Tävlar om biobiljetter till filmen Jag Saknar DigJag är med och tävlar om två biobiljetter
på sidan http://filmjagsaknardig.blogg.se och om jag vinner dessa skulle jag vilja bjuda med mig min kompis Bella. Just för att jag saknar dig! Idag är sista dagen man kan tävla.

Eftersom att filmen verkar bra men lite sorglig vill jag se den, och det tror jag att hon också skulle vilja göra. Men det är ju inte gratis att gå på bio, med biljetter och popcorn, godis, dricka och allt vad det innebär. Jag skulle vilja bjuda med mig Bella eftersom att hon är en av de snällaste människorna som vandrar omkring på denna planet!

Hon betyder mycket för mig för att hon är en människa som lyssnar, förutom om hon sover då förstås. Hon är en så vänlig själ som tar emot alla mina knäppa tankar och funderingar och idéer och lyssnar, med respekt, inte Nej du kan ju inte flytta in i en stuga mitt ute i skogen utan el, rinnande vatten och toalett. Hon är såhär Å fan vad häftigt får jag följa med. Så nu har vi bestämt oss för att vi ska flytta till min stuga, eller testa och bo där i några månader i alla fall! J Och jag vet att säger jag något till henne, då stannar det där och flyger inte vidare på fyllan eller något sådant. Hon är en människa man kan vara med en hel vecka och sedan om man är själv en dag då börjar man fundera varför det är så tomt. Hon är en människa jag vill umgås med varje helg och säkert skulle kunna umgås med varenda dag om det inte nu blir så att hon får jobbet hon tänker söka. Hon är en människa som kan komma och möta en om hon orkar, men det är klart, ibland får man vara lat! Jag gillar dig mycket ändå och det tror jag och hoppas att du förstår.

Vi är så olika du och jag men ändå så lika på något sätt. Du äter kött, det gör inte jag. Jag går i skola, det gör inte du. Du har en pojkvän och Jag är kär. Det vi båda tycker om och kan göra både här o där, hur mycket som helst, det är väll att sms, a. Även fast varken pojken eller masken kan förstå hur vi kan sms, a så mycket. Fast egentligen är du nog bättre på att sms, a än mig om vi ska vara ärlig, för jag förstår inte heller hur tretusen sms kan ta slut på en månad, men det spelar inte roll, om Du skickar trehundra och Jag noll. För vi har det så kul ändå. Och vad än för tok som vi kan hitta på. Har vi det så himla bra jämnt och ständigt o så! <3

Om jag inte får ha dig här är jag inget, noll, så flytta fan inte ifrån mig för nå jävla troll! =)


Min kommentar i en debatt som jag hittade till...

Tack vare Mandragora :)

Jag vill bara börja med att säga att jag inte tycker att någon är en dålig förälder! Som folk verkar tro att man tycker för att man pratar om och tycker att genus är viktigt. Jag tror att alla försöker att göra det bästa i sin situation och med den kunskap man besitter. Vissa människor vill dock absolut inte lyssna och babblar bara på om att Genus är så jävla överdrivet hit o dit och att det är ett i-landsproblem. Könsskillnader tror jag faktiskt inte är så jävla i-lands problem.

Länk till inlägget med kommentarerna som jag här under svarar på! :)


Jennie N – mamma till Wilmer
Nej du är inte en sämre mamma för att du klär din pojke i det du valt att kalla pojkiga kläder. Men genus handlar inte bara om kläder. Det handlar om att man bemöter ungarna olika från den dag dem föds, o puttenuttiga lilla ##### och starka stora #####. Ungefär. Det har till och med gjorts studier i att människor använder olika röst eller tonläge eller vad man ska säga till barn beroende på om de hade en rosa eller en blå sparkdräkt på sig. Detta har jag läst i en bok som heter ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.” som är skriven av Lotta Snickare och Liza Marklund.

