Kul dag på skolan :)

Emma testade att tvätta en maskin med såpnötter igår och dom funkade :D Hon hade tittat vart stora mat/fett fläckar var och sedan när hon hängde upp tvätten så var dom borta! :) haha

Såhär ser såpnötterna ut :)
Dom är cirka 2cm lång, så lägger man dom i en liten tyg påse och har med dom i tvättmaskinen :)


Igår satt jag och tittade på blocket och Ikeas hemsidor när barnen somnat, också tittade jag på telefonen och Filip hade skickat ett sms och frågat om jag var vaken, så tänkte jag; Ja varför skulle jag inte! och sedan tittade jag på klockan så hade hon hunnit gått och bli tjugo över tolv :S Jag som tänkt lägga mig tidigt eftersom att jag skulle upp tidigt. Kom i säng ganska snabbt ändå, kvart i ett sov jag nog :)

Imorse ringde alarmet men Tilde vaknade inte av det, så väckte jag henne och sa Godmorgon, så tittade hon på fönstret sedan blundade hon igen och sa att det är fortfarande natten vi ska sova. Jag sa att vi skulle upp och äta frukost och det gick hon med på :) Gjorde någon gröt jag aldrig gjort förut, som såg klumpig ut men smakade ganska okej, det var en lite seg konsistens men ungarna gillade det i alla fall :) 

Gick iväg till tåget som skulle ta mig till Fränsta och under tåg resan stickade jag klart mina rosa benvärmare, dom blev bra och jag är nöjd :)


På skolan idag har det varit skööönt :) Vi har tema vecka och då tar vi det mest bara lugnt hela tiden :) haha. Idag hade vi först bild runda, vi fick se en bild, sedan skulle vi gå till det bilden föreställde och där var det en ny bild och så fortsatte det. Det var kallt, vi behövde inte ens gå klart allt för vår mentor som gick med oss sa att om vi frös alldeles för mycket fick vi gå tillbaka till skolan :)

Jag har satt fast ett nytt hänge på mitt halsband, köpte det i stan på den där häftiga butiken som jag var in på i Lördags :)


Idag på lunch rasten var jag till en början med Oliver
, kom på en sak medans jag berättade mina förslag om ett köksbord jag tänkt ordna. Tänkte köpa nå trä bord som det får plats fyra stolar runt, sedan tänkte jag måla bordet rött, stolarna grönt och ha gula stols dynor, kanske, eller ha olika färg på alla stolar och bordet ;D

Efter lunchen hade vi en föreläsning med Krister-Gunnar, det var kul, jag tycker han pratar så roligt men sakerna vi fick höra tror jag redan vi haft en föreläsning om. Att vi inte är annonyma på internet så vi inte borde vara dum eftersom att vi kan bli uppsökt och att vi inte borde lägga ut bilder o så. Fast jag tycker det är lite tokigt det här med mobbningen på nätet, jag mena vi blir ju inte snällare bara för att vi kan bli uppspårad, det kanske är bäst om man blir anmäld och uppspårad också för då kanske man får en utskällning och blir snäll, typ. :) Jag tyckte det var lite kul att han berätta att han googla sitt namn varje dag, han berättade att han någon gång under någon data lektion gjorde han det för han fick för sig att en tjej såg lite lömsk ut eller nå´t också hade hon skrivit på sin blogg att han var jobbig och malde på eller något liknande. När han påpekat att det kanske skulle bli roligare om hon hängde med på lektionerna istället för att blogga hade blogginlägget försvunnit ganska snabbt. :P hahaha!

Vi hade en lektion på ungdomsgården också, eller gårn, tänkte bara förtydliga lite :p Där fick vi göra olika sammarbets övningar som var skoj. Dom delade in klassen i en tjej grupp och en kill grupp och vi i tjej gruppen gjorde allt tror jag faktiskt både snabbast och med minst fel :) haha. Vi fick stå och hålla varandra i händerna i en ring också skulle vi föra en cykelslang runt i ringen, vi fick klättra igenom. Vi fick hålla i ett rep också skulle vi krypa genom en rep bana med små klockor också skulle vi gissa hur många pling vi skulle få, vi tjejer gissade på femton och fick 37 första gången och 35 andra, killarna gissade på hundra och fick något på 70 första gången och sedan något på 50! Sedan skulle vi stå på en grön liten pressening och vända den så den sidan vi stod på skulle ligga mot backen, killarna klarade det inte på två försök och vi tjejer klarade det två gånger. :P Sedan fick vi även ta tag i ett rep som det var massa knutar på också skulle vi lösa upp dom genom att klättra och ha oss. Vi tjejer löste det så snabbt att vi fick göra om en gång till med handikapp, att tre var blind, killarna stod och drog och röck men jag tror nog att dom lyckades också.

Killarna som försökte vända presseningen samtidigt som dom stod på´n :)


Jag tycker inte att vi tjejer är bättre än killarna, jag tror att det beror på att vi är uppfostrad olika, killarna får vara mer stökiga och stimmiga, lär sig inte att prata lika mycket, lär sig heller inte problem lösning på samma sätt som oss tjejer. Jag läser just nu två böcker om genus och detta blev väldigt tydligt idag.

Den här genus boken har biblotikarien köpt in för jag bad na om det, hon tyckte det verkade som en så bra bok :D haha. Den kom idag till bibloteket så idag när jag haft tid har jag läst, den är bra :) 
Såhär ser boken ut :)


En snygg varnings bild för leksaker som jag hittade inuti boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två :P


Hade en lektion med Lollo, då fick vi prata massa, göra olika sinnesuttrycks övningar och prata lite till. :) haha

Sedan hade vi musik, hade dansbands historia och det var fan kul! :D Jag har lärt mig att sten och stanley var en speciell grupp och de flesta låtarna som han spelade upp som hade med olika år att göra typ 60,66,70 ochsåvidare kunde jag sjunga med i, vissa dansbandslåtar var ju verkligen så det kröp i tårna på mig och mungiporna också för den delen :P haha. Vår musik lärare Daniel visade en bild från när han var med i ett dansband, hans Pappas, han var typ liten och jätte blond och sedan berättade han att hans pappa var den smyg spanjoren (eller italienaren, minns inte riktigt vad han sa) där i mitten. Han sa "Vi är ju inte så lika, men det hade ju lika gärna kunnat vara brevbäraren". Hahaha, det är något jag skrattat om och om igen åt xD hahaha :P Vår musik lärare jobbar också som brandman och idag fick han brandlarm och fick fara iväg på utryckning, det var ganska passande för jag hade ont i röven av den hårda trästolen som jag suttit still på under hela lektionen. :p

Jag har nyss, eller det var nyss när jag började inlägget, men sedan har jag lyssnat på musik, sjungit lite, ätit, pratat med Olle om tvätt nötter, pratat i telefon med Feliziah m.m m.m :P Jag har för ett tag sedan använt plast ost hyveln som jag köpte på Erikshjälpen häromnyssen för en femma och den funkade, helt okej, super! :) haha. Gjorde två mackor med messmör och ost. Jag förstår inte riktigt varför man inte kan ha tre s i rad, det blir liksom fel när man skriver mes-smör, tycker jag :p haha

Nu ska jag forsätta sjunga lite :) Jag oroar mig inte för någonting för allting kommer bli bra, det säger Bobban, Nä då Bob Marley, jag lyssnar på hans låt Three little birds :) Hejåhå
Krister Gunnar

Ja tänk vad man kan hitta när man googlar.....

PUBLICERAT DEN 2010-03-12 KLOCKAN 21:15:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: