En elmoped hade inte varit helt fel. Eller en symaskin.

Idag var Joel och jag på Myrorna, jag köpte en gullig liten figur vagga och en mini plätt-panna i gjutjärn. Vart så inspirerad av ljusstaken som jag fick av Lodey. Så jag önskar bara att det gick att gå en intensiv utbildning till barnskötare och sedan vidare till förskollärare för att kunna öppna min egen dagmamma verksamhet.

Jag får helt enkelt bara lugna mig, flytta upp till stugan och göra i ordning för framtiden så länge, har ju liksom minst 5års utbildning kvar ungefär. :) Ååå vad lång tid det låter som..

Jag har tittat på elmoppar idag, jag behöver nämligen en om jag ska bo där uppe i stugan för att ta mig till Torpshammar och sedan med buss vidare mot skolan. Jag har skickat två mail med frågor om några mopeder som låg ute på blocket! :)

Jag har även börjat måla bilder och spånat på idéer om hur jag ska göra där uppe, måla väggarna, ändra om med sängarna och skaffa någon slags skiljevägg. Nu behöver jag ett köksbord och några fler solceller, någon som har lust att skänka det? ;) haha

Häromdagen var jag på Ohlssons tyger och köpte två tygsnuttar som skulle passa på en Indian. Jag ska nämligen börja sy waldorf dockor och imorgon vid nio ska jag till waldorfskolans textilsal för att få ett mönster och råd och tips på hur jag ska göra. Det ska bli roligt och det ser jag framemot! :)

Näst sista dagen på min APL :/ :( :)

Hejsan! Idag när jag var ute med ungarna på gården på praktiken tänkte jag verkligen att fan vad jag trivs, även fast det var kyligt och inte solen hade hunnit fram än så trivdes jag verkligen. Jag kan verkligen se mig själv jobba med waldorfpedagogik när jag blir äldre. Fast jag vill ju även läsa genuspedagogik så det blir en liten blandning om jag i framtiden börjar jobba som dagmamma. :)

I morgon ska jag vara i syskongruppen, med de äldre barnen. Det känns lite läskigt men jag ser ändå framemot det. Det är liksom 12 barn istället för 4 som jag varit med inne hela veckan. När vi är ute har jag ju ändå träffat även de större barnen men jag tycker att de mindre barnen är enklare ibland. Även om det kändes häftigt idag och tanken slog mig vilken skillnad det är på ungarna, när jag pratade med en pojke på fem år ungefär och han förstod mig och man kunde ha en riktigt konversation liksom. :)

Idag fick jag en liten röd trähäst som var en ljusstake till små smala ljus av pedagogen som varit min handledare, det var roligt och hon hade skrivit ett litet kort där det stod Tack Maria fö trevligt sammarbete - här finns ett bidrag till "ditt dagis". Jag har berättat att jag är sugen på att bli dagmamma och nu har jag en början, en liten bordsstake! :D Jag är glad att jag fått varit på denna waldorfförskola och jag är glad att jag har detta som erfarenhet nu. :)

Hejsan mamma, pappa och Olle

Håller på att designa visitkort till mina föräldrar.
Visst blir det här bra? :)

Framsidan

baksidan

Waldorfpedagogiken :)

Jag tycker att det verkar bra med det vegetariska tänket. Jag tycker det verkar spännande med tyglekar, garnfärgningen, figurerna, som heter waldorfdockor, trädklättringen, vilo/avslappningsstunderna, sång och rimlekarna, torkade bär, äppelmustning och äppelmostillverkning, skördeveckan, rummen i utvalda sköna färger och de noga utvalda leksakera i naturmaterial.

Jag bara älskar det! Jag skulle vilja vara en dagmamma som läst om waldorf men även blanda det med lite Genus tänk! Tänk vilka underbara människors grund jag kommer kunna lägga! :)

Vegetariskt på förskolan! :)

All mat de äter på lekskolan är vegetarisk och ekologiskt odlad. Grönsaker, frukt, säd och mjölkprodukter - den vegetariska maten ger fullvärdig och näring, både för vuxna och barn, om den är riktigt komponerad. Anledningen till att det på waldorflekskolor serveras vegetarisk mat är helt enkelt att waldorfpedagogiken anser att den är nyttigare. De animaliska proteinerna är svårare för kroppen att bryta ner - den tar tid och kraft. :-)

KRÄKAS!

