Majbrase dagen

Hej hopp.
Idag vaknade jag lite innan klockan tio. Då kom jag på att jag inte kunde sova bort hela dagen, för Antons byxor skulle lagas och Bodils presenter skulle slås in och sedan skulle jag fara till Bodil.
Jag bad mamma om hjälp med byxorna och resultaten blev bra, tror jag. :p Kristian kom inte hem igår, han sov hos Anton. Men alldeles nyss, så var Kristian, Anton och Ted här, Kristian skulle byta om och hämta lite kläder tror jag, och Anton skulle få sina byxor. :p

Jag har varit på Red och köpt lite grejer till Bodils familj :) också har jag gjort en liten bukett som dom ska få, också har jag slagit in presenten som jag köpte för några dagar sedan.
Snart ska jag fara till Bodil som bor i Viskan, tror att jag åker med två bussen, om inte pappa ska fara till Stöde innan, han skulle dit och klippa några äppel träd, får se hur det blir. :)

Nu ska jag i alla fall ta och sminka mig, ikväll blir det partaj, troligtvis i Ånge, eller kanske i Ljunga. :p Jag tror inte att jag kommer se någon majbrasa, det har jag gjort varenda år innan, men ikväll blir det nog inte det?.
Får se vad som händer, trevligt ska jag ha i alla fall!! ;D
Ska ju vara med min fina vän Agnez och Kristian också, förhoppningsvis. ;)

Trevlig Valborg allesammans, hoppas ni får en trevligt kväll.


Vad ska ni hitta på ikväll då?? :)


 


Just ja

Jag kom på en till sak, som jag gör, för miljön och räkningens skull,
mest för mitt eget samvete tror jag.
Kristian blir riktigt riktigt irriterad på det här.
Jag drar ur alla kablar till saker som är i, i onödan enligt mig, som typ tv:n när den ändå är avslagen lika med datorn och bärbara telefonen, lampor och liknande.
Jag gör det även för att någon gång på skolan, så var det en brandman där, som sa att sådana stand by saker som tv apparater, drar ström, även om det är himla lite, de blir varma och är en brandrisk.

Sån är jag
, det så ;)

BANANSKAL

Om någon, någon gång skulle råka halka på ett bananskal, och hamna här i min blogg,
så skulle väll denna någon kunna lämna en kommentar?
Det är faktiskt jätte bus enkelt!

De som inte halkat på ett bananskal men ändå hamnat här i min blogg, får också skriva en kommentar! ;)

Förresten ska man skriva hamnat här i min blogg eller hamnat här på min blogg? ;S

Jag är så snäll

Idag Onsdag, var jag på skolan, det har varit trevligt. Det har ju varit tema vecka på skolan denna vecka, temat var mänskliga nödvändigheter eller något sådant. :) 
De första timmarna fick vi ha två timmars yoga, det var typ avslappnings övningar och det var jätte härligt.
Sedan hade vi handbolls tävling, jag var inte med, eftersom att jag varit förkyld. :p Fast jag skrek och hejjade på. Vår klass tävlade emot Agnez klass, vi förlorade. Men det gör inget. :p
Efter handbollen så hade vi lunch och jag åt en massa, som vanligt ;)
Efter lunchen så hade vi en lektion där vi läste om några olika människor som varit med om hemska saker, det handlade typ om rättigheter och sådant. Vi ska skriva en hemuppgift om det eftersom att vi är lediga imorgon. :)
Efter den lektionen så var det aula prat, det kom en rolig människa dit, en pojke. Han kallas HÅKKI och han säljer t-shirts på Ljunga kiosken, lite mer invecklat än så är det, det berättade han om. Han berättade om hur han kom på idén och sånt, det var faktiskt riktigt roligt att lyssna på tyckte jag, och det var ett bra avslut på dagen. :D

När jag var påväg hem från skolan så såg jag Emma Larssons vrål gröna bil på Vagabondo parkeringen, så jag skickade sms till hon och frågade hon hade för sig. Hon satt med sin syster hos frisören och väntade på sin tur, så jag gick dit och sa Hej. Det var rätt länge sedan jag hejjade på henne sist, men nu har jag gjort det! :p

Efter det var jag bort till växthuset och hjälpte till där, lite grann.
Kristian var där med :D älsklingen min <3

Tidigare idag så gjorde jag en fruktsallad, sedan köpte jag en tidning, en förpackning kaffe så att man fick en kaffe förpackning i stål med på köpet, en trisslott och tre tian lotter till min kära Mamma. :)
Var in på leksaks affären efter skolan och köpte något som man ska ha när man badar fötterna och fotsalva också köpte jag en doft olja som luktar jordgubb, också till Mamma.
Så Mamma fick sitta på balkongen förut med jordgubbsdoft,  fotbad, en tidning, lotter, fruktsallad och cider, också masserade jag hennes axlar, visst är jag snäll? ;)

Kristian är hos Anton han, och jag sitter här framför datorn. Jag kommer nog fortsätta sitta här och nörda, för sån är jag! ;)
Men senare kommer Kristian hit, tror och hoppas jag, för han ska nog sova här, älsklingen min ;)<3

Go´kväll

Å vilken underbar dag (det kommer bli?!)

Vaknade imorse (för typ 30minuter sedan) klockan var tjugo över sju, så jag låg och väntade på att klockan skulle ringa och att mamma skulle komma och säga att klockan är halv åtta.
Solen lyste och det såg ut som att det kommer att bli en jätte fin dag.
Det var en bra början på min dag, sedan var ju Kristian lite morgonsur, som han brukar kunna vara, men det är ju en helt annan sak :p

Jag ska på skolan idag, så nu ska jag sminka mig (för ovanligheternas skull) och sedan gå och äta frukost med min gullegris ;)

Ha en bra dag allesammans :)

Lappen

Den här lappen satte jag upp på vår bod i Torsdags, för bakom för där är det en fritids gård på Lördagar, och dom är små lortgrisar dom som är där. :p

Jag har gjort den där snygg skylten ;)

HAHA :D

Jag spottar tuggummi på backen!

