Massa babbel :P

Hejsan, igår kväll åkte jag till Pappa och såg på tv, sedan lagade Pappa jätte god mat till oss. Nå älgköttfile med stekt potatis, brunsås och lingonsylt. Det var riktigt gott! :)

Efter maten gick jag till Fränsta, kändes härlig med en promenad också vill jag vara snäll mot miljön, eller jag känner mig dum när jag ber Pappa köra till Fränsta för bara mins skull, typ. :P Jag har kommit på att jag borde sluta skämmas för den jag är och vad jag gör, för allt jag gör som jag tänker att andra människor kan tänka är knäppt, eller onödigt, står jag ju för. Men det är jobbigt när jag inte kan formulera mig, när jag inte kommer på vad jag ska säga. Exempelvis idag när en människa frågade varför jag är vegetarian för, "det är väll onödigt, kött är ju gott!" Nu i efterhand skulle jag vilja säga att jag gör ju så för att jag tycker inte att det är snällt hur djuren behandlas, "ja men djuren har det ju bra här i Sverige". Ja det får du tro på men det gör inte jag, i vilket fall tycker jag ändå inte att det är normalt hur dom bor och sånt, typ. Det viktigaste jag velat säga var att jag får väll leva såhär om jag vill utan en massa frågor. Tänk om jag skulle gå fram till någon köttätare och fråga varför dom äter kött. Jag skulle säkert bara få nå drygt svar, men det är ju klart, de flesta människor är ju uppväxta med kött. Det verkar vara svårt att få vissa människor att förstå att jag väljer att leva såhär, jag tycker det ska respekteras, men det gör jag inte.
Men i alla fall när man blir så där utfrågad, som jag blev idag, och alla andra tycker på ett annat sätt, då är det svårt att tala för sig, jag vet liksom inte vad jag ska svara för det känns som att alla tycker att jag är knäpp då, jag blir svag. Men jag försöker berätta vad jag tror på, så gott det går, var lite mer motaglig för mina svar så ska du se att det blir bättre. :)

Igår kväll tog vi det lugnt, Jag, Feliziah, Tom, Ola, Jonas och Kristian. Drack någon saft grogg som faktiskt inte var alltför hemsk också lyssnade vi på massa bra musik, och en sorglig låt också som jag kan berätta om lite senare. :P Jag vill inte bli oärlig nu när jag vet att en lärare läser min blogg. Jag vill vara ärlig och jag dricker alkohol ibland, men jag dricker jävligt lugnt, till skillnad från nästan alla jag känner. De flesta jag känner dricker och dricker och dricker, jag vet inte hur jag ska förklara det på bättre sätt. Men det gör jag nästan aldrig, jag dricker lugnt och känner jag att jag börjar bli för snurrig så dricker jag inte så mycket på ett tag, liksom. Men ibland om jag redan är påverkad och blir ledsen pågrund ut av någon kille, kan det hända att jag dricker för mycket, jag blir liksom ledsen och känner skit samma vad som händer. Men det är inte så ofta det händer heller, kommer förhoppningsvis aldrig behöva träffa på svin som är dum med mig igen. :) Man kan ju alltid drömma liksom. :P Jag tänkte bara försöka förklara att jag kan ta hand om mig, jag menar det finns en åldersgräns på alkohol, men det finns många människor som är mycket äldre än den åldersgränsen som dricker till dom stupar, jag har träffat på så många exemplar av dessa, men jag gör inte det. Man kan ha kul utan alkohol också, det har jag ibland, faktiskt, och det är det inte många i min omkrets som gör, så det är inte bara för grupptrycket som jag dricker liksom. Ibland är jag helt nykter på fester också, men då brukar jag oftast bli så jävla irriterad på de fulla. Egentligen kanske folk inte tycker att jag borde vara på fest i överhuvudtaget, men det är jag, och det tänker jag fortsätta vara. :) Aja nu är det slutpratat om det. :P

Imorse vaknade jag tidigt, vid nio kanske. Hos Feliziah och Tom förstås, har ju sovit hos dom de senaste dagarna. :P Gick upp och pinka, gjorde två mackor och gick in och la mig på soffan igen. Låg vaken ett tag och hoppades att Jonas skulle vakna och vilja kliva upp, men det hände inte så jag somnade om. :P
Vaknade någon gång senare på da´n av att Jonas börja vakna.
Jag är extremt lättväckt när jag sovit ut, eller efter några timmar. När jag nyss somnat går det inte att få liv i mig, eller jag kan prata och svara på frågor, men jag kommer inte ihåg att jag gjort det när jag vaknat. :P haha.
Jonas och jag såg på det där enligt mig helt värdelösa programmet som ser ut att vara på låtsas, man ska gissa bokstäver i nå ord. :P haha. Efter ett tag vaknade alla andra också, och kom och joinade oss, då bytte vi kanal. Förresten, finns det nå bättre ord än joinade? Jag gillar inte att blande engelska och svenska, tycker det är så irriterande när man läser, men kom nu inte på något bättre ord, det kan bero på att det är natt och att jag borde sova. :P