Jag sitter och ser på "Svenska Hollywood Fruar" Och jag vill också kräkas när jag ser den ena jävla kärringens sätt mot dottern sin. Helt sjukt! Gunilla hette tydligen mamma från helvete. Visst hon gör säkert det hon tror är bra, men kan inte någon berätta för henne vad som är bra och inte?!
Det var någon mamma som varit på semester i något annat land som lämnade sin sovande unge i vagnen utanför ett matställe och hon hade uppsikt. Hon blev granskad eller något liknande av något likt socialtjänsten, det borde den där Gunilla också bli. Och alla andra som gör små prinsessor av deras döttrar.
Näe nu ska jag gå och kräkas! Och det är säkert Gud som gör så att jag kräks för det är bra så att jag ska få upp det där slemmet i halsen så jag ska kunna sjunga. För min mamma har säkert bett till Gud om att jag ska kräkas. Jag behöver ju inte kräkas för att jag inte kan sjung.. är nervös. För jag kan ju sjunga! Bita mig i läppen ska jag göra också så jag får fiiina röda läppar!...
Skämt o sido, jag är ju inte Gunillas stackars dotter Erica.

Praktik på en Waldorfförskola :)

Idag har jag varit på praktik på en Waldorfförskola i Umeå. :) Det har varit riktigt roligt och jag är på en småbarnsavdelning för 1-3åringar. Det är högst fyra barn i barngruppen jag är i och idag var det bara två. :)

Till lunch vart det Broccoligratäng med ris och syrade morötter, det var riktigt gott och all mat är ekologisk eller krav eller närodlad i den mån det går. :) Matbordet är runt och en ser varandra. Alla har sina bestämda platser, för trygghetens skull och det finns ett värmeljus som tänds när vi ska sitta vid bordet. Alla får sedan blåsa på tändstickan när den ska släckas.
Leksaker som var populära var bland annat en liten liten trävagn o där i låg det två waldorfdockor i olika färger, storlekar och kläder också fanns det två kattfigurer. En tung mellanstor röd boll och några småbollar.
Istället för att säga "Nej du får inte kasta bollen" kan en säga "Ta de småbollarna istället dem kan du kasta med inne." Och pedagogen som är min handledare försöker att inte använda ordet Nej så ofta, för att inte vara någon slags polis.
Det känns mycket bättre än på den vanliga förskolan som jag hade feriepraktik på i sommar. För angående mitt hår fick jag inte höra "Hur gör du om du vill ha ut det där då?", "Går det att tvätta det där?" och "Men usch det kan ju inte gå att få rent det riktigt". Jag fick inte ens en enda antydan till att tvätta mitt hår, Jag fick frågor om " Hur länge har du sparat?" och "Hur har du gjort det där?" och när jag svarade på hur jag gjort det och avslutade med konstigt va för det satt även en unge och lyssnade så sa min handledare "Nej, verkligen inte, häftigt!" Det känns roligt, att inte behöva ana äckligt, angående en själv. :D
Jag har även fått höra att ordet hen är det enda som används i Finland, att dem inte använder hon och han där, det var häftigt tycker jag! Undra om människorna där är helt förstörda bara för att dem inte pratar om hon och han, Nej jag skulle inte tro det, som vissa som inte tycker om ordet hen påstår.
Efter praktiken tänkte jag ta mig en liten promenad till Joel för att se hur lång tid det skulle ta att gå, så jag vet tills imorgon om jag tänker gå då på morgonen. Joel trodde att det skulle ta typ 45 minuter, någon jag mötte och frågade om vägen trodde det skulle ta en timme och de allra flesta sa "Ska du GÅ in till centrum?", haha ja det tänkte jag och det tog 2 timmar! Fatta 2 hela timmar. Tror du att jag blev lite överlycklig när jag började se civilisation likt centrum eller? Ja jävligt överlycklig blev jag och riktigt hungrig var både Joel och jag när jag kom hit till honom. Jag lagade sojakorvstroganoff och ris och Joel gjorde en sallad av tomat, paprika, rödlök, gurka, spenat, fetaost och kryddmix med olivolja, riktigt gott blev det och jag har aldrig testat spenat i sallad tidigare men jag kände ändå igen smaken, eller så var det kryddmixen jag kände igen. Jag får för mig att spenat är nyttigare än sallad också, nu måste jag googla det.
Jag har ont i hälsenorna och om min kropp orkar blir det promenad eller cykling till praktiken och hem imorgon ändå! :)

Om Hen och en häftigt förskola där jag skulle vilja vara på nästa APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) period!– Vi hemlighåller inte att det finns olika kön. Men ett barn ska inte placeras i ett fack på grund av sitt biologiska kön, säger Gabriella Martinson, föreståndare.

Ratar traditionella böcker

I lekrummet finns spis, brödrost och kundvagn i ljust trä. I boklådan är alla titlarna noga utvalda.
– Vi väljer gärna böcker med ensamstående föräldrar eller samkönade föräldrapar, säger Gabriella Martinson.
Målet är att erbjuda mångfald. Men när man måste välja, är det de mest traditionella böckerna som ratas.
– Heterofamiljsböckerna får de ändå överallt. Det kan verka överdrivet, men vi måste hela tiden ­vara en motvikt till ett könssegregerat och konservativt samhälle.

”Får alla möjligheter”

De mörkhyade tygdockorna är exakt likadana – förutom en detalj; könsorganen.
– Vi säger ju inte ”Nu ska alla svenskar leka med det här”. Varför ska vi då dela upp utifrån kön? Visst har barn preferenser – men de hänger inte ihop med biologiskt kön, säger Gabriella Martinson.

Allt ovan skrivet är citat Läs denna artikel vet jag!
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab


Täljningens baksidor.

Om hen är mig kan det bli lite skada och lite blodspill om hen täljer.

4skärsår och två blåssor vart det. Hur lyckades Emil? :P

Men det var mysigt och roligt ändå att sitta ute i solen på gräset och se en liten figur träda fram. :)


Kreativa jag.

Jag har varit så kreativ den senaste tiden. Sedan jag började på Barn och Fritidsprogrammet. Jag håller på med den fjärde planschen nu sedan jag började och jag har fått skrivit en massa saker den senaste tiden.

Jag gjorde inte en enda plansch vad jag kan minnas under tiden jag gick i stan och nu har jag insett hur jävla roligt det kan vara att redovisa på det sättet! :)

På historian fick vi
för några veckor sedan välja ett valfritt ämne att skriva om och jag valde att skriva om Feminismens historia, så det ska jag redovisa imorgon. Förra veckan redovisade jag mitt arbete om min barndom och till det hade jag gjort flera olika planscher med bilder på mig från när jag var liten.
Till kursen Lärande och Utveckling skrev jag och två klasskamrater om Visuella människor och visuell inlärning och sedan gjorde vi iordning en jätte fin plansch. Just nu håller jag på med en kort, men fin presentation av mig själv som ska sitta uppe på förskolan som jag ska praktisera på, nästa vecka. Roligt roligt! :)

Vår plansch om visuell inlärning

De gröna bladen som sitter längst ner i högra hörnet torkade visst..

Galgen som vi satte fast uppepå planschen med tre små målningar på oss i gruppen.

Från vänster tror jag att det är Jag, Jerker (som tecknade) och Felix. :)

Nu ska jag ta och gräva i frysen efter någonting att äta. Hejhopp! =)

Gå ner i vikt på tv är inget för mig! Men att trumma i grupp skulle säkert kunna vara roligt. :)


Jag ligger och tittar på
celebrity fit club USA. Dem satt nyss och trummade i grupp och den kvinnliga trumgruppsledaren pratade om att det finns typ helande eller läkande trummträffar. Att dem brukade trumma i grupp med ungdomar som satt i fängelse, cancerpatienter och gamla. Deltagarna som fick testa det i programmet pratade om att dem känt den positiva vibrationen, det lät roligt och jag skulle också vilja sitta sådär i grupp och trumma :)

