Tiden väntar inte på någon

Varje dag vaknar en gasell upp i Afrika. Den vet att den måste springa snabbare än det snabbaste lejonet, annars kommer den att bli dödad.

För att inse värdet av en far – fråga någon som inte har en.
För att inse värdet av en kram – fråga någon som aldrig blivit älskad.
För att inse värdet av en brödbit – fråga någon som inte har ätit på en vecka.
För att inse värdet av tio år – fråga ett nyskilt par.
För att inse värdet av tre år – fråga en student.
För att inse värdet av ett år – fråga en som missat en slutexamen.
För att inse värdet av nio månader – fråga en mor som fött en dödfödd.
För att inse värdet av en vecka – fråga en redaktör för en veckotidning.
För att inse värdet av en dag – fråga en dödsdömd cancerpatient.
För att inse värdet av en minut – fråga någon som missat en buss, tåg eller plan.
För att inse värdet av en sekund – fråga någon som överlevt en olycka.

Människor går ut ur livet, människor går in i livet. Människor dör mot sin vilja, människor lever mot sin vilja. Människor räknar sekunder… Sekunder till nästa tv-program. Sekunder till nästa fest. En sekund hit. En sekund dit. Och klockar tickar…

Just i det här ögonblicket så ligger en gammal gumma på sin dödsbädd, tittar djupt in i sitt barns ögon för sista gången. Ssssch, var inte rädd. Den vita hästen kommer att föra dig hem.

Just i det här ögonblicket så promenerar en liten nioårig flicka hem… Men hon hinner inte. Hon ser inte männen bakom henne. De sliter upp hennes blus och drar av hennes byxor. Innan ni har läst klart inlägget så är hon förstörd för alltid.

Avslitna ben, blodiga fingrar och såriga ansikten. Människor krälar fram för gatorna, endast med en sista bedjan i livet: Gör slut på mitt lidande – SKJUT MIG!

Varje dag vaknar ett lejon upp. Den vet att den måste springa snabbare än den långsammaste gasellen, annars kommer den att svälta ihjäl.

En. Två. Tre. Fyra. Fem. Håller ni räkningen? Sex. Sju. Åtta. Nio. Tio. Du räknar fortfarande?

Om du visste, att det här var ditt sista samtal med din mor, skulle du spela in det på band för att aldrig glömma hennes röst?

Om du visste, att den här kramen skulle bli den sista du någonsin har med din pappa, skulle du krama åt lite extra då?

Om du visste, att den här minuten var den sista minut du och din bästa kompis någonsin kommer att ha tillsammans, skulle du berätta hur mycket du älskar honom/henne eller ta för givet att den visste?

Tiden väntar inte på någon. Så om du väntar på något, varför inte göra det nu? Underskatta aldrig tre ord: Jag älskar dig! Säg det. Säg det nu! Inte till mig, du vet vem/vilka du skall säga det till. Viska i deras öra hur mycket du älskar dem och att du alltid så kommer göra. För, om morgondagen aldrig kommer, då har du inget att ångra.

Det spelar ingen roll om du är en gasell eller ett lejon. När morgonen gryr, då är det bäst att du börjar springa.


Chrille Gutschank – Hylla inte mig, hylla era närmaste!     

Det här har jag snott från Lunarstorm en gång för massa år sedan, men jag tycker alla borde läsa det! :)

Hela håret

Jag gjorde dreads i hela håret igår, eller Tei gjorde dom på mig. Det blev skit bra och jag är skit nöjd! :D

Å jag har fått höra några roliga kommentarer om mitt hår sedan igår så det är skitkul! :)

  • "Åå va fint, det är som pricken över i,et" fick jag höra av en bra kompis :)
  • "Du passa verkligen i dreads" sa en tjej, då svara jag va bra och då sa hon det är du liksom! :D
  • "Du passa verkligen i dreads, vissa gör det inte men du gör det!" Fick jag höra av en människa jag försöker lära mig att tycka om :)
  • Och "Mä har du gjort hela håret nu?" fick jag höra av av en söt människa med ett leende på läpparna och en positiv ton :)

Jag är så jävla nöjd just nu helt enkelt!

Och ikväll är det julauktion på jobbet här ska jag få äta smörgåstårta, och jag gjorde riktigt bra ifrån mig på jobbet idag också! Hoppas du också mår bra eller ser till att du börjar göra det! :)


Peace


-

Inatt sov jag hos Jim
idag är huvudet trött!
Men jag är så nöjd ändå ja ! :)

Jag kom in på jobbet förut och upptäckte att ingen annan var här.
Vart är alla tänkte jag i någon sekund, sedan insåg jag att jag endast kollat om klockan snart var halv. Inte halv vad.. Kom en timme innan vi börja. haha! Men det gick bra ändå, hann ju surfa lite så jag är glad :)

Håre

Håret tovar sig mycket bättre om man tvättar det regelbundet, hur ofta det är går inte riktigt säga. Man får känna efter helt enkelt.

Jag sköljer igenom mina dreads med riktigt varmt vatten några gånger i månaden. Har under de 3 åren jag haft dem tvättat med diskmedel ett par gånger. Utöver det har jag inte gjort något.

Sen har jag visserligen inte haft i något vax eller något jävelskap som vissa håller på med. Inte heller spenderat några pengar på speciella dreadsprodukter, vilka enligt mig känns jävligt bogus. (vill man ha dreads skaffar man dreads och håller inte på att fuska.)
__________________
http://hetzz.blinkenshell.org

Såhär tänker jag också. Nu har jag läst att det går :)