Anastaziah är min nya profil =)

Jag har startat en ny blogg, sidan som jag skriver på är en väldig skillnad jämfört med blogg.se. Så jag har testat lite och nu bestämt mig för att berätta om den. Anastaziah.wordpress.com heter den, efter Anastasia i boken Anastasia. Eftersom att hon tror på framtiden på ett sätt som många inte gör.
Hoppas att ni följer med till den nya bloggen, också hoppas jag att jag lyckas lära mig den, det är väll alltid lite krångligt med nya saker i början.

En vit långkjol =)

Jag har gått i långkjolstankar ett tag nu, har varit jätte sugen på att skaffa en vit långkjol, och igår fann jag tre super duper fina, och köpte en.
Kjolen är super fin i verkligheten! ;)

Fast nu i efterhand så tänker jag på var och under vilka förhållanden den är tillverkad. Jag skulle vilja ha endast ekologiska och miljövänliga kläder. Fast när jag sitter och letar det hittar jag inga som är superfina, eller så hittar jag kläder i fel färger och det är oftast ganska dyrt. Jag kanske letar på fel ställen.
Hampisfären hade ett stånd på Urkult i somras. Där har de ju miljövänliga hampakläder, fast de är inte heller gratis. Jag vill verkligen vara så miljövänlig som möjligt även när det gäller kläder, fast det är väldigt svårt om jag inte vill lägga en månads matpengar på ett, högst två plagg.

Det känns som att det är gifter efter färgningen av kjolen kvar i den nu, så jag vill tvätta den. Pappa har berättat om nå program han såg där de som jobbade med att färga kläder hade hemska förhållande att jobba efter, eftersom att det är såpass farligt.

Här har ni en länk till Kemikalieinspektionens artikel om Kemikalier i kläder och andra textiler.

Ett år efter Fukushima!

Jag tycker inte att kärnkraft är bra. Det går inte att få det att verka bra om vi tänker på att kärnkraftverken någon dag kan behövas tas ur drift, avfallen går ju inte bara att dumpa hur som helst. Det är ju heller inte bra om det blir jordbävningar. Vilket vi fick höra talas om vid Fukoshima.

Marken vid Fukushima är idag obebolig, tänk om detta skulle hända oss, här i Sverige.
Så tror jag inte speciellt många tänker, eftersom att vi har sååå bra och säkra kärnkraftverk.

Är det inte redan så att det här i Sverige har röstats om att kärnkraften ska vara ur drift vid den här tiden?
Eller är det jag som har fått allt om bakfoten?

Naturskyddsföreningen om kärnkraft.

A new blog?

Jag funderar på att starta en ny blogg, en ny adress, och en ny design, nytt typsnitt och det mesta nytt, jag känner att det är dags för förändring. Också stör jag mig på att länkarna blir rosa, det gör att det blir ett sånt oflyt i texten. Jag skulle vilja ha en blogg som jag kan publicera ett inlägg i flera kategorier, eller ja, är det någon som förstår vad jag menar?
Sedan skulle det vara spännande att skriva på engelska, fast jag skulle nog inte helt gå över och byta till en blogg skriven helt och endast på engelska, undra om ett alternativ kan vara att skriva på både svenska och engelska, i samma inlägg, ska fasen testa det här under. Så får ni se hur det skulle kunna se ut.
Vad tror ni om det?


I thinking about starting a new blog, with a new adress, a new design, new text fonts and the most new, I feel that it´s time for a change. It also bothers me that the links that I publish is pink, it becomes annoying to read. I would like to have a blog in which i can publish a posts in different categories, ehm, is it anyone who understand what i mean?
Then i think i could be exciting to write in english, but I don´t want to change it all, and begin to write entirely in english, I wonder if it could be an alternativ to write in english and swedish, in the same posts, i test it here, so you can se how it could look like.

What do you think about it?

Please, bortse från att min engelska inte är bäst, det kommer väll såsmåningom.

Det känns som jag skulle kunna nå en större publik också om jag blir tvåspråkig i mitt skrivande.
Och jag har mycket vettigt att nå ut med emellanåt! =)

Det ett-tusen-ett-hundra-åttio-åttonde inlägget får handla om människor som ber om pengar

´
Jag är i huvudstaden, ska vara här i hela tre veckor och praktisera på en Förskola. =)

Och en sak som jag insett nu är att jag tycker det är så hemskt jobbigt att se människor som sitter i flera timmar i sträck, flera dagar, med en burk och ber om pengar, när jag inte har annat än kortet på mig.
Skulle jag ha möjlighet så hade jag velat ge varenda människa som ber om pengar något litet i alla fall,
även fast att jag inte är rik.
´
Jag tycker att det är sorgligt när människor sitter med en burk och vissa bara går förbi
som att de inte ser dessa tiggande människor, som om de inte fanns..

Jag ska försöka se till att ha ge-bort pengar på mig, nu i framtiden. Det känns som att Jag blir en lite bättre människa av det, av att ge alltså!

Känner du att du vill ge något till människor som tigger?


En människa jag pratade med om ämnet sa att vissa som tigger är utkörda av någon som tar pengarna i från dem, i den här artikeln verkar det som att det inte är sanning!
Jag förstår att Stockholmare blir vana, fast vad är medmänsklighet?
bildlänk

Jag vet

Jag skulle ju kunna stötta flera olika organisationer kanske, om jag inte kan bestämma mig för en.
Fast vilka ska då dessa vara?

