Solen får mig att le! =D

Idag är det sol, solen lyser förjävla starkt, jag vaknade redan klockan elva, och jag var på bra humör! =D Detta är en bra kombination som inte inträffat så mycket den senaste tiden så nu är jag glad bara därför också. Nu tar jag med mig hunden ut på en liten promenad. Hoppas att solen lyser lika starkt hos er som hos mig, och att ni har ett Gott Nytt år! =D

Alltid en ny rolig upplevelse!

Idag har jag varit hos min tremänning och hans tjej. Det är alltid lika roligt att åka dit och jag är alltid lika glad och känner att allt är möjligt när jag åker därifrån och jag blir alltid lika motiverad att göra nya, olika roliga saker efter att jag varit där.
Nu skulle jag vilja flytta utomlands eller ut i den svenska skogen och bygga upp ett samhälle. Vara några stycken som bor nära varandra fast i olika hus och som har samma drömmar och livsmål. Odla ekologiskt och framtidshållbart. Bli självförsörjande på riktigt. Hemskola mina barn och bara leva. =)
Sedan vill jag nu också tack vare att Sussie berättade att hon blivit masserad på fötterna och blivit av med sin torrhet, få massage på mina händer så de självläker. Det vore roligt om jag får till det, fast mina händer blir ju såhär torra under vintern.
Nu ska jag dricka något nytt ekologiskt och fairtrade märkt té som jag köpte idag, påsarna är komposterbara också! Gokväll =)Just ja, jag var hos min kusin också. och tittade på hennes nya lägenhet. Hon låg och sov.. Vi som skulle ut på Birsta och köpa vinterskor till mig. Jag funderade på att sno med mig hennes soffa hem till min lägenhet, fast den är nog väldigt tung eftersom att den är så stor. Och hon skulle nog bli väldigt brydd om hon släpper in mig i lägenheten och går och lägger sig, och sedan när hon kliver upp så är både jag och soffan borta liksom. :P
Efter ett tag vaknade min kusin så fick jag höra på när hon pratade i telefon mest hela tiden, och var förbannad för det däringa internet, som hon glömt bort lösenordet till. Jag tog en choklad bit av Lina, som var såå god att jag bröt mitt löfte om att inte köpa godis, köpte en hel stooor mjölk choklad kaka, sedan åt älsklingens kompisjävel upp den, fast jag fick väll i mig en fem-sex bitar i alla fall! =D

Jag lekte med pojkleksaker när jag var liten

Bildlänk
Läste nyss ett inläggMandragoras blogg. Om att Lego nu lanserar tjejlego, där man kan besöka ett bageri och en skönhetssalong. Visst är bageri kul, men skönhetssalong, vilken 5åring behöver en skönhetssalong??
Jag skulle önska att Lego lanserar ett barnlego tills jag får barn, ett lego med klossar som man kan hitta på själv vad det är. Kanske med några figurer som både är långa och korta, smala och mulliga, mörka, orangea och vita, långhåriga och korthåriga och med alla möjliga kostymer. Inte bara legoGUBBAR.
Bildlänk
Jag hoppas för guds skull att ingen jävel köper detta nya Lego till min kusins dotter, hennes intressen ska inte endast behöva vara skönhet. Det gör ont i mig när hon frågar om hon är fin. "Är jag fin nu?" Ja du är världens finaste på insidan, du är världens finaste för att du ställer upp för de utsatta barnen på förskolan, Du är världens finaste Tilde för att du sa "Stopp, Nej, sådär får man inte göra!", när dina förskolekompisar skrattade åt flickan som är sjuk som hade kissat på sig. Du är världens finaste Tilde, på insidan, och det är det enda som ska räknas hjärtat!

"Massiva resurser har lagts ned för att fånga flickornas intressen, som enligt ett pressmedelande från Lego består i skönhet, inredning och rollspel."

"Massiva resurser har lagts ned för att fånga flickornas intressen, som enligt ett pressmedelande från Lego består i skönhet, inredning och rollspel."
En del ur Aftonbladets artikel angående att Lego slår 2000-talet i bitar..
Detta är alltså det nya "flicklegot" som lanseras.. Bilderna kommer från Aftonbladets artikel.
Jag lekte med Lego när jag var liten, och tänk att jag överlevde fast att det inte var rosa, jag minns att jag byggde hus och flygande saker också minns jag när jag var på semester i fjällen med Mamma, och hon var tvungen att knäppa kort på varenda legofigur som jag byggde, innan jag plockade isär legot och la ner det i kartongen igen.
Det är jävligt skoj såhär i efterhand, att ha en massa bilder på legofigurer liksom, vafan ska jag göra med dessa konstverk härnäst liksom?
Jag lekte med Lego när jag var liten, och tänk att jag överlevde fast att det inte var rosa, jag minns att jag byggde hus och flygande saker också minns jag när jag var på semester i fjällen med Mamma, och hon var tvungen att knäppa kort på varenda legofigur som jag byggde, innan jag plockade isär legot och la ner det i kartongen igen.
Det är jävligt skoj såhär i efterhand, att ha en massa bilder på legofigurer liksom, vafan ska jag göra med dessa konstverk härnäst liksom?

