Jag är tydligen överviktig, superduper viktig alltså ;)

Tack bmitest.se
´
Jag behöver alltså kontakta läkare. Näe jag har redan sagt att jag ska börja gå ut och gå, jag och en kompis har faktiskt bestämt att vi ska göra det, senare denna nya dag eller tisdag tänkte vi troligtvis börja. Det ska bli skönt att gå ut och gå.
´
Jag har faktiskt dragit ner på socker, (köper inte godis, för det mesta).. förutom de senaste tre dagarna eftersom att jag bakat en snickerskaka och sedan har jag varit superduper hälsosam och ätit pizza för första gången på riktigt länge, två gånger den senaste veckan... :P haha. Aja i Fredags tränade jag som tusan och kunda knappt kliva av bussen på Lördagen pga träningsvärken. På kvällen grät jag nästan för att det gjorde så ont att röra sig, dagen som nyligt tog slut har jag också kännt av benen, samtidigt som det är hemskt känns det bra att jag faktiskt gjort något!
´
Fast jag litar inte riktigt på BMI testet eftersom att en som bör gå upp i vikt fick normaltviktig som svar. Och jag har säkert mycket muskler som väger också, haha! ;)
´
Aja nu ska jag borsta tänderna och strax gå och lägga mig. Förresten kan jag tänka mig att jag gått upp lite den senaste tiden eftersom att jag försöker sluta röka, har endast rökt en halv, plus en halv cigg sedan den 16/1(tror jag det var).. Känner inte direkt att jag blir stöttad av min omgivning, fast det ska nog gå bra ändå. Jag vill verkligen lyckas den här gången. På riktigt och aldrig mer vilja ha en ciggjävel, för det vill jag fortfarande. Även fast att jag absolut inte alls vill det! Vill vara lika motiverad som jag var för några månader sedan...
Känner att jag behöver sluta röka innan jag kan köpa ciggen med säkerhet, därför att då kommer det bli svårt som bara den att sluta! =)

Pro-ana och Pro-mia

Jag läste om något jag inte hört om förut, Pro-Ana. Det är ett fenomen när människor inte anser sig lida av sjukdomen Anorexi utan anser att det är deras livsstil, något de valt själva. Eller något liknande om jag förstått det hela rätt.

Hittade den här bilden;
Bildlänk
´
Jag mår dåligt när jag hör om att andra människor mår dåligt. Jag mår dåligt när jag får veta att människor svälter sig. Nu känns tanken på att fasta bara skrämmande, fast jag har ju tänkt göra det för att rena kroppen, inte för att gå ner i vikt..
´
Jag tror att detta fenomen eller vad jag ska kalla det finns pågrund av de ideal vi har här i vår del av världen. Jag känner mig lite ställd just nu och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller jo, alla duger inte bara som de är. Alla är helt perfekta som de är så länge kroppen mår bra. Så länge kroppen fungerar som den ska.
´
Jag tycker att det är hemskt att människor svälter sig själva frivilligt, när det redan är superduper smala. Visst, jag kanske inte har någon rätt att påpeka andras vikt, fast när jag bryr mig om andra människors hälsa kan jag väll få göra det ändå?! Att svälta sig kan inte vara bra. Känner du att du behöver prata om någonting vad som helst, och inte har någon att göra det med är det bara att skriva till mig. Jag skulle vilja hjälpa alla människor i hela världen som mår dåligt, fast jag är ingen superwomen, eller på sätt och vis kanske jag är det, fast jag har fått höra att det inte är mitt ansvar och att jag ska kunna rädda allt och alla. Fast jag kan försöka med det lilla jag kan.
´
Jag tänker på Sofia nu igen, hon mådde också dåligt, fast då berodde det ju på mobbning.. Jag vill inte att människor ska må dåligt. Jag vill inte att det ska behöva sluta med det som det slutade med i Sofias fall, självmord. Jag vill kunna hjälpa, så om någon någongång behöver prata med någon så finns jag.

Kivi och monsterhund

fram_kivi_165x165.jpg

Nu har det kommit en barnbok som inte är skriven om han eller hon utan om hen. Om Kiwi som önskar sig en hund. Jag har själv inte läst boken så jag kan inte säga att den är bra, fast jag tycker att det är en riktig bra tanke, det är en av tankarna jag haft om när jag ska skriva en barnbok.

Att mina framtida barnböcker ska vara skriven om hen, inte alla kanske, för att kunna skriva "Kalle med klänning" och "Kalle som Lucia"- liknande barnböcker. Fast jag har tänkt på hen och har funderat på namn likt Kim som vi inte redan har ett bestämt kön på.

"Varje gång man skriver han eller hon får man ett kulturhistoriskt bagage att förhålla sig till; medvetet eller omedvetet måste man möta upp eller bemöta sina egna och andras bilder, tyckanden, fördomar och generaliseringar om manligt/kvinnlig och pojkigt/flickigt. Det är jätte skönt att slippa den biten", säger Jesper Lundqvist som skrivit boken, i ett pressmedelande.