Jag spottar tuggummi på backen, inte på asfalten helst, men i buskar och sådant. För då tänker jag att någon gång borde väll det där tuggummit förmultna och bli till jord.
Men jag slänger inte skräp och liknande ute, och absolut inte burkar eller flaskor. Det är hellre så att jag tar reda på pant burkar om jag ser några, sån är jag, kalla det äckligt om ni vill det. Men jag gör det bara för att jag tänker på miljön och för att jag tycker det är helt okej om jag får någon krona. Jag kan för övrigt berätta att de flesta kronorna jag får lägger jag i min spargris, både de kronorna jag får av att panta och de jag får av att bara handla :p
Jag källsorterar faktiskt, kalla mig töntig elle fånig om ni vill det. Men jag gör det för att jag tänker på miljön, jag källsorterar så gott det bara går, pantar, källsorterar papper och tidningar och liknande, som plastgrejer också källsorterar jag även mjukplast, som det är gott av runt omkring oss. Jag slänger mat och liknande i en hink som töms i vår kompost, om jag kan lyckas utan att någon ser. :p
sån är jag
Så det så! :)

FÖRkyld

Idag har jag bara snorat en massa, nästan i alla fall, det är inge kul att vara förkyld!!
Jag är trött och tråkig, och tror att jag ska dö efter minsta ansträngning, typ. :p

Jag var ut en sväng till Mamma som krattade i trädgården förut, och hjälpte till LITE. :p

Här är min mamma och min katt, hon heter Sixten :)
min mamma det där. min katt, hon heter Sixten
Hunden Vigg hade sprungit in han, så det blev inge kort på honom.
Han är lite speciell hunden, så det så. :p

Förut kom jag att tänka på en sak, för Olle sa åt mig att jag inte borde använda papper när jag snyter mig, eftersom att man blir ju så himla röd då. På tal om det så undrar jag hur mycket papper jag snytit mig med idag egentligen, en massa är det i alla fall. :p
Men i alla fall, när ja var mindre, så kunde jag inte förstå att gamla gubbar och tanter använde tyg näsdukar, för jag tänkte att det borde bli himla äckligt när det är en massa snorkusar där i.. :p Haha. Men jag kom att tänka på det där idag, det är kanske inte så äckligt, för det kommer ju inte alltid snorkusar. :p Jag borde kanske använda en sådan där äcklig snorduk, kanske. För det är ju egentligen bara pyttelite snor, som faktiskt kommer på den där stora biten papper. En tanke bara, så ni vet ;) HAHA

Nu ska jag nog ta och sova. Kristian är här också, han ligger och sover nu min SötFIS :)

Jag ska nog klura lite på ett blivande blogg inlägg också, angående att jag spottar tuggummi på backen, och en skylt som jag skrivit. :) Det kommer nog något sådant inlägg under morgon dagen, kanske. :)

Jag ska inte på skolan imorgon, känner mig alldeles för hängig för det, plus att vi inte har några riktiga lektioner utan bara roliga, så det blir inget jätte viktigt jag missar, tror jag. Så då kan jag typ lika gärna vara hemma och vila upp mig.
Jag funderar på att åka hem till pappa imorgon vid lunch tid och fixa lite i mina garderober, sortera ut allt jag inte behöver eller kan använda, det vill säga 95% av kläderna ungefär :p

Kram och Go´natt

Helgen har varit snorig, fast riktigt rolig

I Fredags så var jag hemma från skolan, för jag var förkyld, det är jag fortfarande.
Klockan 12:53 i Fredags åkte jag tåg till Sundsvall, hoppade av på Västra station och gick upp till min kusin Emma. Jag hade tänkt att skriva ett blogg inlägg från hennes dator, därför skrev jag inget innan jag for, men båda deras datorer var sönder, eller dom hade samma fel, något virus, så därför blev det inget inlägg.
När jag kom till Emma så var hon, Ludvig och Tilde utanför deras lägenhet, Tilde lekte i lekparken, där ute satt vi ett bra tag, solen värmde enormt och det var jätte trevligt, hade varit lite roligare om jag var piggare. Både Tilde och Ludvig var förkylda och hade haft feber till och från så därför gjorde det inget att jag var förkyld, och kom och var med dom.
Till middag åt vi pizza, det var riktigt gott, jag åt en kebab pizza, som har ingridienser som en utbakad kebabrulle, med isbergs sallad, gurka, tomater, feferoni (som jag älskar) och vitlöksdressing var det också på, såklart. :)
På kvällen såg vi på film och åt godsaker. :)
Först så såg Tilde och jag till-och-från på Djungel boken.sedan kollade Jag, Emma och Robin på en film, som hette någonting, jag kommer inte ihåg vad den hette, men den var okej bra i alla fall. Fast den hade ett riktigt konstigt slut om jag inte minns helt fel. :p

På Lördagen så var vi en sväng på macken Hydro och köpte glass, som vi sedan åt ute i solen. :) Sedan lekte vi, cyklade, gungade och kastade kronor på gräset tyckte Tilde var kul, det tyckte inte jag, eftersom att det var jag som fick hämta kronorna igen.. :p Men trevligt hade vi i alla fall. :)

Här är gullungarna Tilde och Ludvig :)


Vid tjugo över ett på Lördagen tog jag ett tåg från Västra station i Sundsvall och åkte till Ånge.
Där var det partaj ;)

När jag kom till Ånge möttes jag upp av min fina vän Agnez, Feliziah och Henrik, vi var in på Konsum och jag köpte bananer ifall att någon skulle bli hungrig också köpte jag chips och Agnez köpte fina plast vin glas på fot åt oss.
Sedan köpte jag även en våffla med kul glass, med smakerna blåbär och strawberry cheese cake, det var jätte mumsigt faktiskt :)

Efter att vi varit på Konsum så gick vi bort till en gräsplan,
där var det en massa folk, och där spelades det brännboll och festades :)


här har vi de flesta människorna som var där, på bild. Också ligger trötter där till vänster! ;)

Kvällen vart faktiskt riktigt lyckat, vi var hos Jonas också var vi på Hillen. Jag sov hos Agnez och Kristian hos Jonas :)

Igår Söndag tog jag och Kristian ett tåg hem till Fränsta till mamma min. Mamma kom och mötte oss vid tågstationen och hade helt totalt sönderskurna armar.. Olle och hon hade kapat ner häcken, med kortärmade tröjor.. Smart skaften. :p
Vi åt grillat, för första gången för i år ute i vår trädgård. För första gången VI! :) Det var jätte gott och trevligt, jag vet inte om det hände så mycket mer igår. Jo just ja, jag gick barfota, för första gången ute iår! :) Det börjar vankas sommar ;)

Jag har varit riktigt snorig och förkyld hela helgen, fast den blev riktigt lyckad ändå. Orkade inte springa när det var brännboll och sånt, men det har varit roligt. :)

Jag har bara varit hemma idag Måndag, sett på film och suttit vid datorn är nog det ändå vettiga jag gjort, om man kan kalla det vettigt. :p
Kristian är här hos mig, han har varit riktigt hjälpsam idag, han hjälpte först Olle att flytta bort allt ris eller vad man ska kalla det, som blev efter att Mamma och Olle kapat ner häcken, sedan drog han upp en massa rötter från buskar som skulle bort. xD

Nu ska jag gå ner till Kristian han ligger i min säng och ser på film sötFISen, vi ska cykla upp på Apoteket för att handla hudlotion. :p

Hejdå, tills nästa gång.
En kommentar, eller flera
vore inte helt fel. ;)

Jag har lyckats


Jag har lyckats gjort en ny blogg desig :)
med hjälp av designabloggen.se
vad tycks?

Kommentera, kommenter, kommentera!! ;)


Bilder på alla anglingarna och lite till.


