Allt om whiskey

Nu sänds det en reklam på tv,n. Från tidningskungen.se tror jag det var. Till henne vare några nummer av "Damernas" och en sminkväska med smink. Och till honom erbjöds det tidningen "Allt om whiskey"... Män ska supa och kvinnor ska stå bredvid och vara fin.. Godkväll =)

Älg i skogen :)

Hejsan hoppsan. Det är bältros jag har, fick någon läskig medicin som jag vägrar äta. Jag smittar tydligen också så i alla fall den här veckan, eller så länge jag har blåssor så ska jag inte vara på skolan. Igår åkte jag och älsklingen upp till Bella och hennes nya kille. Han har ett hus i en mysig liten by. Igår fick vi älghamburgare till sen middag och idag blir det älgkött med hasselbackspotatis till lunch =D Om någon missat det så är det industri producerat kött jag inte äter, vill helst bara äta egen fångad fisk också så småningom. Jag äter i alla fall älg o så, för älgen har haft ett naturligt bra liv i skogen. :)

Dumlekakor, torkad svamp och Tintin =)

Igår var det julskyltning i stan och jag tittade där i kanske tio minuter, köpte dumlekakor som jag tycker är så gott, fast jag har aldrig testat att göra dem själv. Är det någon som har ett gott dumlekakor recept tar jag jätte gärna emot det. Köpte lite torkad svamp och jätte söta babytjocksockar som jag ska ge bort, fast först tänkte jag försöka förstå hur jag ska kunna göra dem själv. =) Sedan var vi på bio och såg Tintin i 3D. Helt okej film. Och det lönar sig tydligen att ha bioklubbkort för jag fick en mellan meny med popcorn och dricka gratis igår! +) Jag sitter på bussen påväg hem nu. Ska på vårdcentralen och kolla upp mina läskiga, onda blåssor. Lyckades självklart trycka hål på en nu på bussen, det sved som bara den och det var nära att jag skulle börja gråta.. Aja nu ska jag strax hoppa av bussen och snabba mig upp till vårdcentralen. Ha det bra! =)

Snö och bältros.. =) =/

Inatt har det kommit snö och idag också! Sådär lagomt till julskyltningen. =D Och jag har kanske fått nå bältros eller liknande tack vare att Bella haft vattkoppor, det är inte alls skönt och gör ont så fort jag kommer åt det. Nu ska jag trösta mig själv med en grekisksallad och sedan blir det ostbricka till efterrätt. =)

"Suveränt" idrottsprov =)

Jag har varit med på idrotts lektionen idag. Typ den fjärde jag är med på sedan vi började, för jag har varit mycket sjuk och mycket lat. Idag fick vi i alla fall tillbaka provet sedan förra fredagen och jag kände att jag när jag gick ifrån lektionen när jag gjort provet i alla fall skulle ha godkänt, fast idag sa läraren att jag fått VG. Fast vi har ju inte det betygssystemet vi har A B C D E F, där A är som MVG och F som IG tror jag. Roligt var det i alla fall att det gick bra på provet, trodde nästan att jag skulle få IG. Icke de =D Det är fredag idag, fast imorgon ska jag ju på skolan igen på öppethus. Nu kanske jag bör lyssna lite på naturkunskaps läraren. Vi pratar om uppfinningar under historien. Trevlig helg! =)

Hur gott smakar ett plågat djur på din tallrik?

När julens alla ljus och stjärnor fick människor att le mot varandra med frostkalla läppar och, överväldigade av kärlek och medmänsklighet, lägga sina sista slantar i insamlingsbösskorna för att stilla det dåliga samvetet som skrek än än prasslet från shoppingkassarna, så fanns det fortfarande de som led i tysthet utan att komma nära vare sig stjärnor eller julstämning. De, som alltid är fängslade långt bortom våra medvetanden, och vars liv endast har en mening; att stilla vår hunger.

Det julbord som i Sverige är obligatoriskt
är byggt av deras blod. Julskinkan, prinskorvarna, köttbullarna … det som för oss bara är några sekunders tuggande och en tillfredsställande mättnadskänsla är för dem ett helt liv. Så många djur som dör, utan att vi ägnar dem en tanke. Nu är det inte min önskan att låta som en pretetiös vegetarian (fast det är jag) och inte heller på något sätt antyda att alla människor måste bli vegetarianer (vilket i och för sig är en trevlig idé), utan allt jag vill är att ge näring till lite eftertanke.