Bilderna är på Sagolikt bokförlags böcker

När jag tänkt på framtida barnböcker har jag även tänkt att jag vill att de ska vara tryckta med tanke på miljön och FSC-märkt papper är något jag pratar om, nu när jag tittar på OLIKA,s förlags hemsida så ser jag att boken är FSC-märkt! =D Är det någon som är rik eller bara är väldigt snäll så får ni gärna köpa Kivi och monsterhund- boken till mig, så att jag vidare kan låna ut den till barnen i min närhet! =)

Vad är det för fel på att skriva han och hon då?, kanske du nu tycker. När vi får höra om det är en han eller en hon får vi automatiskt en tanke om hur personen ska vara. Det är skillnader på flickor och pojkar, jo det är sant, flickor har en snippa mellan benen och pojkar har en snopp. Sedan förväntas flickor och pojkar att vara olika.

Jag blir så tyst när människor ber mig förklara varför vi ska använda hen, vad det spelar för roll, varför människor inte ska få veta om det är en flicka eller pojke. Jo därför att om mormor vet att det är en flicka eller en pojke vi pratar om så kommer barnet att bli bemött på olika sätt. Jag har en vän till mig som aldrig fick följa med pappa ut till garaget, fast det fick lillebror och storebror göra.. Det är viktigt! Fast jag har svårt att hitta de rätta orden när jag ska förklara varför genusarbete är så viktigt!

Djur i fångenskap

Jag har nyss suttit och sett på en dokumentär som heter "En lycklig elefant", som handlar om en elefant som fick se sin mamma bli dödad och fick flytta till en man, David som startade upp en cirkus, där elefanten blev stjärna. När Flora som elefanten heter blev äldre märkte David att hon inte gillade att uppträda längre och han försökte få henne till ett bra liv, det gick inte att flytta tillbaka Flora till landet där hon kom ifrån och sedan hände de massa saker och tillslut får hon ett bra hem. Men då får inte David komma och hälsa på efter några besök eftersom att hon som äger Floras nya hem har kommit på att flora kan lida av posttraumatiskt stressyndrom. Det var sorgligt... Att inte Flora fick se sin David igen och att inte David fick se sin Flora igen.
´
´
Jag är ingen elefant expert så jag vet inte om det hade kunnat varit dåligt för Flora att träffa David igen, och jag tvivlar på det. I sluttexterna på dokumentären stod det i alla fall något i stil med att djur än idag fångas in och tvingas leva i fångenskap hela livet pga att vi vill gå på cirkus, zoo,n djurparker m.m.
´
Och detta är något som jag har funderat på förut, att jag inte skulle vilja visa mina framtida barn djur som bor i fångenskap, för det är inte det som är det naturliga. Då skulle jag hellre åka till något land där det bor elefanter och hoppas på att få se dem där, i frihet!
´
Det var även något som jag funderade på när jag var på cirkus för något år sedan med mitt kusinbarn, jag tänkte på djuren då också, den stressande irriterande musiken, alla för djuren okända människor och alla applåder och andra oljud. Näe, nu tycker jag att vi alla bör dra vårt strå till stacken för att minska ner på infångandet av vilda djur, gå inte på cirkus, djurparker eller liknande!!
´
Snälla?

´
Låt djuren vara fria!
´
Likadant tänker jag med vilda fåglar, jag tycker att det vore häftigt med en talande papegoja, fast de blir ju väldigt många år och de eller deras förfäder har blivit infångande från det vilda och säkerligen fått suttit i alltförtrånga burar och haft det jävligt dåligt, och jag vill inte stötta den industrin, så därför vill jag inte skaffa en papegoja, fast om jag skulle bo i djungeln skulle jag ju kunna börja lära någon eller några att prata! ;)
´
´
Det känns bättre och mer naturligt att fåglarna ska få må bra i det fria,
att fjädrarna ska kunna växa och inte skadas pga små burar och
att de inte ska kunna bli bortglömda och bara stå någonstans i någons hus i en bur.
Dit någon "måste" gå för att fylla på vatten och mata liksom.
Visst kanske vissa låter fåglarna leva fritt i hemmet,
fast det känns inte riktigt helt bra det heller!
´
Sedan är papegojor oftast så att de tyr sig till en i familjen, de kan vara svåra att ha i en parrelation har jag hört och läst och de kan bli väldigt avundsjuka om en får barn, och det hade ju jag tänkt skaffa i framtiden, och då vet jag inte om det skulle kännas rätt om jag inte har den tid jag haft för papegojan. Lite så tänker jag, nu behöver jag sova, Godnatt! =)

Bildlänk1Bildlänk2Bildlänk3

Indien

Just nu sitter jag och läser om Indien för jag ska skriva om det till engelskan, hittade deras nationalsång som verkade ganska lugn, skön och fin i början, fast det är så livat här så jag får försöka lyssna på den när jag kommer hem istället! =)

Fasta

När jag satt och såg på Caveman på Discovery och deltagarna svälte så kom tanken upp i mitt huvud att jag skulle vilja testa att fasta. Jag ska nog ta och läsa på om det och se om jag hittar några nyttiga miljövänliga drycker som jag kan dricka under tiden, jag kan tänka mig att det är ganska bra att fasta och att kroppen renas.Det här ska jag ta och läsa på om. Fast inte ikväll, så är det någon som har någon som har några tankar angående att fasta och så, kommentera gärna så länge, jag ska duscha och byta sängkläder innan klockan tolv så Godnatt! =)

Finns det kravmärkt katt och hundmat??