Första anglingen för i år, i Munbysjön på angeltävlingen där:

Janne och Pappa
På angeltävlingen i Munkbysjön

Mikaela och Ted var med också :)
Angeltävlingen i Munkbysjön
tror att det är Magnus Saber i bakgrunden :p

Jag och Kristian var där såklart ;)
på angeltävling i munkbysjön på angeltävling i Munkbysjön på angeltävling i Munkbysjön

Efter den angeltävlingen for Kristian och Jag till Ånge, där var det okej kul
och jag var kul ;p

i Ånge


Här är min nya jacka, annoraken,
som jag köpte när jag var på praktik i stan vecka 12.

i omklädningsrummet :P


Jag, Kristian, Agnez och Magnus saber, var ju och åt på Kina och gick på bio

någon gång för ett tag sedan, har skrivit om det tidigare.
Här är lite roliga bilder från Kina restaurangen. :)

Magnus och Agnez


Kristian och Jag
tokig vi ser ut tillsammans :p vi ser oftast tokiga ut tillsammans ;) vi tokig bild, igen. :p
det tokiga är att vi faktiskt försökte vara seriösa, men det syns inte.

Andra anglingen var i Gissjö, på angeltävlingen som var där. :)
Där var Jag, Kristian, Pappa och Pc, och massa massa fler förstås ;)

min kära pappa
när vi var på angeltävling i Gissjö

Pc och Kristian ;p
på angeltävlingen i Gissjö på angeltävling i Gissjö


Sedan har jag lite bilder från påsk helgen:

Mitt "snygga" påskägg


Mamma och Tilde
påskkärringar
när vi var ute och var påskkärringar,
vi hade inte målat oss något, men hade roligt ändå. :D

Här har vi hela Lång Fredags sälskapet, nästan, tror jag. :p
tokiga släktingar ;)
var roligt där, och lite rokigt.
Jag tycker att det är lite synd bara,
att man tydligen inte kan ha roligt utan alkohol?!.

Tok Mamma och Tok Moster Fia


Min Moster Fia igen, pinkandes :p
gömde sig bakom skotern :P

Mosters man Berra som tokar sig och min glada kusin Emma
Min kusin! :)

Mamma och mammas kusin Monica försöker att hjälpa mammas andra kusin
Mats-Erik till skoter kälken som han genast somnar om på.. :p
sover.. :P

sedan räcker det med bilder från Lång fredagen :)
Hade som jag tidigare skrivit en rolig dag, och kväll.

Här är lite bilder från Lördagen, Påskafton:

Vi kom ut på isen rätt sent, Jag, Mamma och Olle som jag skrivit tidigare,
så de flesta hade redan åkt upp till stugorna och värmt sig.

Men Olle och Mamma, Mammas kusin Monica och min Moster solade. :p
på stora Leringen :p på stora leringen :p

sedan var det slut på det påsk roliga,
har inte så många bra fler bilder,
sedan vet jag inte om vissa kanske skulle
bli sur om jag publicerade vissa bilder,
så jag struntar i det. :p

Jo just ja, min mammas man Berra påstod att Fåglarna utanför fått fågelinfluensan.. xD
fåglarna har åkt på influensan xD
det är bara låtsas hönor :p

På Lördag kväll åkte jag ju till Erikslund och
sedan på Söndagen cyklade jag till Torpshammar,
sedan kom ju Kristian och hans pappa och hämtade mig,
och skjutsade Kristian och mig till Gimåfors,
som jag skrivit tidigare :p

Här är en bild som jag tyckte såg ut som att det är på väg att bli sommar, :p

hittade ju Tussilago vid vägkanten! :)

På Söndagen så cyklade ju Jag, Kristian, Mamma och Olle,
till ett litet vindskydd som ligger i närheten av vårt hus uppe i Gimåfors.
Kristian hade en penna på sig, och mamma sa att jag fick.
så där skrev jag lite fint ;D
När min pappa fyllde år då så gjorde jag en GODIS tårta,

så här blev resultatet.
Verkligen GODIS tårta ;)
det är en hög med rosa strössel på där, ser ni?
TIlde skulle hjälpa mig att ha på gosaker på tårtan,
också kom det lite mycket :p

Tilde och jag var ju ute och gick med barnvagnen häromdagen,
som jag skrivit om.

mysig glass bild på Tilde

utanför ICA :)


Jag har gjort på Bild lektionerna.och en annan sak
Jag tyckte att det blev fint.
jag tyckte den blev fin.

Nu är det slut på bilder för den här gången.
Kram på er, en kommentar vore inte helt fel :)

Tack så hemskt mycket Oliver, som jag fått lånat en kabel mellan telefonen och datorn,
så att jag kunnat överföra alla bilder! Tack och återigen tack :)Bilder


Senare idag kommer jag att ladda upp en massa bilder! :)

stryktipset

Igår Tisdag så sov vi hos Pappa, Kristian och jag. Det var mys som det oftast är med älsklingen. Fast det är inte så roligt på morgonen förstås för han är sååå morgon sur min pojkvän. :p

Idag Onsdag har det inte hänt så mycket speciellt tycker jag, har varit på skolan. Efter skolan klockan två åkte jag bort till pappa och där har jag hjälpt till lite i växthuset. :) Min Faster Barbro och min kusin Eva-Lena kom till växthuset förut, Eva- Lena hade skjutsat hit min faster. Hon ska sova hos pappa i alla fall en natt, för på dagarna ska hon hjälpa till i växthuset. :)

Jag och Kristian fick skjuts till Fränsta av pappa vid halv nio tiden. Vi var in på shell och jag lämnade in en Stryktips kuppong som pappa fick för att han fyllt år, det var det enda han kom på att han ville ha. Så det fick han, får hoppas att han vinner något nu. Så att vi kanske skulle kunna fara till Italien eller något sådant ;) Det krånglade lite när vi skulle lämna in dom, för jag hade skrivit två och då skulle den första kosta åttio kronor, sedan när han skulle trycka in den andra stod det att den skulle kosta sexhundra kronor, det bar en aning dyrt.. :p Det berodde på att det var nå smuts typ fett, där det stod att man kunde höja insatsen tio gånger typ. :p Ska skriva om den kupongen tills imorgon, slapp betala de där sexhundra i alla fall, gick ju att annulera eller något liknande tror jag det hette :p

Jag har suttit fast framför en massa bloggar sedan jag kom hem, :p
Jag läste på Bodils blogg att de fått en stor pojke, Grattis till dom! :)

Nu ska jag gå ner till Kristian som förhoppningsvis är vaken, och mysa lite på han! :D


Melissa

Grattis

Grattis Melissa, som fyller år idag!
Hoppas att det blir en trevlig födelsedag! :)


igår så var jag en sväng i stan

Igår Måndag så gick jag hem till mamma efter skolan, och hämtade Kristian som legat och sovit typ hela dagen eftersom att han sov så himla dåligt natten tills igår. :p Vi tog fyra bussen hem till min pappa och när jag kom innanför dörren där så stod det en tom drickes back där, då förstod jag att pappa skulle till stan.
Jag och Kristian åkte med pappa som skulle till Härnösand för att hämta krukor. :) Sedan åkte vi hemåt och var in i Birsta, först var vi in på Birsta city och åt på Mcdonalds. Jag åt chicken mc nuggets, det var jätte gott. Efter att vi ätit åkte vi på Willys och handlade, sedan åkte vi hemmåt, var hemma hos pappa igen vid halv elva tiden.
Jag badade igår kväll, och rakade benen och sånt där, det känns jätte bra när jag fått det gjort, är inte alltid jag orkar göra det. :p Vi sov hos min pappa igår. :)