Förutom den lilla delen tycker jag att det är ett ganska drygt program, en jävla skrikande man som i militären och en snäll kvinna som är psykolog eller nå liknande. Dem satte fram mat som deltagarna inte skulle ha ätit för det friterad kyckling är ju sämre än ugnsstekt, men tänk om man inte vet det då? Tänk om dem tror att kyckling och kyckling är samma sak. Dem satte även fram en stoooor chokladtårta och berättade att det i en bit var fler kalorier än dem gjort av med på träningspasset från helvetet tidigare på dagen. Drygt tycker jag.

Men trumma i grupp skulle jag också vilja testa på. Säkert något man kan ha på musikstunder med småbarn också. :) Jag ser framemot vecka 39 för då ska jag åka och hälsa på Joel, en gammal skolkamrat som flyttat till Umeå för att han går i gymnasium där. Där uppe ska jag ha praktik i en vecka på en waldorf förskola med små små barn, ska bli riktigt roligt att se på deras pedagogiska arbete även om det kanske kommer att vara lite krävande med en massa små små barn. Tror dock inte att de har så jättestora barngrupper där. 
I somras när jag hade feriepraktik på ett dagis i Fränsta, så tyckte jag att det var mysigare, roligare och lugnare att vara inne på småbarnsavdelningen. De små barnen var inte lika trotsig och det var lättare att säga kom så ska vi läsa en bok eller sjunga en sång. Dem äldre barnen skulle ju välja bok, bråka om bokvalet och välja sång, småbarnen bara hängde på och var nöjda. :)

Idag har jag täljt en träfigur

Och jag har en vision om hur den ska se ut och har suttit och ritat i paint i över en timme nu för att ni ska få se hur den ser ut och hur jag tänkt att den ska se ut. Men nu går det inte att ladda upp bilder.. :( Men jag får väll lägga mig med världens finaste nu och försöka igen imorgon. Hoppas det går bättre då. Godnatt! :)

Onödigt är onödigt!

Varje gång jag hör människor prata om att jorden ska gå under, blir jag lika medveten om att jag inte vill köpa mer saker, ändå är jag inte en sån materalist människa. Vissa saker är bra att ha, och nya gardiner kan vara kul någon gång ibland. Men jag byter ju ungefär gardiner lika ofta som jag byter rum, inte alltför ofta liksom. Men kläder kan jag känna att det är lite svårt med för nya kläder behöver man ibland. Men jag försöker att inte köpa nya kläder så ofta, eller köpa hållbara kläder, kläder i miljövänligare alternativa material eller i ekologisk bomull. Och någon gång då o då kommer jag väll över nå fina koftor eller något sådant i andra hand, från myrorna eller liknande. Köpte en jättefin lila mysig kofta på myrorna i Stockholm som jag faktiskt har på mig just nu :) Jag älskar när jag får höra om smarta återvinningsidéer, så har du någon smart idé att dela med dig av är det bara att skriva en kommentar eller något. Är du medveten, bryr du dig om dina handlingar?

Du är själv uppbyggd av kött, revben och skinka!

Jag älskar när människor säger: Hade det inte varit meningen att man skulle äta djur så hade det inte varit kött på dem. Nehe?? Men det är ju kött o revben o skinka på dig också, så jag kanske ska äta upp dig eller andra människor då? Annars hade det väll inte varit kött på oss?

Jag nej, Jo. Jag ja, näe.

Jag blir alldeles snurrig av att vakna upp när man sitter i sina egna tankar och gått in i sin egna värld. När man inser att det här är jag. Här är jag nu. Jag kan inte riktigt förstå bortom vårat solsystem. Jag kan inte förstå att det är mörkt och sen då? Är vi bara ett experiment? Kan man åka också är det bara svart och sedan då? Vi kan inte tänka i oländlighet, men vi kan ju inte tänka att det finns ett slut heller.