Har du någon aning om
hur grisens liv såg ut innan den blev slaktad och hängd på en köttkrok? Vet du om hönan som lagt dina frukostägg någonsin fått se solen, hacka i gräs eller ens sträcka ut sina vingar? Om vi nu ska äta djur, borde det då inte vara vår skyldighet att se till att den där falukorven hade ett drägligt liv innan den hamnade på vår tallrik? Det är trots allt vi konsumenter som är avgörande för hur köttindustrin ska skötas, och det skulle behövas en så liten ansträngning från varje individ för att åstadkomma förändring.

Ja, Jag är både naiv och barnslig
, och antagligen lever jag bara i en utopisk drömvärld, men jag vill så förtvivlat gärna tro att jag genom mina val kanske har rättat ett par liv. Om inte så slipper jag i alla fall ha oändligt lidande på mitt samvete. Om fler skulle kunna göra det enkla valet att bara köpa ägg från frigående höns, så skulle vi slippa dessa ständiga skräckrapporter om miserabla levnadsförhållanden som med jämna mellanrum får oss att rynka på näsan över morgonkaffet.

Allt som krävs är lite eftertanke
, och att du som konsument är beredd att rösta med gaffeln. Ett liv är alltid ett liv, och i min blommiga hippievärld är djur inte bara själlös föda, utan individer som ska behandlas med kärlek och respekt.


Denna krönika är det inte jag själv som skrivit
, fast jag tycker den är väldigt bra. Läste den för ungefär ett år sedan. Det är en någon som heter vikberg som skrivit den, resten av namnet har lossnat från mitt tidningsutklipp, jag vet inte vilken tidning den var i heller fast på bilden på henne så har hon svart hår och vit/svart randig tröja. Googlar en på de första raderna av krönikan så kommer det upp en länk där också förresten, fast min dator är lite trött idag och lyckades varken komma in på den eller SF sidan..

Dock tror jag inte på att
de frigående hönsen har det så jävla bra heller. Har nyligt sett en dokumentär som heter ”Food inc”, väldigt bra då och då, fast jag har inte lyckat sett klart den än, undra om jag kanske kan lyckas med det ikväll. =)


Bildlänk

Nu ska jag packa ner några sesamnuggets och åka till mitt hjärta, ikväll blir det vegetariska nuggets med ris och sötsur sås till middag, istället för att äta sådana nuggets som är gjorda av de stackarna som har det trångt på bilden. Ha de! =)


Tänker på mobbning..

Idag har vi sett en film på lektionen Pedagogisk ledarskap. Den heter "Älska mig". Det var en väldigt sorglig och bra film som handlar om mobbning. Jag satt och böla "som ett litet barn" som Feliziah uttryckte sig. Det är en film som bör visas på alla skolor och som alla som mobbar bör se. =) Hoppas att du har det bra där du nu är Sofia. Hoppas att du återföddes till ett alldeles underbart liv. Jag tänker på dig ibland. Och jag önskar att det hade kunnat bli annorlunda. Att ditt liv hade fortsatt och blivit bra. Fast nu går det inte att göra något och jag är ledsen för det! :-(

Stryptag..

När jag satt i korridoren på fränsta skolan så tänkte jag på att det vore roligt att göra en egen undersökning på en skola exempelvis hur jämnt fördelat det är med prat i klassrum, vem som får ordet och vem som tar ordet. Och även se på rasterna om vilka som pratar mest tar mest plats och vilka som sitter tyst och inte säger ifrån. När jag tänkt det tittar jag bort i korridoren och ser en kille ta stryptag på en tjej. I några sekunder bara, och dem var vänner och hon såg inte ut att ta illa upp, ändå kändes det inte nå bra efteråt, även fast att jag inte gillar tjejen i överhuvudtaget..

Har berättat om min skola =)

Jag var på Fränstaskolan igår och informerade om mitt gymnasium, sa vad jag gått tidigare och hur jag tycker om skolan och så. Vilket är jätte bra jämfört med vad jag trodde när jag gick ur nian. :)

Det var jag och 5st andra som var där och informerade och en sak tänkte jag på, en kille som var med hade en t-shirt med ett porrtidnings tryck på, det var någon tjej som visa upp sina stora bröst lite halvt när hon drog upp sin tröja.
Jag tänkte fråga varför han hade en sådan t-shirt fast jag blev en fegis och vart bara allmänt sur.. haha.
Jo hej, på Bobergsgymnasiet går det killar som tycker om om ni ser ut som porrstjärnor och ser jävligt kåt ut liksom.. Var söt och tyst liksom.. Näe då det går några smått feministtänkande elever där också tror jag.