Idag Tisdag har jag inte gjort så mycket än, varit på skolan bara, vi har haft bild. Nu har vi svenska och jag har ju skrivit klart min uppsats framtidsdrömmar och lämna in den. Så det känns inte som att det finns något vettigt att göra, då kan jag lika gärna sitta här, och skriva ett litet inlägg :D

Idag ska jag på vattengympa efter skolan. På Fredag då så funderar jag på att åka med Kristian till Stockholm och hälsa på en tant som fyller år i veckan. Får se om det går, med tanke på pengar, men ska prata med mamma senare så får vi se :)

Får se om vi kanske sover hos pappa inatt igen, annars kanske det blir ett inlägg senare också.
Jag ska försöka få till så att jag har internet hos pappa också, någon gång framöver, ska få klart på rummet först typ, kanske titta in i garderoberna och städa ur, om jag vågar det. :p Haha

Hej å hå :)Barnvakt och Pappa har fyllt år

I Fredags vaknade jag alldeles för tidigt av att mamma ringde, (ja vi är rätt lata hon bor två trappor upp). :p Somnade om efter det. Men vid tio tiden åkte jag med pappa till växthusen.
Där hjälpte jag till lite i växthusen, men gick senare upp och fixade på rummet. Har läst igenom massa gammla anteckningsblock och liknande och det var himla roligt att läsa igenom det kan jag lova, med lite inslag av tråkiga tider också. Men så har det ju varit. Tycker att en massa saker jag skrivit varit himla fåniga och jag undrar hur jag egentligen tänkte :p Var så onödigt ju att fylla upp en massa sidor med namn på folk jag gillade. Roligt var det att det var massa olika namn som jag knappt minns. :p Haha.

Vid fem tiden på Fredagen åkte jag med Olle, min mammas kille, hem till Fränsta. Jag gick och handlade eftersom att jag och mamma skulle göra tårta till pappa. Vi (hon) gjorde en smörgås tårta och sedan gjorde jag en fin GODIS tårta, det var en maräng tårta med massa olika godis på, riktigt mumsig blev den, typ. Var lite tråkigt för marängbottnen hade varit frysen sedan min födelsedag och den var himla tunn. Men fin blev den i alla fall. Bild kanske kommer någon gång i framtiden om jag får tag i en kabel mellan datorn och telefonen. :p

Vid halv sju kom Tilde min kusins dotter som är två och ett halvt, vi skulle vara barnvakt till henne i helgen. Jag och Tilde, Mamma och Olle åkte bort till min pappa, där bjöd min faster Barbro på Kåldolmar (vet inte riktigt hur det stavas), men gott är det. 

Jag och Tilde har haft himla trevligt, på Fredags kvällen badade vi badkar, sedan somnade hon.

Grattis


På Lördag morgon så ritade Tilde teckningar och jag skrev ett jätte fint kort som vi gav till min käre pappa som fyllde år! :) Vi åt lite tårta och kakor. Sedan var vi ner till växthuset och hälsade. Sedan gick vi, Tilde åkte vagn, till Fränsta. Hela vägen pratade hon, hon frågade vem som bodde i husen som vi gick förbi också pratade hon om hästar och lite alltmöjligt. :p
Jag hade ju pratat om att vi skulle gå till Annette, min mamma, och hämta pengar så att vi kunde gå och köpa glass. Så när vi kom in i huset i Fränsta sprang hon in i blomsteraffären där mamma var, med kunder och sa "Hej Annette, vi måste ha pengar vi måste köpa glass". Vi fick pengar och gick över på Ica och köpte glass hon ville ha en twister och jag en daim glass. Vi satte oss vid borden utanför Ica och åt glass och vi bytte glass flera gånger, Tilde sa att hon ville ha en "nu", en ny och då fick hon min och så fortsatte det. :p

mums


Efter att vi ätit glass så var vi till en lekpark och gungade och sprang runt. :) Det var jätte roligt.
Sedan gick vi och hälsade på tant Mary och Arne (och Anders som inte var hemma). Tilde var lite blyg i början men sedan var hon hur pratsam som helst, blev riktigt brydd faktiskt. Där åt vi lite kakor och hade trevligt.
Efter det åkte vi med Mamma och Olle till växthuset där åt vi smörgås tårta. Senare åkte vi till min Faster Ingrid och åt, pappas födelsedags middag, ugnstekt falukorv och potatismos. Var riktigt gott. Sedan så åkte Mamma och Olle upp till Gimåfors för att hämta katten som varit borta ett tag, men nu är hon tillbaka! :)

Tilde och jag åkte med Pappa "födelsedags(barnet)" till honom också packade vi ner godis och dricka. Sedan gick vi, hon åkte vagn såklart ner till Vikbron och fikade lite godis och kollade på fåglarna! :) På vägen hem somnade hon, inte konstigt med hur många gånger jag stannade i uppförsbacken där vid Vikbron :p Hon somnade lite tidigt, men det gick bra hon vaknade som tur var inte innan klockan sju imorse i alla fall! ;)
Igår natt hände något som jag tyckte var så himla hemskt. Jag satt nere på toa och pinkade också hörde jag hur Tilde verkligen skriker MARIA. Så jag springer snabbt som tusan upp för trappen och frågar hur det är med henne och vad som hänt, hon skriker MAPPEN, nappen var borta, då tände jag lampan och alldeles bredvid henne låg nappen. :p Jag frågade om hon drömt en mardröm och vad som hänt i den och då svarade hon att det blev fel. Efter ett bra tag somnade hon om och jag somnade också.

Idag har vi sett på tv, sedan kom Kristian och vi har kutat upp och ner mellan växthuset och huset. Vid två tiden kom Fia och Berra, som är min Moster och hennes man, som är Tildes Mormor och Morfar. :p Sedan dess har jag inte gjort något vettigt tror jag. Varit lite med Kristian som ligger nere på mitt rum, medans jag sitter här uppe, såg lite på Wipeout förut, men annars har det inte hänt så mycket mer.