Idag var jag och handlade mat till både mig och djuren och en tanke som slog mig var att finns det inte kravmärkt katt och hundmat? Jag menar jag vill inte ge djuren industriproducerat kött som jag inte ens äter själv.

Nu har jag suttit och sett på Caveman på Discovery, det handlar om människor som vi gjorde för 2000år sedan eller något sånt, det är andra programmet och nu idag lyckades de döda en hjort. Det kändes hemskt och tre av deltagarna i programmet blev faktiskt berörda, jag med. En deltagare ville inte äta hjorten, hon ville inte äta rött kött och blev väll på sätt och vis äcklad tror jag. Jag tror att vi människor kan leva på bara vegetariskt, jag tror inte att det är något "måste" att vi behöver kött.

Ibland funderar jag faktiskt på att bli hel vegetarian
, sluta med både älg och fisk. Speciellt eftersom att min mage inte verkar må speciellt bra på älgköttet. Fast jag vet inte om det är fler faktorer som spelar in, fast jag känner inget super behov av att äta älgköttet. Fisken vet jag inte heller, känns som att jag skulle vilja leva utan den eller bara och endast äta "hem" fångad fisk.

Någon dag kanske jag tar steget och börjar tacka nej till älg också, det känns liksom hemskt att döda för mat, även fast att jag vet att något alltid måste dö, vad jag än äter som jag inte odlar själv. Fick en hemsk bok förra julen som handlar om att det inte går att äta utan att döda, skogar skövlas och djuren i skogarna dör, m.m m.m. Tack för boken liksom, jag kanske borde sluta äta i över huvudtaget.

Katwise! =D

Felicia tipsade mig om en häftig kvinna, Katwise. Hon syr kläder av återvunna gamla kläder, och bor i ett regnbågsfärgat hus i skogen.
Upcycled Sweater Tutorial - Rainbow Pixie Coat
Upcycled Sweater Tutorial - Rainbow Pixie Coat
Upcycled Sweater Tutorial - Rainbow Pixie Coat
Sweater Coat by Katwise - Tutorial PDF
Sweater Coat by Katwise - Tutorial PDF
Sweater Coat by Katwise - Tutorial PDF
Sweater Coat by Katwise - Tutorial PDF
Detta gör inte att jag blir mindre sugen på att börja sy. Har velat göra det så grymt länge nu, fast har inte fått fingrarna ur röven och beställt hem ekologisk tyg, nu kom jag på det att jag kan sy alla sorters kläder i återvunna tygbitar istället, ååå va roligt och häftigt. Nu tror jag att jag ska måla lite, och be alla mina vänner om gamla tygbitar. =D

Barnmodeller, rakade ben, smink och gråtande barn.Igår såg jag det omtalade programmet
"Mammor och minimodeller" på tv3play, det var hemskt fast ändå vill jag följa det och se vad för tok som kommer att hända.

En liten flicka rakade benen, och mamman uttryckte det som att dottern "ville kunna använda shorts". Hallå?! Alla människor kan använda shorts, män som kvinnor, håriga och rakade. Under Sommaren som kommer ska jag nog inte raka benen, jag ska visa främst min kusin dotter och alla andra i min omgivning att kvinnor också har hår på sin kropp.

Jag kanske är lite av en hårfantast, jag tycker att det är häftigt och snyggt med hår under armarna på både kvinnor och män. Själv fick jag röda prickar och ont när jag rakade mig under armarna så jag har slutat med det.

Tror att en orsak också kan vara att jag sett på LadyDahmer som inte rakar sig, hon är så stark och hon har nog på sätt och vis hjälpt mig så att jag också vågat skippa rakhyveln. Benen har jag inte heller rakat på ett bra tag, fast de har jag faktiskt större komplex över, och nu efter att jag sett denna lilla flicka så tänker jag faktiskt skita i mina egna komplex för hår är inte något att skämmas över, hår är väll det naturligaste som finns, annars hade vi väll fötts hårlösa, inte sant??

Det är är Natashja som bloggar på http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/
Oj, jag tappade visst tråden lite grann så jag återkommer till programmet, en av flickorna som var med satt och berättade att hon ville bli "djursköterska" när hon blir stor, då hör vi mamman ropa i bakgrunden, "Men varför är du med i det här programmet?", då säger dottern "Du ska vara tyst".