Fiiiiina saker =)

Hejsan hoppsan ikväll är jag glad för jag har köpt lite fina saker idag. Har köpt en tvättkorg, en skitfin som var svart och mönstrad, den hade varit skitfin hur den än såg ut i jämförelse med papperskassarna vi har nu, men ändå, 99spänn äre värt, även fast att jag troligtvis kommer att använda Ingvars plastkassar och bära tvätt i, upp och ner från tvättstugan. ;)

En hallmatta har jag köpt också, bara för att! Eller vi behöver nog en egentligen, så att det inte blir blött på vårt vackra golv när vi kommer in från balkongen. Kan rita i paint för att förklara hur den ser ut. ;)

Ungefär såhär tror jag vår nya hallmatta ser ut, fast nu kommer jag inte ihåg om det står "Hem ljuva hem" eller "Home sweet home" på den, aja i skrivstil tror jag nog texten var i alla fall. Fast det kanske inte är säkert det heller, aja 10kr gick den på, så lätt värt det! =)

Nya gardiner fick det bli också, köpte först ett par på Rusta och sen när jag kom på Indiska insåg jag att det fanns finare där, så nu får jag se om det blir så att jag sätter upp två par gardiner om de lila nyanserna matchar, annars kanske jag kan använda det ena paret som köksgardiner, får se hur det blir.

Riktigt flyt hade jag när jag var på Indiska också, 179kr trodde jag gardinerna skulle kosta per gardin, så skulle jag köpa två par och kom fram till kassan också visade det sig att gardinerna var på extra pris och bara kostade 79kr styck! :D

Fick även med mig två drickor hem från dollar store, en "Berra Bus" och en "Kalle Sprätt", det är som färgämnen med lite socker i, fast jag har för mig att de är ganska goda ändå! =)

Det känns ganska drygt att jag sitter här, med dator i uttaget och lampor på, med möjlighet att micra mitt te-vatten och se på tv, när jag vet att Faster och många andra med henne inte har någon ström nu pågrundav stormen Dagmar.

Många människor som måste tömma sina frysboxar och åka till vänner och dumpa massa mat, som måste frysa, vars blommor kommer frysa och massa annat jobbigt. Jag skulle börja grina om alla mina blommor var tvungen att evakueras pga elavbrott i flera dagar. Fast jag har ju en väldig kärlek till mina blommor också! ;)
Så nu tycker jag vi alla stänger av strömmen, och tänker på dessa stackare, Näe då, det tycker jag inte. Sedan tror jag inte Fasters största problem nu i kylan är att blommorna kommer frysa, fast det hade varit ett av det större i min värld!

Nu ska jag gå och lägga mig, så jag kanske tar mig upp i någorlunda normal tid imorgon, och inte vänder upp och ner på hela dygnet nu under lovet, Godnatt =)

Nyponsoppa är medicin

Mitt hjärta är sjuk idag så då passade jag på att värma nyponsoppa åt oss, som vi åt med vaniljglass och mandelbiskvier. Riktigt gott var det och jag säger som jag sa när jag åt det;
Jag minns inte att det var såhär gott! =) haha


Bildlänk
Nu ska jag nog ta en skål till, Hejhopp!

Ta nu en liten del av mitt hjärta =)


Ta nu en liten bit av mitt hjärta Älskling!
En låt som är så skön, som Feliziah gjort mig beroende av,
istället för originalet med Janis Jopling=)

Inga julklappar, men presenter och inte vilka presenter som helst!

Jag önskade mig inga julklappar i år. Mest för att inte vara en del av denna köphysterien. Ingen julklapp har jag gett bort heller. Fast lite presenter har jag fått ändå de senaste dagarna, i Fredags fick vi en inflyttningspresent! En matkorg med rökt lax, sill, choklad, frukt, popcorn och lite fler saker. Sedan igår kom Mamma och Olle förbi med en fritös som inflyttningspresent, frityrolja, frityrsmet, fisk och bananer att använda till. Riktigt roligt eftersom att friterat är såå gott! Å vad sugen jag blev på friterad banan med glass, fast vi har varken glass eller sirap hemma.. Får dyka in i Aladdin asken så länge, nu när vi ändå har så mycket go´saker hemma så skiter jag i sockerförbudet ett tag.
Tänk så gott det hade varit.. =)


God Jul =)

Bildlänk

"Ett glas vin, eller två"

Jag läste nyss Lady Dahmers inlägg om att ha en vit jul. Och jag håller faktiskt med henne i det mesta. Men just angående detta har vi tydligen väldigt skillda åsikter.
Hejsan, Jo visst får alla göra som de vill. Fast jag tänker inte dricka något i mina framtida barns närhet. Även fast att min mamma inte har alkohol problem så hatar jag om hon så druckit ett glas vin, jag hör det på henne. Människor förändras när de dricker alkohol. Och det är klart att barnen märker på de vuxna att något är annorlunda.
Det är min åsikt, God Jul! =)
Visst får alla göra som de vill. Fast jag tänker absolut inte dricka något i mina framtida barns närhet. Även fast att min mamma inte har alkohol problem så hatar jag om hon så druckit ett glas vin, jag hör det på henne. Människor förändras när de dricker alkohol. Och det är klart att barnen märker på de vuxna att något är annorlunda.