Det handlar om att pojkar och flickor tar olika mycket plats i barngrupper och i skolan. På en förskola hade de satt upp en film kamera för att se om barnen blev olika behandlad och resultatet blev skrämmande. Pojkarna fick mer hjälp att klä på sig medans flickorna fick klara sig själva och vara duktiga. Flickor mognar snabbare sägs det. Jag undrar om vi mognar snabbare naturligt eller om det bara blir för vår uppfostran. Vi ska vara så jävla söta och gulliga med våra rosa och ljusa, ömma och figursydda (redan på småbarnsavdelningen) kläder, som man inte kan klättra i, det vill säga vi ska vara lugna och sansade. Vi ska bädda ner alla våra små bebisar. Pojkarna däremot dem är ju bråkiga och stökiga ”du vet pojkar”, och de har mörka kläder som man kan hoppa i leran i. De har action gubbar som slåss och om pojken ramlar och slår sig, det gick väll bra. Om flickan ramlar Näääämeeeen hur gick det?

Jag tror även det var i boken som jag läste om att på dagis eller förskolan heter det väll så sitter flickor och pojkar oftast varannan, och att pojkarna bara behövde göra ett grymtande ljud och trycka armbågen i sidan på flickorna så skickade dem ketchupen eller majsen eller vad fan det nu må vara som ungen vill ha.

Jag tycker att, om du är intresserad av det jag skrivit, eller i alla fall vill förstå vissa feministers eviga ältande om Genus bör läsa boken ”Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två” Och än en gång Jag säger inte att du eller någon är en dålig Mamma eller Pappa för att ni inte läser denna bok. Den är bara ett väldigt bra tips!


Rasmus…

Det handlar inte om att avköna ungarna, vi ska inte direkt klippa av snoppen på pojkarna eller sy igen snippan på flickorna. Det handlar om alla förväntningar på könen. Det handlar om att ungarna inte ska behöva identifiera sig med dessa förväntningar. Och att könsneutralt för vissa av oss, här i vår del av världen är viktigt är väll inge konstigt. Bara för att kvinnor i vissa länder inte har rösträtt kan ju inte vi åka dit och göra något åt det direkt. Vi får ju fippla på och argumentera om det som är behövligt i vår del av världen. Vilket är att få det mer jämställt och säg nu inte att vi är jämställda. Visst har vi det mer jämställt än i vissa andra länder och än vi haft det tidigare men vi kan även få det mer jämställt! Jag tycker inte att du är en dålig Pappa heller om du har någon unge om du nu skulle få för dig det.


Milli angående kommentaren 25 augusti klockan 09:52
NEJ du är inte heller en dålig Mamma. Vi har bara inte samma värderingar.
Ingen människa är könslös. Man har ett kön, men man kanske inte är eller blir uppfostrad till att vara på ett speciellt sätt. Visst har vi olika styrkor och svagheter som människor, inte som man eller kvinna. Eller du kanske tror att man är inprogrammerad att generellt sett vara bättre på att planera och på att ta hand om hemmet om man är kvinna. Att man som man, oj fan vad mycket man det blev. Men att en man per automatik är dålig på att ställa undan grejer och har ett jävla dåligt minne vad gäller o slänga strumpor i tvätten o så. Det där fenomenet är ungefär som barn som har dålig hörsel om man säger åt dem att inte göra något.

”Men varför skapa problem och tjabb om så ointressanta ämnen, det finns så mycket viktigare att bry sig om.”

DETTA ÄR ETT PROBLEM! Och jag som många andra tycker att detta är ett väldigt intressant ämne. Jo det finns mycket annat viktigt att bry sig om också. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Bara för att jag sitter här idag och kommenterar i en debatt angående Genus behöver ju inte det betyda att jag inte kan tänka på att göra miljövänliga val, som jag också tycker är viktigt eller ser till att mina räkningar bli betalda. Det behöver ju inte per automatik heller betyda att jag slutar kasta skräp i naturen eller börjar tvätta mina kläder i vanligt tvättmedel.