Det känns lite som att dottern inte får ha sina egna drömmar där, fast vad vet jag, jag är inte med dem i det verkliga livet. Fast mamman kändes riktigt bestämd över att dottern skulle lyckas i livet, om jag inte blandar ihop den här flickan och mamman med någon annan i programmet.

En till av flickorna ville också arbeta med djur när hon blir större, hon ville bli veterinär och modell. Jag undrar om flickorna senare blir uppmärksammade om att det faktiskt förekommer djurförsök inom kosmetika industrin. För er som sminkar er så hittade jag precis en länk till en lista över kosmetika som inte testats på djur.

http://www.forskautandjurforsok.se/djurforsok/exempel-pa-djurforsok/kosmetikatester/lista-kosmetika-inte-djurtestats.php

Det är ju bra, fast jag tycker att ni även bör tänka på att endast använda ekologiska varor, även på smink. För genom huden åker verkligen kemikalier och olika saker in i kroppen.

Tappade tråden igen, nu ska jag försöka att bara skriva om programmet. En av flickorna sminkade sig, "för att hon ville det", deklarerade hennes mamma. Ja, fast det är ju inte så konstigt om flickorna får lära sig att det viktigaste är att vara fiiiina och får se att mamma sminkar sig varje dag. Det är sorgligt tycker jag, att så pass små barn sminkar sig för att vara fina.

En av mammorna i programmet verkade ju faktiskt lite halv vettig eftersom att hon ansåg att så unga barn inte behöver smink, inte förrän de är 12-13år tror jag hon inflikade efteråt. Ska de va så ska de va, jag skiter i åldern på ungarna, de ska inte behöva känna att de behöver smink för att "vara fina" i överhuvudtaget, inte heller om de tagit sig upp i åldrarna 12-13år..

Jag vet att jag själv använda smink i den åldern, jag tror det kan bero lite på att jag sett Mamma, Moster och mina två kusiner sminkat sig när de skulle vara fina. Jag sminkade mig väll i något år, fast när jag gick i 9,an orkade jag inte mer, nu har jag sminkat mig vid några enstaka tillfällen, jag känner inte behovet av att sminka mig varje dag längre. Och det känns grymt bra, mindre kemikalier och gift för mig! =)

En flicka blev ledsen under plåtningen på "Cutekids-skolan", som ungarna blivit antagen till. Jag tror det berodde på mamman, och jag förstår att mamman säkert känner sig lite dum såhär i efterhand, och det kanske hon borde. Hon tog i alla fall till sig av kritiken som mammorna fick efter plåtningarna, eftersom att mammorna ska coacha ungarna i det de gör.

En mamma fick kritik om att dottern gjorde lite väl "vuxna poser" eftersom att det faktiskt var en barnmodell som söktes, det brydde hon sig inte om eftersom att dottern "gör ju som hon själv vill". Det var samma flicka som rakade benen, sminkade sig och fixa håret. 

En av mammorna lägger ner flera tusentals kronor varje månad på dotterns smink, hår och kläder. Denna mamma uttryckte det även som att dottern var hennes docka.. Barn ska inte vara nå jävla dockor, nej barnen ska få vara barn och se ut som barn...Jag kan bara tänka mig hur svårt ungarna kommer kunna få det när de blir äldre, vilket självförtroende de kommer att få, när det får lära sig att det viktigaste är att vara fin, att bilderna blir bra liksom. På cute-kids skolan får ungarna lära sig gå på Cat-Walk och sedan posar ungarna framför kameran och massa annan skit!.

Det här står på Cute-Kids hemsida; 

"Det unika med Cute kids är att vi inte fokusera på utseendet, utan i första hand vill hjälpa våra elever att utveckla och stärka självförtroendet. Cute kids hoppas kunna vara ett steg mot bredare skönhetsideal och och är engagerad i strävan efter mångfald inom modeindustrin. Våra kurser är på barnens och ungdomars villkor och våra ledord är självkänsla och gemenskap."


Fast det spelar ju ingen roll om föräldrarna är utseendefixerade, egentligen.. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Fast jag ska se fanskapet nästa avsnitt också, jag vill se om föräldrarna blir nå bättre..

Sanningen är


Om filmen Underkastelsen!

I klippet som jag skrev lite om häromdagen så pratades det om Stefan Jarls dokumtentärfilm Underkastelsen.

Här under kan ni se på trailern


Jag såg filmen Underkastelsen igår natt. Och nu vill jag köpa den och visa den för alla. Sådär energisk som jag kan bli när jag får höra om något viktigt alla bör veta om vår miljö. Mitt hjärta berättade att han sett någon dokumentärfilm där det berättades om en stad där det inte fötts en pojke på 20år.. Där låg det även en plastfabrik och spydde ut orenheter...

I filmen får vi blandannat höra talas om fiskar som föds med två könsorgan. Jag har redan inte ätit P-piller på några veckor och nu tänker jag verkligen inte starta med det igen, undra om det finns miljövänliga kondomer.. Det blir ett senare projekt att läsa på om det.