Alkohol och barn går liksom inte ihop i min värld. Barn ska slippa det. Jag har själv varit med om alltför hårda kramar av fulla gubbar, alltför pratsamma jobbiga påverkade kvinnor och jag har hört påverkade människor som suttit och berättat om sina problem för mig när jag var yngre. Det är självfallet inte bara julen jag bryr mig om, alla tider på året tycker jag att barn ska slippa alkohol helt enkelt. =)
Idag under julbordet så fick jag höra "roliga" fylle historier från förr, vid en ålder av 7år hade min kusin fått höra att pappa var "magsjuk", att det var därför han låg och spydde inne i badrummet liksom. Och hon minns att hon stoppade om pappa "som var sjuk". Hon kanske inte tagit någon skada av det. Fast fylla är inte roligt när man är barn, det vet jag av egen erfarenhet och vad människor i min närhet berättat om.

Det spelar ingen roll tycker jag, om det "bara" gäller några snapsar eller några glas vin. Om en människa dricker för att bli påverkad så tycker jag inte att denna bör vara i närheten av några barn.
Det är min åsikt!
Hoppas det är bra med er, själv tar jag mig ett glas vin såhär på julaftonskvällen, och lite Baileys, för jag har ju inga barn än! God Jul! =)

En William m.m

William Petzäll är tydligen aktiv inom politiken, som jag förstått det och jag har ingen aning om vad han har för åsikter i övrigt fast angående Cannabis tycker jag att han verkar ha vettiga åsikter. Här är en länk till ett inlägg han skrivit som jag tycker att ni ska läsa! =)
Samhället skulle tjäna på att legalisera cannabis. Och människor skulle vinna på det. Vissa människor brukar det som medicin, andra för nöjes skull. Om människor skulle läsa på om cannabis så lär dessa förstå att det inte är så farligt som vissa propagerar.

De människor som brukar cannabis som medicin behöver vara olaglig, är inte det jävligt sjukt??
Bildlänk
Sedan är det miljövänligt också, mina skor är i hampa. Och det går inte att röka mina skor, ni som påstår det. Jag stödjer heller inte mexicokarteller ni som påstår det. Det är inte samma sak! =)
Här är en artikel som jag tycker är läsvärd;

KD:s stigmatisering av cannabis

lögnaktig och destruktiv


Skumgristomte

Jag sitter på skolan nu, det är sista dagen för oss innan jullovet så vi tittar på "Sunes jul" och äter pepparkakor och dricker julmust. Det fanns skumtomtar också, men det är gelatin från gris i dem, så jag vill inte äta dem.. Fast jag är sugen. Men jag ska stå emot. Det är nog inte så jävla gott ändå! Vi ska få en bit cheesecake när filmen är slut också verkar det som! =)

Vege... Näe då, men jag skulle vilja ha mat utan plåga.

Angående "Cillas" kommentar om mitt inlägg Alternativ vegetarian;
Du är varken vegetarian eller en alternativ vegetarian så länge du äter kött. Vilken sorts kött du äter och hur djuren har levt har väl ingenting alls att göra om man kan kalla sig för vegetarian eller inte. Jag äter också mest bara älgkött och gris då jag köpt från gårdar där jag vet djuren har det bra för att jag har lite samma tänk som dig där. Men jag tycker inte att man ska kalla sig vegetarian för det för det är en helt annan sak.

Okidoki Cilla, men vad ska jag då kalla mig för att få mat på skolan? Jag får inte kalla mig vegetarian, och heller inte en alternativ vegetarian. Vad ska jag säga till mattanterna då? Jo jag säger att jag äter vegetariskt, fast att jag äter samma som alla andra elever när det är fisk.

Jag vet att fiskarna plågas! Fast de är nyttiga att äta, och så länge jag äter fisk behöver jag inte äta nå pillertillskott sa doktorn. Fast så småningom ska jag ju börja äta endast egenfångat fisk också. Det kommer säkert en dag när jag har tid och lust att fiska på sommaren också. Förhoppningsvis =)

Stilla natt

Jag; Hallå nu har till och med tvåan slutat sänt, det borde betyda att vi ska gå och lägga oss.
Älsklingen; Näe det betyder att vi ska byta kanal.
Haha, hjärtat då, det är ju skola för mig imorgon ju!

Jag har blivit en författare och illustratör ;D

Idag har jag lyckats skrivit en barnbok, har försökt och försökt hur länge som helst. Och idag satt jag där på skolan med färgpennorna och jag fick upp både tankar och bilder i huvudet så jag ritade och ritade och skrev i tre och en halv timme. =) Nu har jag en halv barnbok ritad och klar, i rim! Är faktiskt skapligt nöjd. Fast när jag lät en vän läsa igenom den kände jag liksom; VAFAN HAR JAG SKRIVIT? Fast det blir nog bra.
Idag är jag överlycklig, jag mår bra och senast den första januari kommer det vara skit roligt och jag kommer ha jullov och förhoppningsvis kommer "hela världen va så underbar" inom några dar, i alla fall! =D

Hemska basilusker och häftig healing!