Grejen är det att det inte är feministerna eller de genusmedvetna, från vad jag sett som trycker ner andra. Det är ju vi (om jag kan kalla mig det), som får kommentarer om hur hemskt och fel vårat sätt att tycka och tänka om uppfostran är.

Du skriver om att trycka ner andra. För det första är inte jag så bitter, jag är bara ge-andra-kunskaps-kåt. Men nej jag är inte super nöjd med mig själv, jag tycker magen är för stor och röven för liten, valkarna under bh bandet tycker jag inte heller om. Men undrar om det kan ha med vår världs utseendefixering att göra? Detta jävla barbiedocka, prinsessa ideal. Fast jag har fint hår, har dreads och ansiktet är det inte heller nå större fel på, tycker att jag ser okej ut även utan mascara, och det är jag nöjd med! 

Och för gudsskull, eller din, få folk att fortsätta med klänningar så man inte kan klättra eller hoppa i vattenpölar, lerpölar som flicka…

Hoppas bara inte att din dotter inte kommer hem ledsen för att hon tycker att hon är ful eller tjock och inte passar in. För att de starkordade pojkarna skrikit efter henne i korridoren, eller ännu värre, viskat och tisslat och tasslat. Och Jag hoppas även att din son inte kommer hem besviken för att han blev skrattat åt när han grät åt den sorgliga filmen. Eller blev mobbad för att han kanske börjar gilla rosa eller börjat balett eller ridning.

Och jag hoppas för dina barns skull att det inte kommer spela någon roll för dig eller din partner om din son vill börja i balett istället för fotboll, eller om din dotter kommer hem och säger att hon vill raka av sig håret, börja spela hockey eller köra formell1.  Kram till dig.


Till anonym eller Emsan angående inlägget 25 augusti klockan 12:40
Vi kallar inte varandra dåliga föräldrar. Vi vet att alla har olika kunskap och värderingar.
Jo du har rätt i att alla gör det som man tror är rätt. Det jag i alla fall vill få folk att förstå med Genus är att det inte är speciellt invecklat eller konstigt, och jävligt viktigt! Jag vill lära människor inte hacka ner på dem med mindre eller ingen kunskap i ämnet! 

Jo visst du kanske tycker att detta är ett i-landsproblem, men tycker du då att vi här i Sverige bara ska sitta och debattera om att människor i andra länder inte har vatten och mat, eller får vi kanske debattera om det som faktiskt är viktigt här i vår del av världen?

Jag säger det en gång till, skrev väldigt mycket om detta i svaren till Jennie N och Rasmus. Detta handlar om så mycket mer än bara rosa, blått och kläder.

Det handlar inte om att pojkar och flickor ska byta kön eller bli som ett o samma. Det handlar om att ge ungarna möjligheter att utvecklas och få så många valmöjligheter som möjligt. Om jag gör på ett visst sätt med mina framtida barn kommer ändå de flesta andra, släktingar, bekanta, läkare och vårdpersonal och kanske till och med en och annan outbildad inom genusområdet pedagog säga och tilltala mina barn som flicka eller pojke. Har hon en spindelmannen dräkt på sig kommer hon kunna flyga i taket i någons armar, hon kommer kunna flyga och resa sig högt. Hon kommer kunna busa och skrika, ta plats och klättra. Men i prinsess klänningen, får hon vänta på prinsen, som i alla jävla prinsess sagor och det blir svårt för henne att klättra i klätterställningen, och i sandlådan blir man ju skitig så hon får nog stanna på marken i så fall och sitta på en bänk vid lekparken och fika eller något, och akta då så det inte blir saft på klänningen. Men lite pyssel kan hon ju syssla med, rita en teckning eller göra ett halsband. Fast det kan ju också vara kul, men i jämförelse?


Sedan skulle jag vilja ge cred (visst säger man så? Positiv respons liksom) till E angående inlägget 24 augusti klockan 20:48. Också vill jag ge positiv respons till Natashja för att du alltid skriver så fruktansvärt bra och kan behärska dig.