Nu ska jag gå ner till min sötFIS Kristian som inte mått så bra idag, han har varit lite bakis typ :p
Jag har suttit fast här vid datorn ett bra tag, framför olika bloggar. Men nu ska jag gå ner till min sötFIS som jag så gärna vill vara med, han kanske sover, men det gör inget, För att inatt så sover jag i alla fall bredvid honom <3 Jag älskar honom så enormt mycket.
Imorgon är det skola så nu blir det...
Go´natt


Påsken

På skärTorsdagen så åkte jag buss med Agnez efter skolan, för att hämta Tilde i stan. Vi åkte tåg hem och det var trevligt, Tilde fick tåggubben han som tar betalt som oftast verkar sur, att prata och vara trevlig :p
Tåget kom till Fränsta vid halv sex tiden och då hämtade mamma oss vid tågstationen.
Jag var hem för att jag skulle packa och sedan åkte vi upp till Gimåfors.
Det var himla trevligt den kvällen, Vi åt tacos till middag också pysslade vi, ritade kort, klippte och klistrade också målade vi ägg med lite hjälp av mamma :) Tilde och jag duschade också, det var jätte kul. Badrummet var riktigt blött överallt efter det :p

På den långa Fredagen så fixade vi lite på påskkorten också klädde jag, mamma och Tilde ut oss. Till något som skulle likna påskkärringar xD Vi gick ut på byn, i Gimåfors. Två grannar var hemma typ, eller vi orkade inte gå så långt, men två grannar stannade vi till hos. Det var riktigt trevligt och Tilde var himla charmig. :)
Efter att vi varit ute och gått åkte vi skoter till Leringen, där anglades det och det var riktigt trevligt med släktingar från mammas sida. :)
På kvällen åt vi spagetti och köttfärssås hos Fia och Berra, Lina, Emma och Robin, Ludvig och Tilde. :) Det var mestadels roligt det också. Det var roligt att busa med lilla Ludvig, Tildes lillebror som är lite mer än ett halv år.

På Lördagen så kom vi ut på isen på Leringen rätt sent, vid två tiden typ :p Men det var trevligt ändå. Till middag åt vi påsk mat, riktigt mumsigt. Jag tyckte jätte mycket om den gravade laxen, med potatisgrejs :) Vi åt påskmiddagen hos Fia och Berra. Vi for hem därifrån rätt tidigt, vid åtta tiden, för jag skulle hem till Gimåfors och duscha och göra mig iordning, mamma skulle nämligen skjutsa mig till Erikslund, för dit skulle jag på partaj!

Det var okej trevligt i Erikslund. Var med älsklings Kristian och träffade på lite vänner också träffade jag på en massa som jag inte känner. :p Kristian och jag for hem rätt tidigt från Erikslund, vi fick skjuts av hans pappa till mig i Fränsta.

På Söndagen så vaknade jag upp och kände mig sugen på att fara upp till Gimåfors, tänkte att jag kunde cykla upp mot Nordanede och sedan tänkte jag att någon kunde hämta mig och skjutsa mig till huset i Gimåfors. Så jag for till pappa med Kristian, vi åt där och sedan skjutsade pappa och jag Kristian till Ljunga, för han var inge sugen på att fara till Gimåfors han. Jag åkte med pappa hem till honom och pumpade däcken på cykeln. Sedan började jag cykla, hittanför "Tirsta backen" så såg jag såna här gula blommor vid vägkanten Tussilago. :)

inte jag som knäppt kortet, har hittat det på google :p
sådana är fina,
och ger en känsla av att snart är sommaren här!

Sedan åkte jag vidare och kom på att jag kunde svänga in till Elisabet som ändå bor längs E14 som jag cyklade vid. För jag tänkte att hon kanske ville gå med mig fast jag cykla, en bit. Det ville hon och vi kom en liten bit, sedan ringde Kristian och gjorde mig super duper jätte glad. Han sa att det var typ tråkigt i Ljunga och att han ville följa med upp till Gimåfors och att hans pappa kunde skjutsa honom! :) Jag och Elisabet cyklade/gick tillbaka hem till henne, där lämnade jag cykeln och sedan åkte jag och Kristian med hans pappa upp till Gimåfors.

VI hade trevligt där uppe, jag och Kristian, Mamma och Olle, vi var ut och cyklade lite. :)
På söndag kväll så åkte vi skoter till Leringen och till Torpsstugan, där spelade vi kort med släktingar från mammas sida. Vi spelade ett kortspel som heter kneckt eller knäckt, jag vet inte riktigt hur det stavas :p Man spelar i alla fall med  femtio öringar och kronor. Min käre pojkvän som fått lite pengar av mamma spelade bort typ tjugo kronor(!!!), men det gjorde inget för vi slog ihop våra kassor :p också kom jag på att jag hade en massa kronor och kanske därför som det inte såg ut att vara lika mycket som i början. Men men en ganska trevlig kväll blev det i alla fall, den hade varit mycket trevligare utan alkohol tycker jag!!!!, men det går inte att göra något åt det, man kan ju tydligen inte ha roligt utan alkohol!?!!?!.

På Måndagen var man ledig, Jag, Mamma och hunden Vigg förstås, var ut på en trevlig upptäcksfärd, fast vi redan visste vad vi skulle upptäcka, samma hus som stått där i skogen jämt, men men, trevligt var det i alla fall! :)
Jag kommer inte ihåg om det hände något mer speciellt just den dagen, men mysigt var det att Kristian var med.

På Tisdag på dagen var jag och Kristian ensamma i huset i Gimåfors, vilket var trevligt, men samtidigt lite tråkigt, för Kristian var inte direkt pigg eller på hitta på humör, han såg mest på film hela dagen, Jag var ut och cyklade med Vigg, han sprang bredvid förstås :p När vi kommit hem från cykel färden så fick jag faktiskt får hund, Vigg som typ aldrig leker utan oftast alltid bara tänker på mat, att leka med en hundleksak som vi har däruppe. Det är inte ofta han leker, men det var faktiskt roligt och hunden var lite knäpp ibland, han sprang ut i snön, släppte leksaken och vägrade ta upp den igen, så då fick jag lite extra jobbig motion genom att gå i snön och hämta den, kan ju upplysa om att det knappt var någon snö där vi stod först. :p

Jag och Kristian friterade potatis och gjorde då chips, det vart faktiskt riktigt gott, med lite salt! :)

Kristian gjorde mig himla glad den dagen också, han frågade när jag började skolan och då så sa jag att jag börja på Måndag nästa vecka eftersom att jag har lov en vecka nu. Då såg han jätte glad ut och pussade mig och sa vad roligt! ;D Jag älskar honom!! <3

Jag tänker inte dricka alkohol och sedan köra när jag blir stor, så det så.
Och mina barn, ska aldrig få åka med någon som druckit alkohol, så det så.

Igår (som nu är i förrgår eftersom att klockan är över tolv) Onsdag, så for vi hem till Fränsta. Jag hjälpte helt frivilligt till i växthuset, det var roligt. Senare på kvällen så sov jag hos pappa. Jag sa jag älskar dig till honom när vi skulle gå och lägga oss, han sa självklart att han också gjorde det. Därför att jag berättar detta är för att det inte alls är ofta som vi säger det till varandra, men vi älskar ju varandra ändå. Men det känns ändå lite stort och jätte bra, efter att jag fått det sagt! :)

Idag (som egentligen är igår) Torsdag, så har jag också varit och hjälpt till i växthuset, där var även min pappa såklart, men även mina fastrar Ingrid och Barbro, min kusin Anna, en av mina kusiner på pappas sidas son Adrian, och mammas kille Olle. Jag har haft trevligt idag. Min faster Barbro, som bor några mil bort, skulle sova hos pappa inatt. Hon hade med sig Ärtsoppa som vi skulle äta till middag, så det gjorde vi.