Igår var jag på ett gatukök här i närheten och där läste jag en kvällstidning om ett av barnen som troligtvis dött av någon multiressistent bakteri. Han hade smittats på ett sjukhus, tror det var Västerås sjukhus, fast är inte riktigt säker. Nu säger de att vi kommer att hamna i samma sits som förr i tiden. När det inte fanns något botemedel mot sjukdomar. Eftersom att antibiotika snart är verklöst för många människor.
Jag tycker det är så fruktansvärt hemskt! Att hygienen var så dålig på sjukhuset, på en avdelning där det bor för tidigt födda barn. Jag får för mig att de redan är viktigare med hygien och allting kring just de för tidigt födda barnen. Att just denna lilla pojk dog, pågrund av en multiressistent bakteri. Pojken hade börjat bli bättre det var därför han hade fått flyttat hemåt från sjukhuset han vårdades på till hans hemsjukhus. Som på sätt och vis blev hans död.
Jag känner med dem som förlorat sina små barn, jag känner med de som förlorat stora barn, vuxna barn, föräldrar eller andra nära och kära. Och jag tänker på de som dött i min närhet. Jag tänker på en som är påväg att dö i min närhet. Som jag inte kan hjälpa, och som jag inte kan prata i telefon med för hon är så nerdrogad på all smärtstillande som hon får.
Jag ville inte bli så sorgsen när mamma berättade att hon jag pratar om var riktigt riktigt sjuk. Det måste ju finnas något efter detta livet som vi ser det nu.
Så jag sa till Mamma, vad tror du att hon kommer att återfödas som?
En manlig hårfrisör svarade mamma då, för hon och damen hade ett internt skämt, som mamma kallade det att dem skulle återfödas som manliga hårfrisörskor, för då kan dem vara ledig när dem vill, och dem behöver inte ta hand om hemmet eller göra något hemma. Leva som män liksom...
Fast då tänker jag somså, ska vi inte skapa ett jämnställt samhälle istället? Så att vi kan återfödas som både män och kvinnor, utan att känna att det finns sociala för- och nackdelar med något av könen.
Jag tycker att det är magiskt att just vara kvinna. För jag kommer förhoppningsvis att kunna bli gravid, skapa ett liv tillsammans med min partner och föda fram ett eller flera barn. Jag kommer kunna amma och se en massa naturliga reflexer. =)
Jag vill återfödas som fågel tror jag, eller en fjäril egentligen, bara för att dem är så fruktansvärt vacker, fast fjärilar lever väll inte så länge, fast vad gör det om jag kan återfödas som något annat efteråt? Jag vill kunna flyga i alla fall, i drömmar när jag var mindre och i någon dröm nu de senaste åren också så drömde jag liksom att jag kunde flyga, med bara tanken, det är faktiskt en skithäftig känsla, att kunna flyga alltså, för er som inte vet! ;)
Fast jag vet ju dock inte riktigt vad jag tror om det här med att återfödas, något kommer det ju i alla fall efteråt. Det kan inte bara bli svart liksom, enligt mig.
Bildlänk
Bildlänk
Jag har fått höra om en nära-döden-upplevelse. Han kände det som att han blev ett med allt i hela universum, som att han vart en del i universum, en del av allt, fast samtidigt ingenting.


Och när jag var på en healing för inte alltsålänge sedan så pratade vi mycket om häftiga saker och om att jag och en bekant har relationer som är som dem är pågrundav tidigare liv, eller vad jag ska kalla det. En häftig upplevelse var det i alla fall det här med healingen, fast att det var så mycket information, eller så mycket som hände att jag inte kan säga vad som hände nästan. Det var häftigt är typ det jag kunnat säga, det var en mäktig upplevelse säger jag, och lite flummig, fast så är ju livet, lite flummigt och roligt och Ja, Jag förstod i alla fall vissa saker och olika saker känns faktiskt lättare att tänka på nu såhär i efterhand.

Baka baka mer än en kaka =)

Ikväll har jag och min Mamma bakat Lussekatter, Lusselängder, Lussesnoppar till min snoppgalna vän och en Lussebokstav till mitt hjärta <3 Bullarna vart goda fast jag kunde inte vänta tills de svalna så jag fick tugga snabbt för att inte bränna mig, nu ska sista plåten med bullar in i ugnen och sedan ska vi baka filbröd i 100minuter, eller vi ska väll kanske baka det i kanske tio minuter fast det ska stå inne i ugnen i 100minuter! =)

Snopp eller snippa, stark eller fin.

För någon vecka sedan var jag och mitt hjärta på Röda korset för att titta på kläder och då fastnade jag vid de söta barnkläderna, när jag frågat efter priser kom en av dem som jobbade där fram till mig och fråga om det var till en flicka eller pojke, det är till både och sa jag då. Det har fötts både pojkar och flickor i min närhet den senaste tiden fast det var inte vad jag ville säga.
Det är till en tvåkönad.. Näe utan det är till ett barn som jag inte vill ska bli begränsad pågrund av sitt kön..
Det blev röda och vita kläder, till ett litet snoppbarn. =)


HM,s hemsida kan du blandannat välja på detta;