På Lördag är det Bobergsmässan uppe i Ånge och jag har fått reda på att HÅKKI ska vara där klockan 12 och prata, det vill jag se, också är det designa pepparkakor tävling också bjuds det på fika och glögg. O godis, och jag ska stå där o se snäll ut mellan 11-14! Kom och titta då vetja =)

Höns

Mamma berättade just att min närmsta granne som bor året om uppe i stugan hade varit in på blomsteraffären idag och mamma hade berättat för henne om mina drömmar och så. Då hade snälla Anja sagt att jag fick höns av henne när jag vill.

Det var ju roligt, fast inte riktigt min tanke med att skaffa höns för jag tänkte försöka skaffa en svensk gammal utrotad lanthönsras. Har tittat lite på en sida som heter Kackel.se Jag funderar på att skaffa Orust eller gammalsvensk dvärghöna. :)

I have a Dream!

Jag ska skaffa höns och någon tupp, bin och några solrosor inom ett år. Helst vid stugan, om det inte blir så att jag tar och bor kvar här hos pappa, eller flyttar till ett annat hus! =) Jag vill ha goda hemvärpta ekologiska ägg från någorlunda frigående (men ändå skyddade) höns. Jag vill kunna baka, göra omelett eller äggröra eller bara ge någon närstående som faster några ägg med gulare gula. Tänk vad gott och häftigt! =) Jag vill kunna dricka te med honung och baka med honung som bina på min tomt gjort. Tänk vad gott! =)

Snö i himlen

Det snöade lite igår kväll uppe i stugan! =D

bildkälla

Det var snö som föll, fast när det väl hamnade på backen så smällte det. Imorse fanns det inge snö ute, eller vad ska jag säga om imorse egentligen, vid halv tolv rättare sagt. Fast halt var det på grusvägen nedanför stugan. Jävligt halt.

Snart är det kanske vinter och jag längtar samtidigt som jag inte längtar. Visst är det jobbigt när det är kallt i ansiktet, bussen är en halvtimme försenad och tågen inställda, traktorerna som skottar snö väcker en på morgonen och skrapar vägen på kvällen. Fast vinter är skönt ändå. Det blir ljust igen efter hösten, en kan åka skridskor, pulka och skoter, en kan leka med barn i snön och kasta snöbollar, bygga snöfigurer och soffor och vara allmänt kreativ. Det blir nå julskyltning med mys också kommer en i min by få se på isskulpturer som eleverna på Ålsta gör varje år!

Också kan jag hoppas att den här vintern inte bara försvinner som i en dimma likt den förra.
Detta jullov ska vara roligt, det ska levas det kan jag lova! =)

Jullovet som också kommer snart, Det är väll det enda riktigt bra
och nödvändiga med julen enligt min mening! =D

Kaspern =)

Det här är vår nya katt Kasper, som bor med mig hemma hos Pappa.


På det här kortet fick han ett grönt och ett blått öga den flummiga lilla busen. :P

Kuksamhället.

Det är en massa pojkar på en vägg på huset vid tågstationen mitemot systemet uppe i Ånge. Undra om det är massa flickor på väggen åt andra hållet?

Det är coola pojkar.. med keps, titta-bort blick och motorcykel.
Sådär som pojkar ska vara enligt dagens ideal.

Livets träd

Idag när vi var ute och gick uppe i stugan så tittade jag på backen och utbrast plötsligt "Å kolla det ser ut som ett livets träd", för några dagar sedan fick jag nämligen se en moderkaka på bild. Såg lite häftigt ut, har för mig det såg ut såhär =)


Om inte annat såg det i alla fall häftigt ut att snön/isen på backen skapat två träd bredvid varandra! :)

Mys i stugan =)

Jag, min älskling, en kompis och hennes pojkvän är uppe i stugan i helgen. Det är mysigt och lugnt fast tiden har gått så snabbt ändå. Vi kom ju nyss hit liksom, fredag kväll och strax är det söndag och vi ska hem. Fast vi ska hinna få lite saker gjorda innan, bygga en hylla, plocka krokar som vi tänkte göra av "drivved" och hämta massa gamla tegelstenar från en rasad skorststen. =) Idag var vi faktiskt också flitig och sågade till tre IKEA kassar med ved. Nu ska vi strax lägga oss och sova. Godnatt! =)

Bondesamhället =)

Hejsan jag har tänkt lite efter de senaste nyheterna om sjukhemmen och efter att vi på skolan pratat om "bondesamhället" när människor tog hand om varandra, människor i medelåldern tog hand om sina äldre föräldrar, de äldre tog hand om hemmet och barnbarnen och barnen hjälpte i den mån dem kunde till i hemmet. Jag vill att mina föräldrar ska ha möjlighet att bo med mig när de inte längre kan ta hand om sig och bo själv. Mamma och pappa kan få ha varsit litet hus på min gård och ta hand om sig själv i den mån som är möjlig och sedan alltid ha mig och min familj i närheten ändå liksom! =)