Jag fick värsta idén förut, så nu har jag städat mitt rum hos pappa, bytt gardiner och flyttat om och sådant. Jag vill ju vara där oftare, så om jag får iordning där så blir det nog så också. Det är himla mycket större hos pappa. :) Men det är krångligt om jag ska ha internet där typ. Jag tror att jag inte var där så mycket förut beror på att jag rökte och det var mycket krångligare om jag skulle röka där och sådant eftersom att jag låtsades att pappa inte visste typ, sedan har det bara blivit att jag varit här mer. Men så vill jag inte att det ska vara, jag får faktiskt lite dåligt samvete över det ibland. Jag kommer i alla fall få det så fint på rummet! :)

Lite innan klockan nio ikväll, skulle pappa åka till Fränsta för han skulle göra en krans. Då åkte jag med honom hit hem till mamma. Här duschade jag och sedan gick jag upp mot Anton, för där var Kristian. Har varit en lite blandad kväll, med tjafs och sådant. jag var jävligt sur och otrevlig så jag förstår faktiskt lite att Kristian blev sur, men lite överdrivet vart det. Men jag älskar honom ändå, alltid, hur sur jag än verkar! <3

Nu är jag trött, så jag ska sova, ska ju faktiskt upp imorgon, för att fara till växthuset och hjälpa till där.

Imorgon händer det saker, roliga saker, mer om det imorgon eller någon annan dag, men jag kan ge en ledtråd och berätta att jag kommer vara barnvakt på kvällen.

På Lördag fyller min käre pappa år, fråga mig inte hur många, men fyller det gör han i alla fall och det ska firas! :)

Kanske mitt längsta inlägg någonsin, men men det är ju innehållsrikt :p

Go´kväll!

räk ceviche

Jag hade tänkt skriva ett långt innehållsrikt inlägg om påsken, men jag gör det imorgon istället.
Nu ska jag gå till pappa och se på "Efterlyst", ska sova hos pappa inatt. :)
Jag och mamma har gjort Räk ceviche, det är räkor, mango, spansk peppar, lök, koriander, limesaft, majsolja, salt och socker. Man ska äta det med (salta) nacho chips och jag tycker att det är jätte smarrigt. Receptet kommer från kokboken Sydamerika, som jag köpt med tidningen för ett tag sedan. Jag ska ha med mig denna räk ceviche till pappa och bjuda på. :)

Jag har haft en jätte trevligt påsk och skriver om det imorgon! :)

Go´kväll <3

Kristian

Kristian kom hit igår kväll, och sov här :D
Vi får se om han följer med upp till Gimåfors ikväll, jag hoppas verkligen det.

Idag ska jag ju som tidigare sagt, fara till stan efter skolan. Och hämta Tilde, jag ser verkligen fram emot det! :)

Glad Påsk, och kram på er alla! :)

Glad påsk på dig! :)


Påsk och Tilde

Idag på skolan fick vi påsklunch, det var prinskorvar och köttbullar, potatis, ägg med nå vitt och räkor, rödbetssallad, leverpastej, gravad lax och lite fler saker också :D Det var riktigt mumsigt.

Det har varit lite problem på skolan idag, det fanns inge färg i skrivaren i datasalen, vilket var lite taskigt eftersom att jag skulle skriva ut mina framtidsdrömmar som jag sparat på mailen. Jag skrev ju mina framtidsdrömmar igår, på min dator nere, den är inte kopplad till någon skrivare så jag sparade det på min mail och tänkte att jag skulle skriva ut det på skolan. Det blir inte alltid som man tänker, försökte logga in på min mail på en dator i lärar rummet, det blev bara error hela tiden, sedan loggade jag in på en dator i datasalen. Efter ett tag, när jag suttit där och ändrat om lite, så berättar en människa där att det inte gick att skriva ut, eftersom att det var slut på färg... Fick maila dokumentet till en lärare som skulle skriva ut det på en lärar dator. Mailet jag hade skickat till henne hade det blivit något fel på. Då skulle jag ta fram dokumentet på min användare och kopiera och klistra in det i ett nytt mail. Då märkte jag att det var visst inget sparat. Så då fick jag logga in på min mail igen och sedan ändra och typ rätta på nytt. Sedan mailade jag det till läraren och jag hoppas att det gick bra och att min lärare fått det, så att jag kanske eventuellt kan rätta det imorgon. :p
Vart nog väldigt invecklat det där, men som jag förklarat, det gick inte riktigt så bra idag, med mailen. :p

När vi slutat klockan två, åkte jag buss med Agnez till stan. Hon skulle hämta sin nya SKIT FRÄNA mobil. Vi åkte med Birsta pendeln ut till Birsta, var in på Cupolen på Audio Video och hämtade Agnez telefon och sedan var vi in en snabbis på Willys för jag skulle handla lite saker. Efter att vi varit på Willys traskade vi vidare till Barnens hus och köpte där en lite sak, som våran lärare som ska få en bebis, ska få. :)

Imorgon Torsdag då slutar vi redan klockan två, för ovanligthetens skull. :)
Då ska jag till stan, Agnez ska följa med mig. :) För jag ska hämta Tilde. Hon ska vara hos oss imorgon kväll i Gimåfors, jag tänkte påskpyssla och lite sådant med henne :D
Sedan på fredag ska vi också pyssla lite och eventuellt gå ut till grannarna och önska dom Glad Påsk! :)
Hela helgen kommer jag att vara i Gimåfors och i Leringen, det ska bli himla jätte roligt att träffa släktingar! :D
Förhoppningsvis vill Kristian också följa med <3

Nu ska jag ta och göra klart biologi arbetet. :)


Go´kväll! 

God morgon!

En god morgon är det, och pigg är jag! :)
Ska strax gå och äta frukost, hoppas att ni alla får en trevlig dag! Det hoppas jag att jag också får.
Det blir väll inte annat än man gör det till, så jag får se till att det blir en trevlig dag! :)

Jag vill träffa Tilde (mitt kusin barn) och det kanske jag får göra imorgon! :)
och min sötFIS vill jag också träffa! Det hoppas jag att jag få göra ikväll!
Kristian, jag älskar dej. :)
Älskar honom <3


blahablaha, skol less!

Jag har suttit och skrivit på mina framtidsdrömmar, det gick ganska bra. Men jag tyckte inte att det blev riktigt bra.. Får fixa till de imorgon. Jag tänkte göra klart hemprovet för respirationsorganen, men det gick inte så bra det heller. Jag tyckte inte att det blev bra och jag har absolut inte gjort klart, men jag får fixa det imorgon. Jag som hade tänkt följa med Agnez till stan.
Men imorgon blir jag nog hemma. Är ju ändå ganska onödigt att slösa buss och tåg biljetts pengar, bara för att. Typ. Vill egentligen fara, men vill mer lämna in tre bra skolarbeten på torsdag. Eftersom att våran Svenska och So lärare ska hem och föda på påsk lovet så vill jag ha det klart. Men jag får se hur jag gör.

En god natts sömn väntar! :)


Kram och godnatt!

datasal

Jag sitter på skolan, i data salen. Ska leta lite information om filmen "Marley och jag".
Vi hade bild förut, då fick vi se på någon film. Tråk, jag som hade tänkt göra ett stor påsk ägg till mamma, men det fick jag inte. Jag tycker att pontus i min klass är dryg och respektlös, hejsvejs.