Toppar/T-shirts för pojkar i storlek 86-128


Toppar/T-shirts för flickor i storlek 86-128


Om tröjorna för pojkar som jag lagt upp bilder på här ovan kan jag läsa att det är långärmade t-shirt i mjuk tvättat trikå och ekologisk bomullstrikå. Om tröjorna för flickor som jag lagt upp bilder på här ovan kan jag läsa att det är kort och långärmade toppar i stretchig trikå. Stråveck, spets, knäppning upptill, slejf och knapp på armarna.
Jag lyckades tydligen inte välja någon tröja som är mjuk till flickorna, fast fina tillbehör är ju alltid bra att ha som tjej.. Fina hårband och grejer i håret så att Lina 3år vet när hon kommer hem från förskolan att det viktigaste i världen är att hon är fiiiiin!
Ladydahmer har skrivit ett bra inlägg i ämnet =) Hon skriver om att PLUS uppmärksammat ämnet barnkläder och upptäckt att tjejkläderna är mindre i samma storlek som pojkkläderna, flickorna får mindre rörelsefrihet vilket gör det svårare för flickor att klättra i träd och hoppa omkring. Stillasittande lek uppmuntras.
Här är en bild lånad från Natashjas blogg som visar skillnaden i klädstorleken för flickor och pojkar.
Det är inte så lätt att bestiga berg, hänga upp och ner och gunga med en klänning liksom..
Fast det verkar inte så många hålla med om.
 • Jamen vadå? det går ju till överdrivt ibland det där med Genus.
 • Det är ju inte samma stil för pojkar som flickor, de pösiga byxorna hade inte matchat det där linnet, mummel mummel.
 • Får inte pojkar vara pojkar eller?
 • LÅT POJKAR VARA POJKAR OCH FLICKOR VARA FLICKOR.
 • Ska inte min dotter få ha klänning om hon sååååååååååå gärna vill det?
Suck..
Lär du din dotter att det viktigaste i världen är att vara fin, låt henne leka med barbiedockor med sjuka ideal, fast kom då inte och gråt när hon börjar banta i 7års åldern eller börjar skär sig i tonåren för att hon inte är nöjd med sig själv. Inte ser sig själv som tillräckligt bra. När hon lärt sig att det viktigaste är att vara fin, och blivit nertystad under hela sin uppväxt. Kom då inte och gråt när det kommit fram att hon blivit uttnyttjad i flera år utan att stå emot.
Och visst, lär du din son att han är störst och starkast. Att han får busa och härja för pojkar är ju pojkar. Låt han leka med vapen och låt han leka krig, låt han ta ordet och få lära sig att han är störst och viktigast. Fast kom inte och gråt när han gjort något våldsbrott eller skadat andra människor.
Det kan låta överdrivet, fast annars är det ju ingen som lyssnar, ingen som förstår tanken.
Män utför fler våldsbrott. Kanske det också är så att män inte vågar anmälda när de blir utsatta. Oj vad konstigt när pojkar hela sina liv får höra att de är en fegis som inte vågar slåss och att gråter, det gör flickor.

Om ett barn ramlar och slår sig;
Upp och hoppa Henrik!
Nämen Ojsan hur gick det Isabelle. Ska jag blåsa?
första pojkbilden  Långärmad t-shirt i mjuk tvättad trikå med tryck fram.
randiga pojktröjan Långärmad t-shirt i mjuk ekologisk bomullstrikå. En randig och en enfärgad.
pojk t-shirten med mönster Tryck fram.
rosa flicktshirt Kortärmad topp i stretchig trikå.
rosa långärmade Topp med trekvartslånga ärmar. Stråveck, spets och knäppning upptill. Slejf och knapp på ärmarna.
svart t-shirt Långärmad topp i stretchig trikåförsta pojkbilden  Långärmad t-shirt i mjuk tvättad trikå med tryck fram.
randiga pojktröjan Långärmad t-shirt i mjuk ekologisk bomullstrikå. En randig och en enfärgad.
pojk t-shirten med mönster Tryck fram.

rosa flicktshirt Kortärmad topp i stretchig trikå.
rosa långärmade Topp med trekvartslånga ärmar. Stråveck, spets och knäppning upptill. Slejf och knapp på ärmarna.
svart t-shirt Långärmad topp i stretchig trikå.

Bussåkande och bokprat =)

Imorse så åkte jag först en buss vid halv 7, till en annan busshållplats för att vänta på nästa buss, som kom en kvart för sent ungefär så jag fick vara ute i snökaoset i 45min ungefär. När väl bussen kom skulle jag till en anslutningsbuss för att ta mig till skolan, fast eftersom att bussen var så sen så missade jag anslutningsbussen och fick åka med bussen in till stan för att ta nästa buss mot skolan. Som tur var väntade denna buss på mig på busshållsplatsen också fick jag en gratis resa så lite bättre känns det ju ändå.