Min svans Kasper =)

Kasper är jätte mysig och busig. Han följer med en överallt. Till köket, till hallen, till övervåningen och in på toaletten. Han sträckte sig och stod med framtassarna i mitt knä igår när jag satt på toan. Han hade försökt få tag i en fluga både när Pappa var in på lunchen igår och hela kvällen när vi var hemma. Fast flugan är än så länge snabbare än Kasper. Nu kanske jag bör vara lite duktig under naturkunskaps lektionen. Vi pratar om att ta sig flera mil olika år. :-) 1902 skrev jag att hen lärde känna sig själv och teleporterade sig fram ;-) 1942 kom el tågen tydligen =)

Den 27 november är en speciell interntionell dag! =)

Söndagen den 27 november så är det den internationella köpfria dagen läste jag i tidningen "Vi i villa" som kom hem igår =) Jag tänker försöka att inte handla då. Vi kan ju även försöka att inte handla just på Söndagar. Inget onödigt shoppande då, utan då kan vi försöka umgås med våra nära och kära, och bara ta det lugnt. Ta miljö- och hälsovänliga promenader eller liknande. En timmes promenad i rask takt tog förresten Pappa och jag igår. Så imorse höll jag inte på att ta mig upp. Nu bör jag kanske läsa lite idrotts papper, fast Anastasia boken verkar mer spännande! ;-) Ha en bra dag! =)

Honung är veligt..

Jag har ett problem. När jag ska köpa honung brukar det inte gå så bra.. Slutar med att jag skiter i att köpa det för att inget passar. Det finns FairTrade honung. Fast då är den inte ekologisk och kommer långt bort ifrån. Sedan har vi den ekologiska, fast då kommer ju inte den från Sverige, utan har fraktats långt bort ifrån. Och sist men inte minst har vi ju den Svenska honungen. Fast då är ju inte den ekologisk.. Jag undrar om honung bör vara ekologisk?. Jag ska skaffa bin nästa sommar i alla fall, så om två år har jag inte dessa problem längre! =)

Powerpoint presentationer är bra! :D


Vill ni höra varför det är bra med Powerpoint presentationer? ;)
  • Det behövs inte lika mycket text som om en ska lämna in en skriftlig redovisning.
  • Det är roligt att göra och lägga till bilder.
  • Det är lättare att läsa på och visa när en väl står där och ska ha redovisning.
  • Om det är ett grupparbete så förstörs inte allt om någon latjävel inte jobbar, då blir det bara ingen text där hen skulle ha skrivit! :D Jag blir inte drabbad och hen kan inte åka gratis på mitt skrivna arbete! :D

Nu ska jag äta lunch, sedan börja lägga in min skriva text i en powerpoint,
hoppas att det är nå gott i matsalen och att min presentation blir bra senare! :)


En busig och pigg Kasper kan lätt väcka en!

Katten har legat i sängen lugnt och fint och värmt mig natten igenom.
Imorse ville han kliva upp så då trampa han runt lite på mig och började bita/små nafsa på mina händer och på kinden... Aja, vi är kompisar igen och Kasper pinkade på kattlådan medans jag stod och borsta tänderna, Vad stolt och glad jag blev! :D


Pink och kras.

Nu bor Kasper här hos oss. Han är jätte gosig fast just nu är han och utforskar huset. Det har han gjort ganska mycket sedan vi kom hem. Också kommer han fram lite då och då med lite damm på vitnosen =) På hemvägen från stan jamade och jamade han. Sedan så trodde pappa att han skulle ta sig ur buren, fast då såg han att Kasper bara fått tassen utanför. Så övningskörde jag vidare sedan skrattade jag till och sa till Pappa att det lät som att han var påväg ur buren tre sekunder senare sa pappa "nu är han ute". Tok katten. Sedan satt han på armen min och låg på ryggen min medans jag körde och sist men inte minst pissa han mellan ratten och förardörren, på golvet då. Nu medans jag skrev detta hörde jag ett kabom-krash. Det råkade stå en blomkruka i vägen för Kasper när han skulle titta ut genom fönstret. Stackars Kasper blev säkert rädd. Och han låg och tittade på mig hela tiden när jag sopade upp all jord och kruk delarna. :-P Nu tyckte Pappa att jag får prova ha han instängd på rummet. Så han sover och inte river ner saker.. Aja det ska nog gå. Han får ha kul imorgon när han är själv under dagen när jag ska gå i skola och Pappa jobba ;-) Godnatt o kurr kurr säger sötnosen =)