Idag ska jag på vattengympa sedan duscha. Och ikväll då SKA jag sitta med massa skolsaker.. :p

Hejsvejs!

Byxor

Kristian ringde mig på lunchen, han hade fyllt på telefonen och var i Fränsta :) Träffade honom en liten sväng vid busshållsplatsen, frågade Emma min lärare om det var okej att jag kanske kom fem minuter sent på nästa lektion, då sa hon att jag kunde få gå lite tidigare från matten iställe eftersom att jag ligger före :p Så då hejjade jag på Kristian och sedan gick jag tillbaka till skolan. Har haft idrott idag vi fick hoppa hopprep och ta tid, jag hoppade 80 hopp på en halv minut, det tyckte jag var bra gjort. Agnez mådde dåligt idag, så hon for hem.. Jag hoppas att hon mår bra imorgon! :)
 Jag hade syslöjd på eftermiddagen och jag började, fortsätta på mina byxor :p Har inte haft slöjd sedan vecka 50. Haha.

Elisabet och Madde har varit här hos mig, vi har sett på lite film.
Jag känner att jag behöver göra lite skolarbete, :/ men det blir bara inte av..

Har sett på tv ikväll, och nu ska jag gå och se på Ballar av stål :)

Nå vrål :p


Kanske skriver mer senare, kram så länge! : )

Fågelskrämma


Ett huvud utan bekymmer, finns bara på en fågelskrämma!så de så.

Friterat och kebab rulle

Igår Lördag vart det inge skoter åkning i Gimåfors, inte idag heller för den delen. För mammas skoter ville inte starta och det är inte så bra snö att köra skoter på heller. :p

Rolig bild

Igår var jag, Mamma och Olle ute på årets första cykel tur, riktigt härligt var det, eftersom att det var så himla fint väder! Cyklade inte med en sådan cykel som är på bilden men något liknande. :p
Mamma smart skaft då. Hon sa " i vanliga fall så växlar jag hela tiden, men jag gör inte det lika ofta på den här cykeln"
också var det en cykel utan växlar som hon hade. xD Haha!

Vi åt jätte god middag igår, friterat! :) Senare på kvällen såg vi film och käkade godsaker! :D

Imorse direkt efter att jag vaknat, till och med innan frukost, cyklade Mamma och jag upp på byn för att köpa tidningen. Det var inte så himla fint väder, utan var mest dimmigt, kyligt var det också. När vi kommit hem så åt vi frukost. Mamma har städat idag och jag har jobbat med lite matte. :p Förut så regnade det lite också.
Vi kom hem från Gimåfors för ett litet tag sedan. :) På hemvägen var vi in i Torpshammar på Björnbiten och köpte kebab rullar, så nu har jag ätit det också. :)

Jag funderar på att gå eller åka till Ljunga, för att sova hos Kristian inatt ;D

Hejjsvejs! :)

Vad skönt

Jag somnade igår vid halv ett tiden (var egentligen idag eftersom att klockan var över tolv), och var så himla skönt att vakna imorse. utvilad! :)
Jag hade tänkt fara till Ljunga och vara på baljan ikväll eftersom att Oliver hyrd den. Men nu känner jag mig inte ett dugg fest sugen så jag tänkter åka med mamma upp till Gimofors istället. Förhoppningsvis blir det lite skoter åkning ikväll.
Mamma blev jätte glad när jag sa att jag skulle följa med så nu har vi bestämt vad vi ska äta också, det blir friterad kyckling, friterade räkor, ris och sötsur sås.
Sedan blir det friterad banan med glass till efterrätt, vad mumsigt det ska bli!! :D
Kristian hade ingen lust att följa med upp, men jag överlever nog ändå, förhoppningsvis! :p

Ska nog göra lite skolarbete idag, annars kommer jag bara ta det lugnt! :) Nu ska jag ta och göra iordning Mias present!


Jag älskar dig! <3

har fixat bilden på photofunia.com :)
så enormt jätte himla baota mycket, så det finns knappt ord att förklara!


Smörgåstårta

Städade förut, tiden bara rann iväg och plötsligt var klockan halv sex.
Då var jag klar med städningen men hade inte duschat och fixat Mias present.
Jag fick vänta på varmvatten i en evighet kändes det som, men det var i själva verket kanske tjugo minuter, :p Men Andreas min låtsas bror var här och han satt vid datorn uppe för han skulle lägga upp någon blocket annons, så inte kunde jag skriva ut något och fixa Mias present heller (skrivaren är bara kopplad till datorn uppe). Jag hoppade in i duschen vid sex tiden och tog låååång tid på mig, skulle raka benen och sådär. :p Klev ut ur duschen och började fixa mig lite och klockan började närma sig sju, (panik) jag hade fortfarande inte fixat Mias present och jag skulle ju till henne vid sju. Hon fick en (enligt mig) väldigt fin blombuket som jag gjort alldeles själv. "STOLT" Fixade inte presenten innan jag for, så hon ska få den imorgon istället. ( Imorgon som egentligen är idag eftersom att klockan är över tolv, men men )

Hos Mia blev jag bjuden på jättte smarrig smörgås tårta. :D Vi har inte gjort speciellt mycket, bara tagit det lugnt.
Och det känns riktigt skönt, en lugn fredagkväll. Nu är jag pigg imorgon och kan fixa lite skolarbete. :)

Jag blir lite smått irriterad för att hon inte verkar uppskatta saker!!!

Mia sa att hon ville gå och lägga sig, så jag ringde efter pappa som hämtade mig och skjutsade mig till Fränsta :)
Var riktigt flitigt när jag kom hem! Tog reda på tvätten som låg i tvättkorgen, för att kunna lägga ner den hängda tvätten i tvättkorgen för att sedan kunna hänga upp det jag tvättat :p

Nu ska jag bädda sängen och sedan är det godnatt!

just ja, jag har inge dubbelt täcke påslakan rent, vad ska jag sova med inatt mån tro. :p
En katt och en filt blir nog mysigt och bra :)

Biblioteket

Skola idag, vi fick pannkakor med sylt och GRÄDDE till lunch. :) Vi har nog aldrig förut fått grädde till så det var roligt, jag tyckte faktiskt att pannkakorna på skolan var ovanligt goda idag också :)
Hade inte med "Framtids drömmar" kladd anteckningarna på skolan idag, så jag hade typ inget att göra på svenskan, svensk/engelskan och so:n så på de lektionerna bad jag om att få sitta i biblioteket, så där har jag suttit och läst gamla tidningar :) Fast på matten (och engelskan) var jag rätt flitig!! :)

Har plockat ihop lite på rummet och kom på att jag ska ta och dammtorka, så bestämde mig för att koka mina disktrasor, vill ju ha rena såna. Nu sitter jag och väntar på att bakterierna ska försvinna. :P 
Men som sagt jag ska ta och städa nu, skriver nog mer senare :)

Hejsvejs så länge!