Sedan åkte jag från skolan ner till stan för att hämta ut en bok som kommit till Bokia, har köpt "The Emperor Wears No Clothes" igen, eftersom att den förra jag hade blev vattenskadad efter URKULT och sedan försvann.
Jack Herer är det som har skrivit boken och den handlar om HUR HAMPA SKULLE KUNNA RÄDDA VÄRLDEN.
The Emperor Wears No Clothes 12 Edition (Emperor Wears No Clothes)
Bildlänk
Allt går att göra av Hampa fast den är olaglig att odla i USA sedan någon gång på 1930 talet pågrund av att den konkurerade med andra sädesslag och sedan påstod de ju att människor blev sinnessjuka pågrund av att de fick skrattatacker och liknande. Industrihampa och cannabisen som människor röker är helt skillda saker. Men båda har goda egenskaper! =)
I boken står det om Cannabis historia ockstå står det om konspirationerna gentemot Marijuanan.
*Du kunde betala dina skatter med Cannabis hampa genom hela America i mer än 200år.
*I America kunde du tillochmed bli fängslad om du inte odlade cannabis under flera korta perioder i Virgina mellan 1763 och 1767. Det bevisar ju att det har varit en nödvändig produkt i världen innan vi människor började leva som vi gör nu. Hampan är så hemskt mycket miljövänligare om vi jämför med bomull som vi nu för tiden oftast gör kläder och liknande av. Även fast att hampa är så pass hållbarare. Fast det finns ju Hampa kläder att köpa, och min skor är gjorda i Hampa. =)
*Faktan kommer från sidan 25 i  den 12 upplagan av boken "The Emperor Wears No Clothes", som är skriven av Jack Herer. =)  Här är en länk till Jack,s hemsida och på den tror jag att det ska vara möjligt att läsa boken. Vilket jag rekomenderar att du gör. Det är en väldigt spännande bok även fast att den är skriven på Engelska och lite jobbig att läsa enligt mig just därför.
Så totalt har jag alltså åkt buss i ungefär 7timmar idag. Så just nu funderar jag seriöst på att flytta upp till Ånge. Sov över hos Agnez i Ånge här i veckan och fasen vad skönt det var att sova ut en dag. När jag ändå var i stan passande jag på att köpa hem lite Thai mat till middag också gick jag på en thé handel inne i stan för jag tänkte att jag kunde köpa något ekologiskt gott thé, fast jag glömde bort att säga att jag ville ha ett ekologiskt thé och köpte ett roibos thé som heter Limpopa. Det var faktiskt gott, riktigt gott =)

Bo i husvagn =)

Jag hittade en jätte häftig blogg om en familj som bor i en husvagn.
iHusvagn.se är adressen till hennes blogg.
Fasen vad häftigt!

Det känns lite omiljövänligt, så jag får skaffa mig en miljövänlig el husbil eller något som jag kan bo i, ett tag någon gång kanske. Fast tågluffa ska jag göra också. =)

De slängde av sig skorna och slängde dem i en hög vid dörren.

Rubriken ovan är en av meningarna jag fick på mitt övningspapper om De och Dem.
Nu kanske jag strax lär mig, det som varit så svårt.
DE kan ersättas med JAG och
DEM kan ersättas med MIG.

Nu borde du bli glad va, Felicia? ;)

Sanda vägjäveln sa gubben =)

På en buss imorse hörde jag chauffören ringa ett samtal med högtalare och det lät lite roligt när han sa "Ring någon som sandar annars jag stannar bussen mitt i vägen och gör kväll". Sedan sa chauffören hej då fast strax pratade de om huruvida chauffören skulle på innebandy eller inte ikväll. :P Jag skulle inte vilja skjutsa någon annan när det är halt i alla fall =)

Mer om amning

Häromdagen så skrev jag ju om lite om amning. Hittade idag ett bra inlägg om saken där det framställs att flaskmatning inte skulle göra det mer jämställt. Heter det jämnställt, eller jämställt förresten? Nu blev jag lite osäker.  Ha de bra! =)

Amma i 7månader...

Jag tycker inte att det är bra att Lars Ohly som jag förstått det uttryckt det som att mamman ska sluta amma vid sju månader och får lov att pumpa ut mjölk och ge en flaska till pappan istället, för att föräldraförsäkringen ska delas lika, som vänsterpartiet vill, eller något sånt.

Bröstmjölk är bra!
Och brösten ska inte behöva börja producera mindre mjölk för att pappan ska vara hemma.
Visst tycker jag att pappor ska vara hemma. Fast jag tycker även att amning är superduperviktigt.

Så när jag får barn får pojkvännen vara hemma med mig samtidigt som jag ammar. Näe då, han får vara hemma i några år efter mig, eller något.. Jämställt ska det vara i alla fall, utan att amningen blir lidande.
Jag har ju en dröm om att bli självförsörjande ;)
+
att långtidsamning verkar bra!

Fast jag själv har ju inga behov av föräldraförsäkring och liknande än på ett tag. Men politikerna får väll styra i 4år innan det blir nytt val!?

Vad har jag att säga till om egentligen. Jag FÅR ju inte ens rösta. För-Jag-Är-Så-Liten...
1år kvar sedan har jag något att säga till om också. ;) Frågan är om jag kommer rösta i överhuvudtaget när jag har möjlighet för det.

Om jag röstar blankt, visst betyder det då att jag bryr mig fast inte tycker om partierna det finns att välja på, eller har jag missuppfattat det där?


Det här är ett inlägg om saken, från en blogg jag hittade ikväll. Läs och lär vetja =)
Det här är ett inlägg från DN om saken.

Det kanske låter flummigt

Jag är inte intresserad av politik.
Skulle jag kunna säga.
Fast jag är intresserad, för politiker pratar om att förändra. Och jag vill vara med och förändra!