Jag blir galen när människor säger att jorden ska gå under. Varför finns vi då? Är vi bara de sista små glödande pinnarna i en eld som brunnit så länge? Om vi är det, varför lever vi alla inte då som att vi ska dö imorgon? Varför röker vi då inte och äter massa socker o skiter i att det finns farliga E ämnen i var o varannan sak vi trycker i oss? Varför sparar vi då på saker? Om allt ändå ska gå åt helvete?! Ja det är svårt det där.

Och när människor säger att det spelar ingen roll. Världen styrs av giriga maktgalna svin och världen går inte att rädda. Det går inte att skita i oljeindustrin. Det går inte att göra mat till alla så det blir jämnt. Det kanske är sant, och jag har inga superplaner på hur man ska kunna sätta alla människor som jobbar i oljeindustrin i annat arbete.  Om man tror på religioner när man återföds borde vi i de rika länderna förtjäna sämre och få bo i Afrika i vårat nästa liv.

Men jag vill flytta till en stuga i skogen. Odla mitt eget, bli dagmamma och bygga några hus på min mark där jag låter människor som inte äger något bygga ett liv. Jag tror på att det går att förändra för jag ska då fan inte gå under, jag lär ju dö. På ett eller annat sätt, en dag. Som människor gör, och vad som händer efter det har jag inte listat ut än. Men jag är ju ung och har en tid på mig att bestämma mig över det.

Eller vad tror du, hur tänker du?

Är vi bara ett virus eller vafan är det här?

Övertrött är bara förnamnet.

Tårta och vegetarisk korvstroganoff :)

Igår var jag, Jim o hans lillasyster ner till stan o åt tårta hos Bella, det var jätte gott! Speciellt med grädden på marängtårtan som hon hade blandat ner krossad daim i. Den var väldigt söt men ändå jätte god om man inte åt för mycket. Och hon blev jätte glad för den fina fontänen som vi köpte till henne! :) Vid sex tog vi med oss Masken och åkte till Jim :) När vi kom hit lagade jag jätte god korvstroganoff av sojakorv som vi åt med ris. Jag tänkte bara berätta det, att det går att göra jätte god vegetarisk korvstroganoff för er som vågar testa det! :)

Idag är det ingen vanlig dag

För jag har fått gratis Internet i mobilen. Och detta måste ju självklart firas med tårta! Näe det är nämligen så att det är Bellas födelsedag idag, hurra hurra hurra! Vid tre ska jag därför förhoppningsvis ta tåget ner till stan för att gratulera henne och äta tårta, tre olika sorter! :-D Jag är helt säker på att hon kommer bli superglad för vår present! :) Nu ska jag strax hoppa av bussen hemma, för att hämta lite gratulations blommor och ett kort! Tjohej :)

Blommor och en ny kategori så nu länkar jag till gamla inlägg som jag skrivit lite om blommor i :)Jag gillar att plantera och se växter växa och trivas. Jag gillar att se en kärna bli till ett grönt litet strå som sedan får några små blad på sig, det är magiskt på något sett :) Jag har planterat lite grann den senaste tiden. Tre Penningblommor och tre Fikusar har jag gjort ett litet experiment med likt det jag gjorde förra året när jag hade två likadana och lika stora AloeVeror och planterade den ena i sand och gräsklipp och den andra i vanlig jord. Den i sand och gräsklipp växte som bara den, fick grövre blad och finare grönfärg. Dessa tre experiment blommor har jag i alla fall satt i sand och gräsklipp, jord också satte jag ett par blommor i lavasten. Lavastenen gör så att man inte behöver vattna speciellt ofta.

Jag vattnar alla mina blommor med vatten och ibland nässelgödsel som jag och pappa gjort själv förra sommaren. Det luktat apa av det men blommorna växer. Vi gjorde eget gödsel genom att plocka lite nässlor, rensa dem lite och lägga dem i en hink som vi la varmt vatten över, det fick stå några dagar och sedan tappade pappa upp det i en dunk. Detta vattnar jag blommorna med genom att blanda det ett på ungefär fem med vatten. Men jag har läst om att blanda det både ett på två och ett på tio.
Här är ett inlägg jag hittade om lite naturlig gödsling och odlingAtt man kan göra eget nässelgödsel och plantera blommor i sand och gräsklipp har jag läst om i Dagbladet eller vad det var förra sommaren, det var en gubbe som skrev en halv sida en gång i veckan. Det var en bild på honom där när han håller i ett knippe morötter, och på tal om morötter var mammas morötter som hon odlad själv mycket godare och sötare än de jag köper på affären. :)

Jag tänkte att ni ska få se bilder framöver på hur mina blommor växer och blir större, så får vi se om lavasand är bättre än sand och gräsklipp, men det tvivlar jag på och hoppas inte att det är. Eftersom att sand och gräsklipp låter mer naturligt.