Ursäkta mig för svordomarna, alla jävla som har hamnat i texten. Det bara blir så ibland när jag är upphetsad eller vad man ska kalla det! Debattsugen. Jag brinner för detta och har nyss börjat barn och fritidsprogrammet på gymnasiet för jag vill jobba med barn och hjälpa till att lära ungarna det vissa föräldrar inte kan eller är intresserad av hemma.

Det handlar inte om att Jag vill tvinga människor att tycka som mig, jag hatar tvång. Det handlar om att fylla er med så mycket kunskap att ni börjar brinna för detta lika mycket som mig!


Man e väll linslus

Jag är med i tidningen idag, men datorn orkar inte med att jag har så många fönster som jag har just nu uppe, så jag kan inte komma in på Sundsvalls tidnings hemsida. Men jag kan ju lägga in länken någon annan gång om jag kommer ihåg. Det var i alla fall en artikel om de nya ettorna på Boberg. Och det såg ut som att jag log upp till öronen på bilden. Så de syns ju att man trivs, haha! :)

Jag har ju börjat uppe i Ånge på Boberg och jag ska läsa Barn och Fritid, det ska bli spännande och än så länge, efter två dagar, så trivs jag som fisken i vattnet. Och jag ser framemot praktik o grejer som jag redan planerat inför. Skulle vilja praktisera om det är möjligt på en Waldorf förskola, antingen i Delsbo eller Östersund, för det är där jag närmast vet att det ligger någon. :)

Förresten funderar jag på att börja läsa Spanska? Också längtar jag som bara den tills vi i tvåan får ha något slags val och jag får välja textil slöjd, då tänker jag sy en egen onepiece, inte alls likadan som den dom säljer, fick en egen tanke i huvudet en dag, också tänker jag sy Waldorf dockor så det bara sjunger om det.

Teckenspråk är även något jag skulle vilja lära mig. Och jag har ju hela livet framför mig så någon gång lär jag mig säkert det också, får börja ta lektioner av Bella! Tihi. Jag kan ju faktiskt säga Maria på teckenspråk, Stolt!

Idag har jag lärt mig ett nytt ord

genitalierna.

Sammanhanget var som så:
Genus handlar INTE om att ta ifrån barnen sitt kön. Det handlar om att inte tillskriva barnet egenskaper och förmågor baserad på genitalierna.

Jag hade min lilla aning om vad det var, eftersom att jag läste det i ett passande sammanhang.
Men först tänkte jag varför skriver hon om initialer där? haha. Men sedan förstod jag :) Lina visste faktiskt inte heller vad det var och då kändes det lite bättre än om jag ensam i världen inte skulle ha vetat vad genitalierna betydde. Mamma trodde att det var ett folkslag när jag frågade om hon visste vad det betydde, sedan skrattade jag och berätta vad det betydde och då skyllde hon på att jag uttalade det fel.

Den här bilden får man upp om man googlar på det nyinlärda ordet


Ju längre ner man tittar på bilder om man googlar Genitalierna, ju konstigare bilder blir det, några söta lite då o då men det var mest bara konstiga bilder, haha!

Jag försöker

Jag är flickan som gör allt
eller det mesta i alla fall
för att göra dig
o alla andra
lycklig!
<3

:)

Den här bilden är så fin!


Nu ska jag och söta Bella gå bort till Feliziah och ge henne chips.
Sedan ska vi lägga oss på en filt på gräset och tanka sol och jordenergi! :) Älska livet

Kärlek till TAKIDA och Ljungarocken och alla söta o snälla volontärer som jobbade där! :)

Hejsan, igår var det Ljungarocken, och där var det en massa tjejkompisar, jag var med Agnez, Bella Feliziah, Mia, Lina och sen vet minns jag inte riktigt om det var någon fler, förlåt om jag glömt dig, var spiknykter. Också fick jag några nya kompisar, volontärerna som jobbade där. :P haha. Ludvig, Lucas, Jimmy, näe det var något sånt där i alla fall som ena killen hette som jobbade där, han som kastade mig TAKIDA handuken. När jag skrek JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bella ba, Sluta låt som en psykopat Maria. Då kom skriket, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICK DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D haha

Takida var hur grym som helst. Och handuken som någon av de i bandet kastade ut i publiken i slutet av konsären hade jag tag i, fick tag i den och flög nästan över en stackars tjej och försökte få tag i den mer! Tyvärr fick jag en armbåge i ansiktet istället så hela världen blev lite snurrig men det gick bra ändå!