Jag funderar då och då på om jag ska starta ett eget parti. För en gång så var det en människa som sa till mig; "Men du som är så ung, (att människor inte har så mycket förutfattade meningar sedan innan om mig tror jag personen syftade på), du som inte har något problematiskt förflutet, som är så intresserad av allt och tror att det går att förändra, du borde ju bli politiker"
Näe men politik, det är ju så tråkigt, svarade jag.

Sedan skulle ju folk lusläsa om livet mitt, om jag skulle bli superkänd vill säga. Och det skulle ju kunna va lite jobbigt. Tänk att se om sig själv i tidningen; Maria drack hembränt när hon var ung.. Maria skolkade i 6an och 7an. Maria stöttade en gång en grej hon ångra. Maria såg på en tv utan att tvlicensen var betald. Med mera med mera. :P haha!

Sedan har jag funderat väldigt länge, och för ett tag sedan tänkte jag på det, jag kanske borde starta ett parti ändå. Med mina åsikter.

Fast då var det ju någon som sa till mig: "För att kunna jobba med politik måste du tro på systemet, och systemet funkar ju inte!"

Så nu funderar jag på;

 • Måste jag verkligen "tro på systemet"?
 • Vad är det jag tror på egentligen om jag skulle "tro på systemet"?
 • Kan jag inte bara starta mitt eget parti, och sedan förklara om mina egna tankar angående systemet?
 •  


  I´m just thinking.
  Should be sleeping..

Jag funderade på något..

För att kunna jobba med politik måste du tro på systemet.
Och systemet funkar ju inte!


Ständigt denna utseendefixeringBildlänk =) 
Rubriken är stulen från bloggen som bilden kommer ifrån.
För jag tyckte den var klockren!


JUST JAG ÄR UTVALD!....

Jag älskar inte reklam likt den nedan.


Jag är deras 999:e besökare och
det är inget skämt.
Deras slumpgenerator har valt ut mig till en möjlig exklusiv vinnare.
Och jag ska klicka där.
Eller?
Det känns inte riktigt rätt, inte riktigt trovärdigt...

Göra egen glass!? ;)

Inatt har jag varit en datanörd, fast vet ni vad, det gör inget. Jag har lärt mig så mycket nytt och läst så mycket information att den senaste veckan hemma inte gör något. Jag syftar på att jag lärt mig så mycket mer än om jag suttit i skolbänken en vecka. Visserligen inte om sådant jag pluggar om, fast liknande och andra intressanta saker =)

Jag har hittat en blogg till att följa, Hippiehäxan, och i hennes blogg hittade jag ett recept på hur jag kan göra min egen vanilj glass. =D Det vill jag testa!

Skippa Nudlarna! ;)

På tal om E-ämnen så hittade jag en sida som heter Skippanudlarna som faktiskt verkar riktigt bra! =)
Där finns recept och du kan välja bland olika kategorier, under tio kr,
under tio min, vegetariskt och även bak och storkok med mera! =)


E-ämnen

Häromnyssen så satt jag och funderade på att kolla upp vad ett paket nudlar egentligen har för ingredienser. Hittade en sida där det inte stod så mycket om det, sedan har jag inte forskat så mycket mer i ämnet, fast jag har tänkt att göra det framöver. =) 

Ikväll så hittade jag en blogg. Sagogrynet och i den var det skrivit om olika spännande saker. Bland annat har hon som äger bloggen skrivit om Parabener. Det tycker jag ni ska läsa! =)

Vad tror du om E-ämnen, och all annan skit som är i kroppsvårdsprodukter,
tror du att det är farligt??


Text till min son

Älskling, hur ska jag kunna måla väggarna rosa i ditt rum
utan att du framstår som lite efterbliven och dum?
du kanske förstår en dag när du blir stor
varför jag vill klä dig i blommiga tröjor och glittriga skor
utan att vara nån feminist-aktivist-mor

För jag vill höra dig skrika på jämställdhetsbarrikader
jag vill se dig bli en blöjbytande fader
men jävlar – jag får spader
för i affären står leksaker i knivskarpa rader
och hur ska du kunna välja mellan barbiehästar och monsterbestar
och vad ska jag svara när du säger: ”Mamma, jag vet hur det är,
man får vänner och respekt av ett verklighetstroget gevär…”

Jag kan ju knappast säga till när du lekar soldat och sjörövare
att du och dina vänner är framtida förövare!
För hur ger man en liten parvel perspektiv
när till och med Bamse är genomnormativ?
jag kan inte svara tvärt att ”Jo, Tarzan var också en mjukis längst in i hjärtat,
och han hade nog mått bättre om han sade som det var
för det är inte lätt att ha en apa till far.”

Eller när du kommer hem, femton år och olyckligt kär
då kan jag inte säga att du vet ingenting om hur jävlig kärleken är,
för dina flickvänner som inte kan känna det de känner
utan att tvingas in i en form i en norm de inte väljer
de blundar och hoppas och ler när de sväljer
så hur ska jag kunna kommentera pornografin?
säga att den görs av maktgalna svin
när du kan hitta njutning så farligt lätt
på ett större och större internet

Älskling, jag vill att du ska veta hur två kan bli till ett

på ett obeskrivligt underbart och könlöst sätt
men du kommer att bära generationers förtryck och överfall
för du föds in i värld som är hård, som är kall
och den kommer att göra allt för att forma dig till man
och jag, jag kommer göra vad jag kan
för att du ska vara mer människa än kön
men hur tackar man nej till obegränsat sexliv och högre lön?