Badkar, toalettstol och Grattis Mia

Idag har jag varit på skolan. Till lunch fick vi kött, potatisgratäng och sås :) Vi fick även efterrätt, kladdkaka med grädde, grädden var vispad så den var ungefär i vaniljSÅS form, men gott var det :D
Hade idrott idag, där gjorde vi hinderbana och tror inte att någon av mina klasskamrater som deltog inte tyckte att det var jobbigt. Jobbigt var det verkligen att springa tre uppvärmnings varv och sedan tre till, bara för att. :p Efter sex varv fick vi ha fritt och jag gick ner till styrkehallen och tränade :) Använde maskinen som jag även använde i måndags, i tjugo minuter. Riktigt stolt, idag igen :) Hade musik efter idrotten (de sista timmarna) och det var ganska trevligt faktiskt.

Efter skolan åkte jag och mammas kille Olle till Sundsvall stad. Skulle dit för att hämta ett badkar och en toalett stol som min moster Fia och hennes man Berra inte skulle ha kvar. Badkaret ska vi ha i huset i Gimofors :)
Det första vi gjorde när vi kom ut på Birsta var att gå på McDonalds för jag vart jätte sugen på chicken mc nuggets när jag satt i bilen på väg till stan. Efter det kollade vi lite i Panduro hobby affären för jag har tänkt göra en scrapbook. Sedan var vi på ÖB där vi handlade lite saker som behövs hem, och efter det var vi in på IKEA en sväng för jag skulle köpa en ram som jag ska ha till en present som jag ska ge till Mia imorgon, hon fyller ju femton idag. Ska dit imorgon vid sju eller något sådant och fira henne :)
Efter att vi varit ute på Birsta for vi till Granlo och hämtade badkaret och toalettstolen hos min moster Fia och hennes man Berra. Olle drog ut på tiden där, genom att dricka kaffe och surra. :p Men men vi for sedan vidare till min kusin Emma för jag köpt en skit frän body på ÖB till hennes lilla son Ludvig :) Fick kort på Tilde som jag bett om skita länge :D

Imorgon efter skolan SKA jag städa. För det är sååå smutsigt här.. Jag blir så jävla negativ när det ser ut såhär, har plockat ihop lite ikväll men det är långt ifrån fint!!. Efter att jag städat ska jag duscha och göra mig fin och sedan fara till Mia.

Jag vill att Kristian ska vara här nu.. Men han sover hemma i Ljunga inatt typ. :p <3

Grattis

Grattis till Mia som fyllt femton år idag. :)

Godnatt gott folk!

Nu är klockan mycket


Nu har klockan hunnit bli halv ett, idag igen. Jag fastnade vid en blogg idag, som igår kväll och nu är jag hungrig också, som igår. Men jag orkar inte gå upp och äta något idag heller, så somnar hungrig. Väntar till frukosten! :)

Godnatt på riktigt nuMackor

Det var trevligt i Gimåfors, på blommskotts auktionen :p Jag var hungrig, så när det bjöds på mackor och vi fick fem mackor till vårat bord, fast vi bara var tre. Jag, Mamma och olles mamma Berit som satt där. Fick jag äta tre mackor och jag tror att alla andra på hela stället åt en. Sedan kom dom runt och bjöd och frågade om man ville ha mer så då fick jag en till. :) Haha. Gubben som ropade ut sakerna, tog jätte mycket betalt för blommorna, tyckte jag. :p Haha. Men det är ju bra att Hembyggdsföreningen får (inte så lite) pengar :)
Nu är jag hemma, har suttit fast framför en blogg som jag tycker är spännande sedan jag kom hem :D
Kristian har varit i Ånge idag.. Han kom precis förbi en sväng för han skulle hämta sitt leg, han skulle till stan han och gå ut.. Inte så kul, men han har säkert trevligt, med sina förbannade vänner. :/ Nu är jag besviken igen, det kan lätt bli så..
Men strax en ny dag och nya tag. :)

Godnatt. :)

Blommskotts auktion

Varit på skolan idag, det var kyckling ringar med ris och curry sås till lunch :)
Jag har varit och pratat med studie yrkes vägledaren flera gånger idag, ställt en massa frågor både lite olika som bara ploppa upp i mitt huvud och om vad man ska gå för utbildningar om man vill bli barnmorska, funderar faktiskt starkt på att bli det nu. Om man ska bli barnmorska ska man först gå omvårdnads programmet i tre år, sedan sjuksköterska utbildning som också är treårig, sedan ska man jobba som sjuksköterska i minst ett år, sedan ska man gå en, ett och halvt årig barnmorska utbildning. Det verkar lite långt, men är det något jag ska bli, som tar långt tid, blir det nog barnmorska! :) Den sist nämnda barnmorska utbildningen finns som närmast i Umeå, men då fanns den så man kunde gå på distans :) 
Så var det med den skoldagen :p
Sitter hemma nu, gör lite skolgrejs, har rättat det jag skrivit om Frälsningsarmén, så nu ska jag nog skriva lite på "framtids drömmar" och sedan kanske läsa lite engelska glosor :)
Jag ska troligtvis följa med mamma upp till Gimåfors, så fort mamma har stängt affären :) Vi har ett hus i en liten liten by ute i skogen där. Klockan sju är det blommskotts auktion på bygdegården i Gimåfors ;) Blir nog trevligt, hoppas jag i alla fall. :)


Alla morgondagens blommor gömmer sig i frön som sås idag.

blomma


 
Kanske skriver mer när jag kommit hem, om jag kommer hem ikväll vill säga. Hoppas på det.
Hejsvejs!!

Vattengympa och bio

Igår var jag på skolan, vi fick taco buffé till lunch. Sedan spelade vi sänka skepp på matten, för vi ska hålla på med kordinatsystem, som jag redan börjat med :)
De sista timmarna på elevens val satt Agnez och jag i sal 2, när vi slutat där gick vi upp på badhuset och hade vatten gympa, det var tråkigt för min Fastre Ingrid var sjuk, så hon var inte där. Usch och fy och blä, det luktade så mycket pink i poolen, har aldrig varit med om värre. :p
Efter vatten gympan fick Agnez och jag skjuts hem till mig, där jag duschade väldigt snabbt och sedan tog vi tjugo i sex bussen till Ånge. Var hos Agnez en liten stund, åt mat och såg på lite tv. Agnez mamma är lite kul, hon gick och prata engelska hela tiden för hon ska på någon jobb intervju eller något sådant och då skulle man kunna bra engelska, bra och bra vet jag inte än, men det blir väll :) haha.

mums

Agnez och jag var med Feliziah och Henrik på bio i Ånge, vi såg på "I taket lyser stjärnorna" jag har läst den boken, filmen var också bra, fast det blir ju inte samma sak. Den var lite sorglig också så både jag och Agnez fällde några tårar :p Agnez åt upp en hel popcorn påse typ helt själv! Haha. Och jag åt upp nästan en hel hjärtan påse :)

Jag tog 21:52 tåget hem från Ånge. Kristian klev på i Ljungaverk :) och följde med mig hem och sov här inatt ;D


Jag älskar honom <3 

Nu ska jag gå ner och borsta tänderna och sedan gå till skolan.
Hej så länge :)