Efter att jag sett filmen vill jag inte ha barn, eller jag vill fortfarande ha barn, men jag vill avgifta mig från alla kemikalier i min omgivning innan jag blir med barn. När ett barn ligger i sin mammas mage får hen en hel coctail av kemikalier i sig.

Nu vill jag flytta ut i ett hus som är byggt av och endast innehåller miljövänliga saker. Naturmaterial och liknande, några solceller ska jag ha. Fast ingen plast. Ett dass, och en jävla massa träd, buskar, grönsaker och bärris ska jag ha runt omkring mig. Och en vattenkälla. Långt upp i skogen ska huset ligga, ingen ska åka förbi eller i närheten och spruta ner med avgaser. Jag kanske hade behövt en häst för att få några hästkrafter att dra fram saker med.

Sedan ber jag alla att inte släppa ut en massa kemikalier i vårat vatten, för vatten kommer alltid tillbaka, vad ska våra barnbarnsbarn tänka om sina förfäder egentligen..

Nu ska jag gå på lunch, fast det finns ingen ekologisk mat på skolan. Jag vill inte förgiftas mer nu...

Gustav, jag vill hjälpa!Gustav 85, han har jobbat hela sitt liv och bott med sin fru Ruth i stöde, för tre år sedan blev han änkling och nu känner han sig ensam och otrygg där han bor. Han vill ha en plats på ett serviceboende och det kan jag verkligen förstå, vissa människor vill inte sitta själva hela dagarna, på ett serviceboende kan han få ha människor runt omkring sig hela tiden, och han kan känna sig trygg. Två gånger har han ansökt hos socialtjänsten om särskilt boende. Första gången fick han avslag hela upp i kammarrätten, som inte prövade frågan.

Socialtjänsten bedömer att Gustavs hälsa är tillräckligt bra för eget boende och att hans trygghet och sociala behov kan tillgodoses genom hemtänsten. Det pratas om seniorboende fast några sådana finns inte i Stöde och Gustav vill bo kvar där hans hustrus grav finns.

Vid andra ansökan fick han avslag igen och nu vet han inte om det lönar sig att överklaga. Han tycker att det är svårt att få rätt mot övermakten. Det är bedrövligt och han känner sig i underläge.

Enligt mig är det självklart att äldre kan känna sig osäker med att bo ensam hemma, med tanke på att  SOS inte alltid bryr sig om ens rop på hjälp utifall att en ramlar och slår sig eller vad som helst...


"Jag vet inte hur länge jag orkar kämpa, säger Gustav Söder."

Jag tycker att detta är hemskt, jag vill starta uppror, jag vill ordna namnunderskrifter, fast frågan är om någon skulle lyssna. Jag ringde nyss upp till Gustav för att höra om han skulle tycka att det vore bra att jag startade någon form av namninsamling, om han trodde att någon skulle lyssna. Han visste inte riktigt om någon skulle lyssna, men blev glad för att jag engagerade mig. 

Han berättade att hans dotter (tror jag att det var) överklagat nu igen och att det brukar ta några månader och att vi kunde vänta tills efter att han fått svar på överklagan utifall att det blir nej igen. Vi får se hur det blir, jag får höra av mig igen om några månader och höra om det gått bra. Jag håller tummarna för det! 

Det var roligt att han blev glad för att jag ringde och brydde mig. Det kändes bra, jag önskade han lycka till och vi får hoppas att det går bra den här gången. 

En positiv fortsättning vill jag ska följa, Håll tummarna du med!


Bilder och text har jag hittat på st.nu  http://st.nu/medelpad/stode/1.4291439-for-frisk-for-servicehuset


Gifter i vår omgivning...

Jag har sett ett klipp från programmet efter tio, som jag tycker att ni bör se. Om farliga ämnen som finns omkring oss hela tiden. Jag blir både rädd och lite smått galen, för hur ska jag veta om min soffa är hälsofarlig eller inte, det finns säkert flamskyddsmedel och annat farligt i datorn som jag sitter och knappar på nu, är min bokhylla giftig? Mitt klickgolv, det måste vara giftigt.
Jag har blivit väldigt emot plastskit den senaste tiden. Vill inte förvara mat i plast, är besviken över att jag har så mycket bak-bunkar i plast, vill helst inte använda de tre plastglasen som jag äger heller.
Jag funderar lite på hur stor miljöpåverkan mitt dra på lakan som jag köpte häromdagen på IKEA har påverkat miljön redan nu, hur den odlats, hur den färgats, hur det skjutsas, vem som packat den, vem som odlad den, vem som färgat den. Sedan funderar jag över hur mycket jag och min kropp kommer att påverkas av gifterna i det. Imorgon ska jag i alla fall tvätta det tror jag, så att ämnen i det försvinner. Eller så kanske jag borde lämna tillbaka det och försöka få tag i något begagnat eller ekologiskt odlat..
Jag visste inte att plåtburkars insida är behandlat med något giftigt. Jag har inte tänkt på att det skulle kunna vara så. Nu vill jag inte äta alla de burkar med vita bönor i tomatsås som jag handlat hem, utifall att vi någon gång skulle få ett jätte långt strömavbrott..
Det där med att jag har massa burkar vita bönor i tomatsås hemma är en liten tvångstanke jag har, att alltid köpa med mig en burk hem, nu sedan jag hittade det på Willys, en ekologisk sådan, för utifall att det skulle bli strömavbrott så har vi alltid något att äta som inte skulle ligga i en frys eller stå i en kyl och gå åt helvete om vi har ett långt strömavbrott. Eller om det skulle bli som en bekant till mig sagt att han trodde att det skulle kunna bli, ett fenomen som heter Solstorm.