Kattkärlek =)

Hejsan hoppsan fallerallera, idag så är det en bra dag och jag är glad! =) Jag är kär gånger två nu. Min senaste kärlek är en katt jag endast sett på bild. Han heter Kasper och är svart/vit långhårig med en vit nos, vita strumpor och gröna ögon ser det ut som han har. Det ser ut som att han har en snus vid läppen också tycker Jim. =) I stugan har Jim och jag gjort jättefint i helgen. Nu är det inte bara en köksdel och en sov del. Nu är det en köksdel och en sov och soffdel. Sedan har jag skruvat upp lite tygtavlor jag köpt på Ikea som när jag tittade på dem första gången kostade 699 eller 799 och som nu sist kostade 99kr. :-D Jag har flyttat till pappa. Så igår gick jag igenom några gamla kartonger med fina och hemska minnen. =) Klockan tio ska jag ringa om katten, hoppas att hon tycker jag verkar som en lämplig kattägare =) Nu ska jag verka lite engagerad i vårat klassrådsmöte sedan ska vi gå iväg på en rolig BF lektion. Ha en bra dag! =)

Wild child

I Torsdags fick jag se en jätte hemsk och sorglig film på skolan som jag blev jävligt rörd av, grät jävligt mycket för den filmen. Den heter "Wild child" och handlar om en flicka som blev inlåst av sin pappa när hon var 1-2år. Sedan när hon är 13-14 ta mamma hennes ut ungen därifrån och sedan händer det en jävla massa saker. När hon var inspärrad var det hemskt. Efteråt var det lite bra sedan blev det hemskt igen o massa skit. En film att gråta till och jag slog näven i bordet någon gång under filmens gång.

Spenderar lite tid i stugan =)

Jag och min älskling spenderar helgen i stugan. Igår när vi kom hit så var det svinkallt och vi var glad när det blev 1 plus grad, 2, 2,5, 3 o liknande. Efter 3-4 timmars eldande blev det äntligen lite värme här o lite senare kunde vi till och med gå och lägga oss och vi slapp sova i täckbyxor. Jag och min älskling var på en marknad idag och sedan vart vi bjuden på middag ikväll, det var god mat. Fisk, romsås, potatis och morötter. Det var jätte gott, fast jag undrar lite vad det är för skillnad på att fylla arton om fyra månader och vara över arton år. Bjud mig vin till maten för fan.. Näe då men fan va jag ska bjus på alkohol när jag fyller arton?! :-) Efter middagen gick vi tillbaka till stugan och ikväll har vi suttit och pratat om gud, världen, mänskligheten, bibeln, apor och liknande! :-) Gokväll på er och Trevlig helg! =)

En fin film och lite materalism

Hejsan hoppsan falleralleralla idag från och med nu så ska jag va glad! :) Var nämligen en riktig surjävel imorse. För jag och mitt hjärta var först och handlade massa på stan, så vi kom inte hem förrän vid elva, sedan skulle vi se slutet på en film vi börjat på dagen innan. "Fallande skönhet" heter filmen. Köpte den på willys häromdagen för hela 19:90. Lätt värt det. :) När jag låg och böla som en liten bebis i slutet av filmen så sa till och med min älskling att den var ju värd 19:90 i alla fall. ;) haha. Jag handlade ett par fina gardiner med två matchande kuddar till stugan igår. Också vart det nå underkkäder, världens finaste lampa "körsbärsträd" i lila från Rusta, lite små saker från dollarstore och en ryggsäck, sån där som jag får för mig är bra för ryggen. En med höft o bröst remmar, regnskydd (? ;-) ), skön rygg och med en garanti på två år. För lite mindre än 300. Det tycker jag det är värt, är lite rädd för att gå sönder på axlarna av allt tungt bärande på axlarna med handväskor. Så nu hoppas jag att jag kommer att fortsätta använda den och inte bli sné :-P Av att jag alltid har handväskan på höger armen :-) Nu ska jag titta runt lite och om dryga tjugo minuter är jag framme vid skolan :-) Ha en bra dag! =)

Nej!

Jag har slutat köpt godis, det var någon månad sedan jag började med det.
Så nu när någon i min närhet har godis blir jag som en alkolist framför systemet.
Ge mig, ge mig mer och ge mig mer!

Är så inihelvete godissugen ibland..

Sitter och googlar på bilder till en skoluppgift och fick upp denna passande bild.

bildkälla 

Nej! jag ska inte ha nå godis.. Inte idag i allla fall!