Klaragården

En länk till ett inlägg om Klaragården, ett ställe som en släkting till mig jobbar med.
Där hjälper dem utsatta kvinnor, hemlösa och misssbrukare.

För vilka skulle jag kunna göra mest skillnad?

Idag så såg jag på en film om krig, och utnyttjandet av barn, sedan läste jag ett blogginlägg om fri-abort och att det inte finns någon vettig sexualundervisning, och frånvaron av preventivmedel i olika länder.

Sedan kom jag på att jag så småningom ska starta ett UF-företag i skolan. Jag har tänkt sälja något egentillverkat, och nu kom jag på att jag skulle vilja ge pengarna till något bra projekt, fast vilka människor ska jag stötta?


Maskrosbarn är ju något bra, en släkting sköter om ett ställe som ger utsatta kvinnor, hemlösa och missbrukare, i Stockholm hjälp, barnhemmet i Indien gör något bra. Vem eller vilka människor ska jag egentligen hjälpa. Ska jag stödja någon eller några så vill jag känna pang, det här är verkligen rätt!

När jag såg på filmen om krig så kände jag direkt att jag ville beställa hem ett sånt där sprida-vidare-kit, eller stödja varje månad, fast så gjorde sig verkligheten påmind, jag får 1050 kr i månaden, egentligen, och det är mindre än vad hyran är på, fast det går ju runt ändå med hjälp av mor och far. (Det känns inte riktigt som världens miljövänligaste grej att sätta upp massa papper överallt heller, som jag förstod att de ville göra blandannat ungefär.)

Jag har alltså inte råd att skriva upp mig på månadsvisa betalningar.

( Ett kvälls, och helg jobb funderar jag på att skriva upp mig på i framtiden. Fast det hör egentligen inte hit. )


Bildlänk1
Länk till bild 2 och 3

Se på denna film om du förstår engelska!


Kony2012.com

Idag får jag köpa folkcider! =D

Klev upp och såg att jag hade ett missat samtal från far min, så då ringde jag upp;
"Va är det idag? Jag var säker på att det var den fjärde idag eftersom att vi ska komma idag",
Jag ba; " Haha ja fast näe det är ju DEN FEMTE IDAG och det är idag som jag fyller."
"Jaha, ja men Grattis, jag vart lite osäker, jag har ingen almanacka heller, måste fråga på Ica om jag kan få en."
´
Haha, en härlig morgon alltså. Förutom att-djuren-envisas-med-att-pissa-ner-toalettgolvet-var-och-varannan-morgon.. Fast det är sånt jag kan förbi se en morgon som denna. =)
´
Jag sa till hjärtat mitt när vi inte hunnit klivit upp än, "Åå nu kan jag köpa cider på affären, o snus, vill du ha snus idag? Jag kan köpa trisslotter också. Åå nu kan vi byta in lotterna" Haha, det är en viss glädje idag, fast nu behöver jag fixa disken innan det börjar rulla in besök! =) Ha de bra, Hejhopp!

Att ärva en titel

Jag känner inte att vi behöver ha en drottning, kung och prinsar och prinsessor i vårat land. Jag känner inget behov av det och förstår inte vad meningen är!
´
Jag tycker inte att det känns rättvist att skattepengar går till detta. För visst är det därifrån pengarna kommer?
´
Jag skulle inte ha något emot om vi hade exempelvis en president eller något annat, någon människa vi alla har röstat fram som var Sveriges ansikte utåt. =)
´
Sedan tycker jag inte att det är rättvist med diplomatisk immunitet, nu har jag förstås hört om att det är flera andra mäniskor som också har det och det känns inte heller riktigt bra. 
´
Här är en bra länk till ett inlägg ni bör läsa om saken! =)

Vill du gifta dig?

Den här låten hörde jag också på MTV tidigare ikväll, den är också skön tycker jag! =)
I låten sjunger hon om att någon hittat en tjej och gift sig, då kom jag att tänka på det här med frieri. Visst verkar det gulli-gulligt med frierier som liknar de på film, fast varför har jag aldrig sett en film där en tjej friar till en kille?
Jag kommer nog inte att ha nå problem med att fria till min kärlek när nu den dagen skulle komma att kännas rätt, om det kommer någon dag när jag känner ett sådant behov. Varför skulle inte jag kunna fria liksom? =)
Jag minns en lärare jag hade som berättade att det var hon som friat till sin man, och jag kommer ihåg hur paff jag blev, kan en göra så tänkte jag. Ja han lyckades ju aldrig fria så då fick hon ta saken i egna händer tyckte hon.
Sedan kan en ju alltid diskutera hur nu kärleken blir ännu bättre för att man har en ring eller två var på fingrarna. Fast om jag någonsin ska gifta mig, då tänker jag inte stå i kyrkan och lova något i alla fall! =)

Ett stycke skön låt! =)

Vad jag gör vaken nu vet jag egentligen inte, Jag och hjärtat har bakat lite chokladbollar och fixat det gula mellan marrängen som ska bli till en tårta imorgon. MTV har varit på, på tv,n och då hörde jag denna låt, fast originalet, men den här är ju så häftig! =)