Volontär snubben som sprutade ut vatten gav mig vatten varenda gång för jag var tydligen jätte mega törstig hela tiden. Sedan sa han nu har du fått vatten varenda gång, vet du vad man får då sa han och sprutade ner mina bröst och hela min klänning med vatten, jag kan lova att jag sprutade tillbaka när jag fick tag i en vatten flaska!

Kvällen var i alla fall grymt lyckad och Bella och jag sålde rosor så vi hade råd att åka helikopter, köpa öl och ändå har vi pengar kvar idag! :)  Just ja, vi såg ju när Tom och hans band Keffrots spela, det var ganska kul men midsommar-knulla-låten :)

<3

Urkult - De bästa dagarna i mitt liv! :)

Hejsan, i Näsåker på Urkult var det hur roligt som helst, träffade hur många nya kompisar och sköna människor som helst. Handlade massa saker, tre nya haremsbyxor och en ny väska till mig, ny väska till Bella, en lp skiva med Bob Marley live och hur många olika rökelser som helst och fem olika saker som man har rökelser på.
Har även köpt 2 tygaffisher med Bob Marley också köpte jag (läs betala och nån annan köpte) och JAG DRACK massa med öl inne på området, och det var helt okej faktiskt. Jag som verkligen inte brukar dricka öl!
Jag dansade massa också och det brukar jag heller aldrig göra, inte ens om jag är full och den dagen var jag nykter. Fick massage, både fingermassage och på axlarna och ryggen. Såg en jätte häftig eldshow, hoppade till Looptroop Rockers och till nåt band jag aldrig hört tidigare, Hoovendroven. Sov på en soffa, utomhus men det var faktiskt mycket skönare än att sova i tältet. Sov så jävla skönt den där morgonen på soffan! :)

Den här killen hängde i luften med värsta häftiga vingarna!

Äcklig

Det kom in en kvinna på blomsteraffären idag, eller ja innan tolv när det var en annan dag idag. Och sa Nä men Maria va har du gjort med håret? Jag ba, Ja Jag har gjort dreads. Men usch va äckligt. Tvättar du dom där varje dag nu eller hur det är man ska göra. Näe svara jag då, tvättar jag dom varje dag hinner dom inte torka emellan och då börjar det mögla.

Men jag kom på det såhär i efterhand vad jag borde ha sagt till henne, Ja jag ser att du har klippt dit också, vad fult det blev. Hon såg ut som en kärring, eller så bara blev hon en kärring efter hennes kommentar.

Näe men det är ju jätte roligt att höra att JAG ÄR ÄCKLIG, skulle inte du vilja höra det? Vad äcklig du är. Jag ska börja säga det när människor säger att jag är äcklig pga håret, Ja du med!Strul bild. Håret behöver rullas också tror jag inte att det skulle skada
om jag fick lite hjälp med att virka in lite löst hår och virka i botten.
Men det gör ju så förbannat ont, men någon dag ska det nog göras det också :)


Nu behöver jag sova så jag orkar upp imorgon för då ska jag duscha och packa inför URKULT som Jag, Bella och Ella drar iväg på imorgon kväll, Hoppas det kommer bli urkult! Godkväll på er :)

Stars and stripes :)


Soldiers of Jah Army :)

The day I am gone, and the day that i leave,
I'll never regret one minute of life,
I've learned from the joy, i've learned from the tears,
I've fought through the dark, now i see the light,

every tounge of everyone, in every state, of every land,
has everything to be thankful for!