbär i frysen och ikväll fick jag dem. Så tidigare testade jag att göra blåbärste genom att ta tre teskedar blåbär med blåbärsblad och kokande vatten. Så lät jag det stå drygt 10minuter sedan silade jag det och hade i honung och mjölk.

Det var faktiskt riktigt gott så det är ett tips från mig till er. :)

Bildlänk


Magnus Betner förklarar jämnställdhet som även de mest trångsynta människorna bör förstå :)Jag luktar killparfym!

Var nyss iväg för att jag skulle köpa en present till min låtsas bror, det blev Pumas Jam.
Har suktat efter den hela sommaren utan att ha någon anledning att köpa den.
Den är snygg också, tyvärr tycker jag inte om tjejdoften lika mycket.
Och jag tror att Jim skulle börja undra om jag köper den här till mig själv
och springer omkring och luktar kille jämnt. :P  Vågar inte köpa den till honom heller. 
Tänk om han tar det som: Hej du luktar illa! :P

bildkälla

Tribal Seeds :)

En skön låt som jag upptäckte för någon vecka
sedan när min fina pojke spelade den :)


En snippa

mutta, vulva eller fitta.

Jag köpte för några veckor sedan en glammutta från Anja och jag har fått blandade reaktioner. Allt från "vad är det där?", "Å vilken häftig och fin" till "Usch, det ser ut som en gammal slapp fitta".


bildlänk

Japp, jag tycker att den är fin. Annars hade jag inte burit den. Varför jag använder den? Jag vill inte att alla kvinnors underliv ska ses som något äckligt. För en människa av det manliga könet är det oftast mer accepterat att ta på sitt underliv. Hålla handen i brallorna liksom. Medans det kvinnliga underlivet är något som vi inte ska ta på och tar vi på det ska vi tvätta händerna.. Redan som små barn.

Det är lite roligt när människor säger "Vad är det där?". Ser du inte det svarar jag då. "Äre det" får jag då höra. Japp det är det. Tror det eller ej. Du ser ett kvinnligt könsorgan.

Okej du tycker att det ser ut som en gammal slapp fitta och är äckligt. Jag tycker att den påminner om något som flyger. En fjäril. Smycket är gjort i cernitlera och det är lika äckligt som ditt halsband i silver eller vad det nu må vara. Alltså inte äckligt alls!

Männen vet också oftast hur deras snoppar ser ut. Dem jämför och mäter och kvinnor vet ungefär att det finns ett hål som det kommer pink ur. Okej lite överdrivet faktiskt. Det är inte så många kvinnor som vet hur deras fitta ser ut i alla fall. De vet inte hur en fitta brukar se ut eller att dem faktiskt ser väldigt olika ut allihopa.


Här är länkar till inlägg som Anja skrivit om smyckena, deras syften och formen och tanken bakom, hennes tankar angående smycket. :)

Första tanken om en snippverkstad

Första vulvorna

Vulvorna har blivit till glammuttor och finns nu till försäljning :)

Varför glammuttorna ser ut som de gör

Och sist men inte minst några nua glammuttor och just nu är jag väldigt sugen på B04an, bara det att jag önskar det vore en lila plopp i mitten också. :) Vad tycker du Mamma? ;)

Svamp

Idag plockade jag svamp på vägen till skolan. Det var rolig svamp så jag bad fröken om en burk som jag kunde förvara dem i och nu väntar jag på att det ska bli till bläck. Det lär ju ta några dagar o spännande är det ;)


bildkälla


En notis till mig själv

Jag tänkte att jag skulle behöva köpa brunt men så googlade jag lite och fann detta :)

Blå + Gul = Grön 
Grön + Röd = Brunt 


En konstnär som gillar ugglor ;)

Häromdagen åkte jag till stan för att köpa färg och canvas tavlor. 737 kronor försvann från mitt konto när jag gick ut från Claes Ohlssons.. Mycket pengar gjorde jag av med men mycket akrylfärg, penslar och sex vita tavlor i två olika storlekar fick jag med mig hem i alla fall! :)

Jag köpte Gul, Blå, Vitglans och en Röd färg som såg rosa ut. Några basfärger som jag kan blanda olika nyanser av. Skit roligt känns det som och jag är jätte motiverad. Men jag har kommit på att jag kanske skulle behöva riktigt vitt och eventuellt svart. Den vitglansiga färgen som jag köpte blev det inte ljusare av utan bara glansigt.. Inte som hon som hjälpte mig sa och inte som jag tänkt mig, men det får funka ändå än så länge. :)

Första tavlan blev mest bara en tavla för att testa lite olika nyanser och känna hur det känns att hålla i en pensel. Det vart en tavla med ett hjärta i olika färger på en grön bakgrund i olika nyanser som Pappa ska få eftersom att han gillar Grönt och färg! :)

Jag köpte penslar som det stod konstnärspensel på, betyder detta att jag kan kalla mig konstnär nu eller? ;)

Jag har kommit på att jag vill måla fåglar, Ugglor tror jag så nu har jag googlat fram olika bilder på Ugglor som jag gillar som jag tänkte dela med mig av. Bara för att :)


bildkälla


bildkälla

bildkälla


bildkälla


bildkälla

Å Jag som brukar säga: Näe jag vill helst inte ha räkor


för jag har fått för mig att jag läst någonstans att det inte är så bra för miljön!

Se vad jag ramlade över på Karins miljöblogg

Jätteräkor är vad det handlar om:


12 minuter kanske är mycket av ditt liv
men för människorna i filmens liv kan dem kanske göra skillnad.

Jag vill bara bara vara!refr:
Jag vill bara bara vara slippa tänka och förklara aldrig tveka bara
leka den som kräver ska jag neka...

vers:1

Andra ställer krav hur dom vill att det ska va.
Man blir pressad de är alltid stressad av vad dom vill ha.
Men jag har börjat se och känna efter hur jag mår.
Men varför ska man ge så mycket mer än vad man får.


refr:
Jag vill bara bara vara slippa tänka å förklara aldrig tveka bara
leka den som kräver ska jag neka...


vers:2

Tiden flyger fram hinna hunnit hand. Klockan ringer å alla springer
från sin trygga famn..
Säg mig när ska alla dessa människor få ro
inte före bokslutet i himmlen kan jag tro.

refr:
Jag vill bara bara vara slippa tänka å förklara aldrig tveka bara
leka den som kräver ska jag neka...

vers:3

Livet är så kort lätt att glömma bort.
Man presterar och levererar i både vått och torrt..
Men dagarna och nätterna ska gå i harmoni.
Allting blir så lätt när man förstår att man är fri..

refr: x2
Jag vill bara bara vara slippa tänka å förklara aldrig tveka bara
leka den som kräver ska jag neka...


En stjärnklar natt!

Mys vid en eld i en skog. Under en stjärnklar himmel med ett vattenfall intill. O här ska vi sova inatt! :) <3