Hej Mamma =)

Hejsan mamma, jag fyller strax år, den här boken skulle jag vilja läsa. ;)
´

Genus debatt i Kvällsöppet

Nu har jag sett att de pratat om genusarbete i förskolan på kvällsöppet, debattprogrammet på fyran. Motståndare till genusarbete får det att framstå som att genusarbete handlar om att alla flickor bara ska få leka med bilar och att alla pojkar bara ska få leka med dockor. Det är inte det de handlar om, det handlar om att alla barn ska få leka med allt(fast inte vapen tycker jag personligen). Och det handlar om att barnen inte ska bemötas olika beroende på om de har en snopp eller en snippa mellan benen.
¨
Det finns undersökningar som visar att vi har olika tonläge och pratar olika beroende på om vi ser en bebis i rosa eller blå sparkdräkt. Det handlar inte om att barnen inte får veta om de är flickor eller pojkar. Alla barn kommer förhoppningsvis märka om de har en snopp eller en snippa mellan benen.
¨
Det handlar om att ingen människa kan klä sig som de vill. Det är inte vanligt att vi ser män klädd i klänningar exempelvis. Tomas di Leva kan ju ha det förstås, fast sedan vet jag inga fler med snopp mellan benen som klär sig i klänning, kjol eller tunika.
´
Jag vet att det finns munk-klädslar som liknar klänningar, och jag vet att det finns kilt, men jag tycker att det är jämnställt när jag träffar på män och pojkar ute på byn och på affären med kjolar och klänningar. Då skulle jag vara nöjd och glad! =) När även det är accepterat för män, och när män får gråta, när fler kvinnor är chefer och massa andra saker!
´
Vem är hen? frågar sig både vissa i kvällsöppet och mitt hjärta. Det kan vara både han och hon och det kan vara du och jag, det kan vara den ofödda i magen. En sockerbagare kan vara en hen, för det spelar inte någon roll om sockerbagaren är en han eller en hon. Kim i barnboken kan vara en hen, för det spelar ingen roll om Kim pinkar med en snopp eller en snippa.
´
Ja, va ska vi säga om ungen undrar vad sockerbagaren pinkar med då? Ja, vad tror du? kanske vi kan säga.
Vad vet jag, jag har ingen unge att läsa hen-barnböcker för än.

Livet är för kort för att äta nyttigt jämnt!

Jag flög omkring lite på internet förut och hittade en blogg som den fanns många fina bilder i,
en som jag gillade var denna.

LIFE´S SHORT - HAVE A COOKIE
Lite så har jag börjat tänka den senaste tiden, läste något inlägg på LadyDahmers blogg också om att många många människor alltid tänker på vad och hur mycket de äter. Och det känns inte bra att det är så!!
Jag har slutat med att sluta med socker. Hjärtat och jag köpte hem toffifee häromnyssen, eftersom att man har så kul med det! Vi hade väll inte så jävla kul just pågrundav toffifeen, fast gott var det. Det fick bli slutet på denna långa plågsamma inte köpa socker period. Nu känns det inte som ett måste längre, att jag inte tillåter mig själv att äta socker. Nu äter jag det ibland och det känns lättare, nu kanske du tror att jag är sockerberoende, då vill jag säga att du är inte den enda som tror det.. haha. Jaja det är inget jag lider av riktigt och jag känner inte att jag dör utan, jag får ingen abstinens utan och jag är ju inte så jätte ohälsosam i övrigt.
Jag håller på att försöka ändra min egen inställning till mat, mat ska va gott, det gör inget om det inte är nyttigt vid varenda jävla måltid och det gör heller inget om jag tar lite mer än jag säkert egentligen behöver, någongång ibland. Jag tror det blir lättare då, det känns lättare nu. Jag skulle ju kanske vilja testa lite LCHF någon gång kanske, eftersom att jag faktiskt tror lite på det, men jag har fått för mig att det är svårt som vegetarian. Speciellt som vegetarian på skolan!
Jaja nu får det vara nog om mina mat-tankar, jag har ätit tre daim idag, för första gången på... någonsin kanske?, gott var det, och jag skiter i att jag har en liten mage, den fanns där redan innan dessa tre daimar. Nu ska jag slå igång tv,n och vänta på ett program av familjen annorlunda, och senare blir det kvällsöppet där det verkar som att att det ska handla lite om kön! =)

Hoppas att du också unnar dig en kaka ibland, utan att få dåligt samvete som det verkade som en jag träffade här i helgen fick. Hejhopp!

Drömmar, visioner, framtidsplaner =)

Jag vill bygga ett hus i skogen i något land som låter mig hemskola mina barn. Jag vill själv odla allt jag ska äta och jag vill bygga mitt framtida hus med bara händerna och endast av naturmaterial. Jag vill så mycket och längtar till sommarlovet, för då ska jag tågluffa i Europa med hjärtat mitt i en månad och sedan ska jag bo i stugan resten av ledigheten! =)


Bakpulver

Jag vill ha ekologiskt bakpulver!
http://www.veganlife.se/product.html/bakpulver


Och nu vill jag inte tappa bort den här länken, så ni får också se ekologiskt bakpulver. =)

Bugg brukar vara roligt

Idag, eller igår, innan tolv var det idag i alla fall så hade vi bugg, foxtrot och vals på skolan.
Jag vet inte hur många gånger jag fått höra, killen bestämmer, killarna bestämmer, det är ni killar som bestämmer, grabbar, tjejerna följer bara med..
bildlänk
Traditioner är traditioner fast borde det inte gå lika bra att säga, killarna ska styra? Och varför ska killarna bestämma och styra egentligen?