För du kommer att vara vinnare i ett orättvist spel
som går att förändra
och det, är ditt ansvar
men inte ditt fel

så gråt, min son
det är mer än okej
det är förjävligt att vara kille
nästan lika jobbigt som att vara tjej

-
Olivia Bergdahl


Dikten hittade jag för första gången på LadyDahmers blogg, och om ni vill att era barn ska växa upp till lyckliga individer tycker jag att ni ska läsa hennes blogg och titta in på kategorin "GENUS, FEMINISM OCH NORMER".
Det finns så grymt mycket att lära sig för de människor som aldrig läst om Genus!!! =)


Här är en länk till Olivia som skrivit dikten. =) 
Och nedan ser ni henne läsa upp den =)


Alternativ vegetarian

Svar till "Cilla" som tycker att jag inte kan kalla mig vegetarian om jag äter kött angående det senaste inlägget jag skrev om saken. Jo jag tycker att jag kan kalla mig vegetarian, jag äter inte industriproducerat kött, för det är en jävla skillnad på att äta en gris som inte fått sett dagsljuset, som bott i sitt eget bajs och sina släktingars lik. Jämfört med en älg som bott i skogen och levt ett naturligt liv dag ut och dag in. Som fått lukta på blommorna, höra fåglarna kvittra och som sett solen gå upp och ner varje dag i hela sitt liv. Jag är väll inte en vegetarian. Jag är väll en alternativ vegetarian då, om jag "får" kalla mig det. Jag äter djur som haft det bra, förutom fiskarna och skaldjuren.. Det är därför jag har lite dåligt samvete och vill börja fiska min egen fisk på riktigt. Godnatt =)

De och dem. Inte nå jävla DOM i alla fall! =)

I Fredags när jag var på skolan så fick jag ett papper så jag lärde mig hur jag ska använda de och dem.
Den ena ska jag använda när jag kan sätta in JAG och den andra när jag kan sätta in MIG.
Tror jag det var.
Nu vet jag bara inte vilken som var till vad bara..


By tankar och en släng av den miljövänliga kollektivtrafiken!


En sak som jag inte riktigt har tänkt på tidigare här i vår lilla by är att vi bör försöka göra så att vi har kvar affärerna. Det kanske inte är så smart att åka ner till stan och handla leksaker för att det är billigare där, för tänk då när vi behöver en snabb present i sista minuten någon gång också finns det ingen Leksaksaffär kvar. 

En sak som en bekant till mig påpekade idag är att det säljs ju apoteksvaror på matvaruaffärerna nu. Visst kanske det kan vara bra om jag behöver hostmedicin en söndag när apoteket är stängd, fast om jag alltid köper allt på Ica istället kanske apoteket tvingas stänga, och var ska jag då hämta ut mina p-piller, då måste jag åka ändå upp till ånge, fast tänk då på Asta 79år som kanske brukar ta rullatorn upp till apoteket för att hon är så skröpplig att hon inte bör köra bil, då måste ju hon åka upp till Ånge för att hämta ut hennes viktiga medicin som gör att hon klarar av dagen. Och det kan ju bli lite jobbigt. Typ. En liten tanke bara =)

Våra små affärer behövs ju, det blir inte roligt om vi "måste" åka till stan för att handla saker. Det skulle kunna bli lite jobbigt kan jag tänka mig, o tänk på alla onödiga bilresor eftersom att jag inte tror att det är många tjockisar här i min lilla by som faktiskt åker buss eller tåg de sju milen till stan.

Det här eller ett liknande tåg brukar i alla fall jag åka med. Riktigt lugnt och skönt brukar det kunna vara, vissa dagar är det ju nå puckon som tror att det är PRATA-HUR-HÖGT-DU-VILL-OCH-SKIT-I-ANDRA-AVDELNINGEN som de sitter på, fast den heter TYSTA-AVDELNINGEN, då kan jag bli lite förbannad! ;)

Bildkälla

Ni som inte gillar att åka kollektivt, förutom att det kan vara jobbigt om du har packning så har jag inte förståelse för dig. Om du exempelvis åker tåg så slipper du koncentrera dig på vägen och kan läsa en bra bok, surfa eller göra något annat du tycker är intressant på tågresan ner. Du kan gå på toa och förhoppningsvis kommer du fram i tid. Visst är tågen ofta försenade och så, fast det gör inte så mycket för min del. Kommer jag försent har folk förståelse, och jag sparar ju på miljön! =) 

Det måste ju vara tusen gånger skönare att åka tåg med en gnällig unge istället för att köra bil, för då ska en koncentrera sig på vägen samtidigt som en ska hålla humöret uppe på ungen. Så blir en sur, stressad och en sämre förare, ungen lär inte må bra av att ha en sur förälder och föräldern lär inte må bra av att vara en sur förälder. Kan jag tänka mig, jag har ju inga barn själv fast har själv upplevt två tågresor med mina söta kusinbarn som roliga. Det är ju en häftig upplevelse för ungarna också! =)

En tågupplevelse


Ååå titta ut ;)

Bildkälla till de båda bilderna =)