Agne, Emil, Jill, Lisa, Hans och Maj-Britt...

människor som hade kunnat varit i livet idag.

Jag satt nyss och tittade runt lite på Aftonbladets hemsida också fick jag se en rubrik, Agne fick ingen ambulans - dog av magsår, och jag började mumla för mig själv; Inte igen, Vafan kan de inte skicka ut ambulanser för? Varför ska människor behöva dö??

Agne blev 65år.
´
Jag blir så ledsen, eftersom att det upprepas om och om och om igen. Nu var det visserligen inte så att Agne inte fick någon ambulans som rubriken sa. Nej, han fick en ambulans fast ambulanspersonalen tog inte in honom akut utan lämnade honom, och 30 minuter senare larmades SOS igen eftersom att det låg en livlös man utanför porten...
¨
För ett tag sedan var det Emil Linnel 23, som inte fick någon ambulans trots flera samtal om att han inte kunde andas, några timmar senare hittas han död i sin lägenhet med en brusten mjälte..
Tio dagar innan det var det Jill Söderberg 22 som inte fick någon ambulans trots att hon haft feber, frossa, domningar i armar och andningssvårigheter, hon hade ringt in fyra gånger under fyra dagar, den sista dagen varade samtalet i 15 minuter och senare samma dag dog hon. Av läkemedelsförgiftning pga. en blandning av två läkemedel, som leder till andningsnöd...
Nio dagar innan det var det Lisa Holm 83 som fick vänta på ambulans i mer än tre timmar efter att hon skadat sig i sin lägenhet. Hennes vännina Basti slår larm SJU gånger innan hjälpen kommer. Fast då är det redan försent, Lisas liv "gick" inte att rädda...
Åtta dagar innan det insjuknar Hans Sjöberg 68 och hans fru kontaktar SOS Alarm, hon blir hänvisad till akutmottagning och där viftas hennes vädjan bort. Tre dagar senare svimmar Hans vid sin frus fötter. Då skickas en ambulans, fast den gången var det också försent. Hans avlider av vatten i lungorna...
¨
I Juli 2010 fick Maj-Britt Cederman 84 ligga hemma i flera timmar på sitt golv i väntan på ambulans. Hon nekades ambulans men erbjöds sjuktransport efter några timmar. Väl på sjukhuset avled Maj-Britt.
Tänk alla dessa äldre människor, som kanske jobbat hela sitt liv och betalat skatt för att vi i Sverige ska ha en gratis välfungerande sjukvård och mycket annat, eller som trott att de betalat skatt för detta i alla fall. Som i slutet av detta liv får ligga ensam hemma trots rop på hjälp och avlida antingen hemma eller komma in försent till sjukhuset och avlida där...
¨
Det är så hemskt att tänka på allt detta, och jag önskar att jag kunde göra något, men vafan kan jag göra?? Vad ska jag göra för att vår sjukvård ska fungera, människor skickas hem eller får inte ens skjuts in. Människor avlider helt i onödan. Visst kanske det är svårt att veta om en människa verkligen behöver en ambulans eller om någon annan behöver den mer, fast som i Emils fall, han ringde in flera gånger för att han inte kunde andas, han hade andnöd men inte fan kom någon och räddade honom. Han fick dö ensam hemma han, i vårt land Sverige, som ska vara så jävla bra med gratis sjukvård.

Jag blir ledsen, jag vill inte att det ska vara såhär. Fast hur kan jag förändra?!?! :(

Jag duger, eller vänta, jag är nog tamefan perfekt som jag är!

Det är inte det att jag tycker att det är fult att förändra sitt yttre. Det är det att vi inte borde behöva känna att vi inte duger som vi är. Att det alltid finns något att förbättra. Det har gått för långt när till och med småbarn tänker på vikten och bantar.

Alla storlekar och former ska vara tillåtna. Om det hade varit så hade vi inte behövt sett all reklam överallt på hemsidor och i tidningar och på tv,n om hur mycket olika personer gått ner med hjälp av olika metoder. Visst är det bra att det finns hjälp att få för de som vill gå ner i vikt, men vi ska inte behöva gå ner i vikt för att bli nöjda med oss själva. Jag vet att det kan vara svårt för smala människor att gå upp i vikt också, och det finns inte speciellt mycket tips ute eller i tidningar om dessa människor vill ha hjälp med att gå upp i vikt.
Hade det inte varit underbart om vi inte hade några storlekar eller moden att följa, om vi bara bodde i varsin tygtrasa och var helt perfekta precis som vi är.
Jag ska inte ljuga, Visst vill jag gå ner i vikt, eller egentligen bryr jag mig inte om vikten, det är magen som sticker ut när jag sitter ner som jag vill ha bort. Fast jag önskar att det inte vore så, jag önskar att jag och alla andra människor skulle kunna vara nöjd med hur vi ser ut. Oavsett hur vi ser ut. Inte är det hälsosamt med sjukligt över- eller underviktiga, fast vissa människor har jätte hög ämnesomsättning, och andra har det inte.
Du kan inte se på en människa om den lever hälsosamt eller inte. Det är så grymt olika från person till person.

Du är inte trasig, du behöver inte fixas, å nej nej!

Jag blir både arg och ledsen när jag hör om unga människor som vill förstora eller förminska något på deras kroppar. Att vi aldrig kan vara perfekt. Att vi aldrig kan vara nöjd med oss själva, alltid hitta fel.
Jag tror inte att det kan vara så jävla hälsosamt för kroppen att klippa och klistra, att spruta in lite botox eller silikon, att äta pulverdrycker och träna. Nu ganska nyligt var det ju på nyheterna också om några bröstimplantat som någon insett var farliga.
Detta skönHETSideal är inte bra.
Kvinnor ska tydligen vara supersmala och männen ska ha tränat brösten och fixat magrutor på den här säsongens badmode från hm, verkar det som.
Jag tycker inte att det är bra att idealet är att vara supersmal. Jag hade inte tyckt att det vore bättre om idealet var att vi skulle varit supertjock, ej heller om idealt varit att vi ska vara mittemellan, jag tycker att det borde visas modeller i alla storlekar, så att kläderna eller underkläderna eller vad det nu må vara kan tilltala människor i alla former och storlekar.
Jag tycker synd om alla dessa killar och män som tränar för att se ut som en riktig man... Hur nu män ser ut, alla ser ju fan olika ut. Jag tycker synd om alla dessa tjejer och kvinnor som tränar för att se ut som modeller, för att följa idealet, för att se ut som det männen som tittat i porrtidningar sett.
Och nu kom jag på att fundera på en annan sak, finns det porrtidningar med män i? Jag tror inte jag sett någon någongång, är det någon som gjort det får du gärna kommentera och berätta det. Är det någon som har något att säga till om i överhuvudtaget om porr eller vad som helst får du också kommentera förstås!
Nu ska jag strax iväg på årets första Yoga, Ha det bra och kom ihåg att du är helt perfekt som du är. I alla fall till utseendet, är du en dum människa kanske du behöver ändra på det förstås.
Nu får ni lyssna till Kapten Röds låt Trasig

I’ve never loved one like you

Jag är beroende av dessa låtar =D
Här är en länk till originalet =)

EN KUK MELLAN BENEN HADE GJORT ATT JAG FÅTT KNULLA RUNT

Jag har läst ett inlägg på LadyDahmers blogg, där hon hade länkat till en krönika som var skriven av en "raggningsexpert". Expertfan tolkar frasen "Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så du vet" som ett tecken på att tjejen vill ha sex.

"om tjejen säger detta innan du ens nämnt sex eller gjort något som syftar på att du skulle vilja ha sex med henne så är det ett tecken på att hon vill ha sex med dig. Och det hon vill är att du ska göra det enkelt för henne att se till så att det blir så." - skriver "raggningsexperten"
Bildlänk
Jag blir ledsen, jag känner mig arg och ännu argare. Säger jag att jag inte kommer att ha sex med någon, då vill jag inte ha sex. Jag vill alltså inte ha sex om jag påpekar att jag inte kommer att ha det! Att jag säger att jag inte kommer att ha sex med någon betyder alltså INTE att jag är villig att ha sex.
"Syftet med att säga "Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så att du vet"från första början (oavsett om hon är medveten om det eller inte) är att lägga bort ansvaret för det som sedan kommer hända. Hon är villig att ha sex med dig, annars hade hon inte nämnt sex från första början, end of story! Det hon vill är att slippa "smärtan" det innebär att bli kallad slampa och lösaktig bara för att hon vill ha en skön stund med dig!" - påstår expertfan

Om jag nämner att jag inte tänker ha sex, är det för att påpeka det, att jag inte tänker ha sex, så att karlfan inte tror att jag vill ha sex, bara för att jag har lust att strula, pussas, kramas och hångla.

Exptertfan påstår att det är för att tjejer inte vill verka slampiga som de säger såhär. Sanningen är att tjejerna inte tänker ha sex, om de säger att de inte tänker ha det! Fast visst fan hade det varit trevligt om det vore samma förutsättningar för en tjej som haft sex med 50personer, som en kille som haft det. Visst fan vore det trevligt om tjejer inte blev betraktade som slampor..
Jag har själv varit med om killar som inte förstått ett "Jag vill inte ha sex"... Och det är jävligt jobbigt att människor inte kan förstå vad jag säger.
Ett Nej är ett Nej, oavsett om jag vill pussas med dig eller inte!

Jag har varit med om en bekant som berättade för mig att jag borde tänka på vad jag gör, så att jag inte skulle få något rykte om mig eller så.
Vilket jävla rykte hade skapats om jag hade haft en kuk mellan benen?!?!
Jag är less på hur saker ser ut, att det är mer accepterat för kukar än fittor att ligga runt.. Nu tänker inte jag ligga runt förstås, eftersom att jag har en pojkvän, men jag tycker ändå att det är synd att det ser ut som det gör!
Expertfan har skrivit ett förtydligande, att ett nej alltid är ett nej. Tur var väll det, fast han har skrivit att;

"Om en tjej säger nej och menar det så ska såklart ingen puscha henne till att göra någonting hon inte vill. Ingen ska göra någonting dom inte vill göra och jag tycker inte att någon någonsin ska tvinga någon annan person till något. Oavsett kontext."
Men hur fan ska någon veta om en tjej säger nej och menar det, eller om hon inte menar det, när han skriver att det är ett tecken på att tjejen vill ha sex om hon säger att hon inte tänker ha det...

JAG VILL SKRIKA!

Idiotisk-fick-knivs-öppnare..

Jag somnade efter middagen idag och sov i några timmar så nu är jag lite halv pigg och kan inte somna om.
Så jag tänkte försöka borsta katten lite eftersom att han har fått såna tovor efter att jag badat honom. Kasper blev rätt så less efter en stund så projektet får senareläggas tills jag får hjälp. Han är himla svår att borsta under magen och jag är så rädd efter att han första gången jag borstade honom lyckades klösa mig i fingret, som jag ryckte upp, så han fastnade och jag fick trycka ner och dra ur klon. Det gjorde ont som bara den och jag blödde väldigt mycket med tanke på att "såret" var stort som ett nålstick.. Ont gjorde det efteråt också, i några dagar..

Kasper mjauade och var hungrig efter borstningen och torrfodret är slut, och istället för att köpa nytt billigt på Coop så väntar jag tills jag kommer till djuraffären och kan köpa dyrfoder åt honom, sånt där för kastrerade katter. Fast det gjorde inte Kasper mindre hungrig att jag tänker köpa dyrfoder åt honom imorgon, så jag fick ge mig på uppdraget att öppna en tonfiskburk åt honom, vadå uppdrag? kanske ni nu tänker.
Jo det är nämligen så att vi inte har hunnit/(kommit ihåg) att införskaffa någon burköppnare i detta hushåll. Och istället för att väcka hjärtat mitt och fråga om hjälp så fick jag försöka mig på att öppna med burköppnargrejen som sitter på fickkniven, det gick sådär, för den ser inte ut som en vanlig burköppnare.. Jag måste ha vänt den åt fel håll för det började lukta tonfisk utan att jag såg något hål uppepå.. Hålet vart i sidan, så nu har jag kämpat och kämpat och efter kanske en kvarts kämpande(som kändes som en evighet) äntligen fått ut lite tonfisk åt kattstackaren.
Den misslyckade burköppningen.. :P
haha, ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, men nu bör jag snart försöka somna ändå, Godnatt! =)

2012

Hejsan alla som jag känner och alla som jag inte känner och inte har en aning om vilka ni är! Om ni okända har lust att skriva en liten kommentar så jag får veta vilka ni är så är det jätte roligt! Nyårsafton var riktigt bra, firade med älsklingen, hans syster, hennes pojkvän och deras lilla bebis. Såg på massa raketer vid tolvslaget och efter tolvslaget åt vi jätte god mat, hasselbackspotatis, älgkött, gurka och en superduper god sås! =)
Idag när jag vaknade tog jag och älsklingen hand om bebisen så föräldrarna fick sova. Riktigt mysigt och jag längtar tills jag blir äldre och får egna pluttar att pussa på, uppfostra och ta hand om! =)
Ikväll kom söta Bella och hennes pojkvän och gjorde oss sällskap, vi har spelat lite MarioKart på Wii och druckit nå rosevinsliknande champange grejs. Nu har våra vänner åkt hem och hjärtat och jag ska nog strax gå och lägga oss, vi har ju tvättstuga imorgon så! =)

Nu är det ett nytt år, så nu ska jag försöka lära mig att skriva 2012 istället för 2011, på skolpapper och liknande. Det brukar ta ett halvår eller något sådant innan jag lärt mig vad det är för år, haha! Hoppas att ni haft ett lika bra nyår som vi haft! Godkväll =)