Jag kanske inte har lust att bli snurrig hela jävla tiden. För snurrig var jag, efter varje dans var det som jag hade fått nå blodsockerfall eller liknande, riktigt snurrigt var det, nästan lite obehagligt ibland. Fast lite roligt var det ändå, speciellt när jag fick dansa med en stackars pojke som stod och suckade hela tiden och sa "Kan vi inte bara få dansa någonjävla gång", när instruktören pratade och visade olika bugg-snurrar. :P haha

Less på min nuvarande bloggdesign

Varje gång jag publicerar ett inlägg eller tittar på något jag skrivit slår det mig att den här designen verkligen inte är mig längre. Jag vill ha en ny bloggdesign, det har jag drömt om i ett år snart säkert. Jag vill ha en personlig design fast känner inte att jag har lust att lägga ner så mycket pengar på det. Jag hoppas att Feliziah ska göra en till mig snart! :) ;)
Annars får jag nog börja titta runt på kostnadsfria bloggdesigner. Jag undrar hur en gör en bloggdesign egentligen, har ju en vän som faktiskt sa att han kunde göra en, fast han undrade hur invecklat det var. :P

Musikdrömmar =)

Jag har börjat tagit sånglektioner, tänkte lära mig lite tekniker och grejer och framförallt få självförtroendet att sjunga högt och inför andra, alltså våga det utan att vara påverkad.. Feliziah och jag brukar ju kunna sjunga högt och inför folk på fyllan, och det är ju jävligt roligt, fast det vore roligt om jag skulle våga sjunga annars också! =)
´
I framtiden kanske jag startar ett band, ett skönt flumband vill jag ha, Feliziah ska antingen spela sån där *super-duper-mega-fiol, som inte heter fiol, eftersom att jag fått för mig att hon gillar såna, *trumpet eller *ett sånt där flummigt instrument som låter olika när en har händerna nära.. Hjärtat mitt får väll spela marackas, snäckskal eller något annat, eller trummor får han fan spela, han verkar faktiskt intresserad av det! Och Tom får gärna spela gittar, det ska jag göra också.
´
Cello heter det ju förresten, en stor fiol som jag tror Feliziah tycker om. =)
Såhär kommer hennes framtida unge sitta ;)
bildlänk
´
Bongotrummor vill jag ha med också! =)
bildlänk
´
Gitarr har jag ju tjatat om länge att jag vill lära mig, nu har jag i alla fall ställt fram gitarren här hemma så jag ser den hela tiden. Fast jag behöver köpa en sträng, hitta igen min stämapparat eller börja umgås med någon som kan stämma en gitarr och vill lära mig spela. Alla andra jag känner ska också få vara med om de vill det, och vi ska spela för att det är roligt!! =D
´
Lite så tänker jag.. Är det någon som är på?? haha =)
´
Ja just ja, nu ska jag visa det jag tänkte med hela inlägget, låten som jag fått i läxa! =)

Holland ur ett Genusperspektiv =)

Jag sitter och skriver om Holland ur ett Genusperspektiv på skolan. Hittade en bra artikel om deltidsarbete och arbetslöshet och det som följer är lite uppgifter jag fick från artikeln som jag skrivit om i min skoluppgift. Jag tycker att det låter bra, fast nu vet jag ju inte om alla människor anser att deltidsarbete är det allra bästa. Men artikeln verkar bra i alla fall och jag tycker att ni bör läsa den! =)

År 2009 var andelen deltidsarbetande kvinnor 75,6% och andelen deltidsarbetande män var endast 23,8% i Nederländerna. I Januari 2010 så var arbetslösheten i Nederländerna 3,9% bland kvinnor och 4,1% bland männen. Sverige, Danmark och Finland har mycket lägre deltidsarbetande än i Nederländerna, och i de länderna är det betydligt högre arbetslöshet bland kvinnor, män och ungdomar.

Det bästa med Nederländernas deltidsarbete är att det ger en bättre balans mellan arbetslivet och det privata livet. En rapport från Unicef visar att barnens välbefinnande i Nederländerna är bäst av alla de 21 rika länderna som Unicef undersökt. Föräldrarna har kortare arbetstid och använder den tid som finns över till att ta hand om sina barn.

Nu ska jag skriva om nästa punkt, Könsroller, vilka förväntningar som finns på män och kvinnor i Holland! =)

Om det inte är meningen att jag ska äta dig...

varför är du då gjord av kött??

Ibland ser jag människor som har t-shirts med tryck där det står, "Om man inte ska äta djur, varför är de då gjorda av kött?" Och då kan jag känna lite "Om vi inte ska äta människor, varför är vi då gjorda av kött?"

Varför blir det sånt rabalder när något djur råka tugga lite på en människa för, om det är så himla fritt fram för oss människor att tugga på djur när som helst.

Idag såg jag den här bilden, och tänkte på detta fast inte om tjejer utan om människor!!

Det finns människor som säger till mig när jag berättar att jag inte äter industriproducerat kött, "Det är ju det naturligaste som finns, om det inte var meningen att vi skulle äta djur, varför är de då gjorda av kött?" Visst det kanske var det naturliga för en himla massa år sedan, fast då levde ju djuren naturligt också, det gör de inte idag!!