Jag har även planterat sex större blommor fördelat på två stora självvattnande krukor. Så får vi se vilken som växer bäst, blommorna i sand och gräsklipp eller i jord! :)


Jag tror på sand och gräsklipp om inte det redan framgått 
                                                 har du något nytt intressant tips? :)

Det här är lite inlägg från förra sommaren som jag skrivit om blommor och hur dem växt och olika tankar om dem. "Det rullar på :)" var det senaste jag skrev och "Aloe Vera :)" är det första förra sommaren.

Det rullar på :)  
Ett inlägg om hur aloeverorna växte :)

Takida, Kräftor, Marioa, Grillat och svarta fingrar :)
Ett inlägg om när jag planterade aloeverorna

Film lördag, och lite planterings söndag :)
Ett inlägg om när jag planterade om några Aloeveror så det blev många fler :)

Nu äre sommarlov :)
Ett inlägg när jag efterlyste namnförslag till mina Aloe Veror och fick två av en klasskompis från högstadiet. Hon kom på Aloe och Vera, fast nu har jag inte koll på vilken som är vilken och alla andra nya små bebis skott har inte fått några namn heller.

Aloe vera :)
Ett inlägg jag skrev när jag insett att Aloe Vera är så himla bra :)

Nu bör jag sova, att läsa om blommor och olika saker kan råka hålla en uppe ett tag men jag ska faktiskt upp vid halv sju för att hinna ringa faster och fråga om en grej till ett skolarbete som jag ska redovisa imorgon, äta frukost och ta bussen till skolan, så nu ska jag väcka den stackars söta pojken som somnat här bredvid så vi kan gå ner och lägga oss, Godnatt!


Ler ändå opp till öronen

Jag är ifrån någon en dag (från nio på morgonen tills kvällen)
och det känns som en evighet sedan vi sågs. <3

Jag vill bara ha en kram till, o en till
o en till och sedan vill jag aldrig krama någon annan, någonsin igen :)
Det kan du lita på, för det kan jag svära på min gammelfarmors grav,
men jag vill ju helst inte svära nere på kyrkogården. Och du tycker ju inte om när jag svär heller.

En sån fin film

om du vill böla lite och bli glad och få en tanke på samma gång! :)

Jag ska se dem live innan jag dör

lätt!Så det så :)


Jag gillar min klass men det finns alltid ett men. I form av en man idag..

Idag satt jag och diskuterade lite med fröken om att Scan har lyckats koka grisar levande. Och då måste en gubbjävel i klassen kläcka ur sig: Men är dem inte lika god ändå? Jo visst det kanske dom är säger jag. Då sa fröken att Näe det tror jag inte. Också berätta hon en solskenshistoria om grisarna hon haft som fick äta massa gott o levde i både lera o halm eller vad det var. Själv skulle jag nog inte kunna döda ett djur som bott med mig i ett halvår eller så för att få mat. Men det var ju ändå roligt att höra att det finns såna historier. Ska de va så ska dom må bra. Jag o minst två till med mig är så jävla less på en trångsynt jävla gnäll/diskuterare som går i min klass. Få halsfluss eller vafan som helst så jag slipper höra dig. Okej det är lite dumt men du din tjockis säger att mitt hår kommer börja rutna inom ett år. Näe säger jag. Joo säger du. Också fortsätter det... Men Felix är en snäll människa som går i min klass i alla fall. Och Mia har börjat i min klass :) Feliziah går i Bf 2 (Barn och fritid) och vi har en dubbellektion tillsammans med dem i pedagogik. :) Agnez går också på min skola, i alla fall på måndagar och onsda gar tror jag :)