Vid halv fyra gick jag till frisören, skulle få vara hårmodell. Dom hade någon tjej där som pratade och lärde dom nå nya tekniker, också fick jag mitt hår färgat med ammoniak fri hårfärg, den hade tydligen oljor istället. Det tycker jag är bra, inte för att jag gillar att färga hår, utan för att det nu finns miljövänligare hårfärger, det kan ju inte vara annat än bra. :P Jo förresten jag var redo för förändring idag, jag älskar inte riktigt mitt trötta slitna utseende, med min jobbiga lugg som hängde ivägen ibland, även fast jag känner att det känns pissigt att jag kanske kommer behöva färga om håret nu när det växer ut, hela jävla tiden. Jag valde att klippa en liten sne lugg! Jag är ganska nöjd, tar väll ett tag att vänja sig vid förändringen. Men håret är snyggare i spotlightljus än i dagljus, lite stört, men det ser blankare och finare ut i spotlightsljus i alla fall. :) Trodde det var olika färger när jag tittade mig i spegeln på frisör salongen men det var för spotlightljuset kom uppifrån och dagsljuset utifrån. :P
En gratis förändring kan man väll inte annat än vara nöjd åt, eller? :)

När jag var klar hos frisören gick jag till Feliziah och tog mina väskor och flyttade ut, hon och Tom ska få ensamtid nu. :) Jag gillar att dom har det, men jag trivs bättre där än hemma om jag ska vara ärlig, fast inte i längden, kan lätt bli lite för roligt då. :)

Har fått saker gjort ikväll och det känns bra, också har jag skrikit och grinat lite och det känns också bra att få ut sin vilja tillslut. :P Jag har lagt tvätten som hängde nere i tvättstugan i korgen, har lagt in en ny tvättmaskin och dammsugit tvättstugan/duschrummet och mitt rum. Jag får så dåligt samvete när Mamma är stressad och ska göra allting, samtidigt orkar jag nästan aldrig göra något själv. Men ikväll har jag gjort det. Har även berättat att jag inte riktigt mår så bra när Mamma är så stressad. Jag vill liksom inte att hon ska vara det och mår dåligt för det, men det sa jag inte, jag får bara tårar i ögonen när jag säger saker som jag inte trivs med. Jag blir liksom rädd för att såra. Jag är en jävligt känslig person också har jag märkt på senaste tiden. När jag ser något sorgligt på tv,n om någon berättar något litet som att humlan dog när den skulle suga sin nektar, eller vad det nu är som den gör, så får jag någon konstig känsla i näsan och sedan får jag tårar i ögonen. :P Aja ikväll har jag även sagt att jag vill att vi ska ha påsar för olika saker att källsortera i, för Olle klagar bara på att jag källsorterar så mycket, men dom har haft sitt system så att man lägger allt som ska källsorteras i en kasse som sedan Olle som far iväg med den ska plocka ur. Jag tycker det borde vara enklare om vi hade en plastpåse för plast skräp och en pappkasse för sånt skräp, så det blir enklare. Ja jag skrek lite och så åt Olle, men nu när jag fått fram mina tankar känns det bättre. :) Jag har liksom lite tvångstankar på att källsortera det mesta och en liten sak som folien eller vad det nu är som är på risifruttin, allt tar jag med hem. :P Sån är jag.

Jag har även flyttat upp en säng till vardagsrummet, hade dubbelsäng förut men nu använder jag bara den ena madrassen. Tänkte flytta in här uppe för jag kommer få panik om jag ska bo med äckliga kryp som jag inte minns vad dom heter en sommar till. :) Jag funderar på att börja packa ner mina saker nere i flyttlådor också, lika bra eftersom att jag kommer flytta snart. Tänk det är förhoppningsvis bara någon månad kvar kan jag tänka ibland, fyfan va roligt, men så kommer jag på allt som ska göras innan jag ska flytta. Men jag längtar nå så djävulskt tills jag bor i en egen lägenhet, som inte kommer vara min egen för Oliver ska ju förhoppningsvis bo med mig. Jag längtar i alla fall, det känns som att när jag flyttat och efter sommaren kommer jag inte vara lika stressad längre, det är nog det som får mig att kämpa på. Drömmer om lugn och ro. :P
Det blev i alla fall ganska mysigt i vardagsrummet och jag tror jag kommer sova grymt skönt för jag har sovit på olika soffor de senaste nu ska vi räkna, fem dagarna! :P Men jag har det faktiskt onormalt skönt också, har en vanlig madrass och sedan en skumgummi uppepå också har jag ett duntäcke med påslakan som jag ska ha som lakan, det tror jag kommer bli bra. :)

Ikväll har jag sett på en jätte bra dokumentär om en kille som levde med grizzly björnar, han verka så häftig och rolig när han prata med sig själv, kameran, björnarna eller rävarna. :P Programmet gick på ettan så det var ingen reklam, det kan kännas jobbigt ibland tycker jag. :P Men jag gillade verkligen programmet! :)

Jag tror jag skriver mer när jag är trött
, såna här långa inlägg blir det ju inte i vanliga fall. haha! Och mer aja.
Aja nu ska jag göra klart min kusin Annas benvärmare som jag började på för ett bra tag sedan, och efter det ska jag sova så Godnatt :)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: